2013 All is Lost / Sona Doğru (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2017038.jpg


Sona Doğru - All Is Lost (2013)

Türü: Aksiyon, Macera, Dram
Yönetmen: J.C. Chandor
Senaryo: J.C. Chandor

Oyuncular:
Robert Redford

IMDb Puanı: 7.3 (4,890 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Hint Okyanusu'nda tek başına gezinti yapan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması üzerine bilincini kaybeder. Uyandığında bilinci yerinde değildir ve kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlar. Telsiz, radyo ve navigasyon ekipmanını kaybetmiştir ve vahşi bir fırtınanın tam ortasında kalmıştır.

Teknik donanımları olmadan bir hiç olan adam direnişi ve tecrübeli denizcilik geçmişi sayesinde hayatta kalacağına inanmaktadır. Okyanusun ve dalgalarının sesine kulak verir ve planlarını bu dalgalara göre yaparak yakınlarından bir geminin geçmesini dilemeye başlar. Ancak bu direniş hali zannettiği kadar kolay olmayacaktır. Zira okyanus son derece tehlikeli köpekbalıklarıyla doluyken doğal kaynakları da tükenmek üzeredir.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,153
Reaksiyon puanı
49,812
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yılın en sıradışı filmlerinden birine geldi sıra...

Film tahmin edileceği gibi aşırı derecede durgun fakat bir şekilde kendisini izlettiren ve iyi duygular uyandıran bir film.

Genellikle bu tarz filmlerde öncelikle bir giriş kısmı olur. Karakter tanıtılır karakterin ailesi falan gösterilir ama burada film direkt olayların içinden başlıyor. Yaşlı bir adamın -muhtemelen dünyanın en sakin adamı- macerasını izliyoruz film boyunca.

Film aşırı durgun bir yapıda olduğu için haliyle sıkıcı olabiliyor belli bu noktalarda. Bu nedenle eğer filmi izleyeceksiniz gece izlemenizi tavsiye ederim. Gecenin dinginliğinde daha iyi gidebilecek bir yapım. Hatta yanınıza arada oyalanabileceğiniz bir şeyler de alabilirsiniz. Çünkü 1.5 saat boyunca pürdikkat izleyebileceğiniz bir yapım değil.

Beğendiğim sahneler:

Kargo gemilerinin umursamazlığı karşısındaki adamın çaresizliği. Evet, üzücüydü gerçekten o hayal kırıklığını hissettirdi.

Son sahneyi de çok beğendim.

Bunu spoiler dışında da yazabilirim:

Su altı çekimi sahneleri çok hoşuma gitti.


Filmin bu ödül mevsiminde en çok konuşulmasını sağlayan faktör belki de başrol oyuncusu Robert Redford idi. Fakat bence Redford'un performansı o kadar da ödüllük bir performans değildi. Evet rolünün gerektirdiği çoğu şeyi yapmış ama yani ödüllük sahnesi yoktu bence.

Karakterin değişimi güzel yansıtılmış. Burada oyuncunun da yönetmenin de başarısı var.

Neyse sonuç olarak çok durgun fakat bir Cast Away bir Life of Pi kadar seyirciye farklı şeyler vaat etmeyen bir yapım. İzlemezseniz çok şey kaybetmezsiniz belki ama izlerseniz de bence beklentilerinizi düşük tutarsanız pişman olmazsınız. :)

6/10