2022 All Quiet on the Western Front / Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

MV5BYTE1MmZiMWYtYTFmZi00YjA3LWI2ODgtMWFlNWYxZjdmNGE3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk1Njg5NTA@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

All Quiet on the Western Front

Tür:
Aksiyon, Dram, Savaş
Süre: 147 dakika

Yönetmen: Edward Berger
Senaryo: Edward Berger, Lesley Paterson, Ian Stokell

Oyuncular:
Daniel Brühl
Albrecht Schuch
Sebastian Hülk

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.0/10
Rotten Tomatoes: 91%
Metacritic: 76/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Teknik açıdan da oyunculuk açısından da son derece tatmin eden bi film oldu. Savaşın Soğuk ve boğucu atmosferini çok iyi yaratmış. Evet klasik bir savaş filmi ve türünün muadillerinden pek bi farkı yok ama yine de etlikeyici buldum. Belki de üstüste tat almadığım bir çok filmin ardından izlemiş olmamın da etkisi olabilir. Özellikle Felix Kammerer'in performansı çok başarılıydı. Bu yılki Oscar adaylarımdan biriydi.

8.5/10

Son düzenleme:
3 Karış toprak adına milyonların nasıl ölüp gittiğine şahit olduğunuz..
ders niteliğinde bir filmdi bana göre.
acaba sıkılırmıyım dedim ama film içinde cevap almayı beklediğiniz sorularla filmin sonunu getiriyorsunuz.
etkilendiğim bir film.

10 üzerinden 8.

Hiç savaş filmi izleyecek havamda değildi ama izleyince çok beğendim. Az diyalog bol aksiyonun olduğu bir film olmuş. Savaşın psikoloji üzerine yaptıklarını güzel bir şekilde anlatmışlar. Teknik dalda öne çıkması hiç şaşırtmadı. Oyunculuk olarak adaylık gelmemiş ancak gelseydi itirazım olmazdı.

Savaşları çıkartanlar ve savaşanların duyguları iyi yansıtılmış. Filmin müzikleri de bu duygulara harika eşlik etmiş. Vermek istediği mesajı gizlemeden ve ona duygu katmadan olduğu gibi seyirciye başarılı bir şekilde aktarmışlar. Türün sevenlerine düşünmeden izlemelerini öneririm.

8/10

Savaş filmi olmasına rağmen yer yer durağanlaşması filmin akışına engel oldu ve seyir zevkini düşürdü. Ortalama bir filmdi prodüksiyon haricinde.

Bütün savaş boyunca baş karakterin ölmeyip ateşkese saniyeler kala ölüşü son derece trajik oldu.

5/10

Avrupa sinemasının savaşa dair verdiği sert mesajları içeren kaliteli bir savaş filmiydi. Çekim kalitesi gerçekten çok başarılıydı. Ama tabi ki bir 1917 değildi o yüzden Akademi'nin bu kadar abartmasına şaşırdım doğrusu. Senaryo olarak da güzel noktalara parmak bastığını ve savaşın saçmalığının, insan canının savaşta ne denli önemsiz olduğunun tüm sertliğiyle gösterildiğini söyleyebilirim. Bu durum filmi yapanların cesur ve tarafsız bir savaş filmi çekmek için bu işe kalkıştığını gösteriyor. Adamların bir derdi vardı ve bu derdi ana karakterler üzerinden, yöneticiler üzerinden güzel bir şekilde anlatmayı başardılar...

Filmin klasik savaş filmlerine benzer yanları da var, benzemeyen yanları da var. Benzeyen yanları filmin değerini düşürüyor benzemeyen yanları ise artırıyor. 2. Dünya Savaşı'nın en saçma cepesi olan Batı cephesini işlemesi açısından ve filmin finalinde geldiğimiz noktayı düşününce giden bu kadar canın boşa gittiğinin gösterilmesi açısından ve bunu generallerin saçma sapan kararlarla vermesi üzerinden anlatması gerçekten güzel ve cesurdu. Alman'lar sever cesur savaş filmlerini Downfall hala aklımda doğrusu...

Türün iyileri arasına girdiğini söyleyebiliriz ama Akademi'nin bu kadar ilgisini çekmesinin abartılı olduğunu da söylemek lazım. Ne filmler çoğu zaman yok sayılıp en iyi film adayı bile olmadılar. Yılın biraz güçsüz olmasının etkisiyle kendisine bir çok adaylık aldığı çok açık... 0 ödülle dönüp yoluna bakacağını düşünüyorum. Ama yönetmen takip edilmeyi hak ediyor diyebiliriz...

8/10