Hiç konusunu okumadan Mr. & Mrs. Smith filmi gibi bir beklentiyle oturdum filmin başına ama beklentimin üstünde çok iyi bir film çıktı. İyi ki de konusunu okumamışım, suikast kısmından sonrasını filmin sonuna kadar büyük bir merakla izledim. Filmin senaryosu yeterli ve işleniş açısından güzel. İlk baştaki paraşütle atlama dışında, savaş sahnelerindeki inandırıcılık, sahne mekanları ve kostümler her açıdan çok iyiydi.
Marion Cotillard muhteşem bir performans çıkarmış ona sözüm yok. Fakat Brad Bitt'in duygusal sahnelerde bir türlü tam anlamıyla oyunculuğunu hissedemedim. Adamı genç göstermek için oldukça çaba göstermişler ama boyun yanak kırışıklığını saklıcam diye suratı flu çoğu sahnede, çekim tekniklerinden bir garip yüzü. Zaten Jennifer Aniston'dan boşandığından beri Brad Pitt'e olan sevgimde bir azalma var. Yaşadığı ilişkiler oyunculuğunun önüne geçti bence. Çok fazla medyaya malzeme olduğu da aşikar. Bu arada Brad Pitt, Tom Cruise ve Johnyy Depp yetenek olarak birbirlerine eşitler bence. Leonardo DiCaprio ise oyunculukta bu üçünden iki adım önde.
Forrest Gump, Back to the Future, Cast Away ve Flight filmleriyle kendisine çok derin saygım olan Robert Zemecsis ustadan kötü bir film de beklenemezdi zaten. Adına yakışan bir film yapmış.
9/10