- Reaksiyon puanı
- 37,249
- Puanı
- 1,061
Çarşamba günleri Atv ekranlarında yayınlanan ve başka bir konu altında analiz ettigim 37 dizi arasında TOTAL'de 30., AB'de ise 31. sırada yer alan ve aynı zamanda Atv'nin en kötü oran aldığı dizisi olan Alemin Kralını analiz ettim.
Şiddet sebebiyle 340 bin TL para cezasınada çarptırılan dizi, gün ve saat degişikliklerine rağmen hala yayınlanmakta. Bu hafta 2-2.50 arası reyting alan dizi, maç sebebiyle 22:30'da yayınlanmıştı.
Ocak ve Şubat aylarında aldığı Reyting oranlarında düşüş yasadığınıda tespit ettim. Dizi, 2-2.5 oranlarında geziyor.
Atv, bu diziyi kaldırmak için neyi bekliyor bilemiyorum. Acaba 1-1.5 reyting almasını mı bekliyor, yoksa yapımcı ile gizli anlaşma gereği belirli süre yayınlanması mı gerek?
Başka bir iddaa ise, Atv'nin yeni dizi bulamaması olabilir. Tozlu Yollar dizisini başlatmak için uzun süre bekleyen ve sonunda pazar günü yayınlamaya karar veren Atv, güçlü rakipleri karşısında program bulamıyor olabilir mi?
Yayınladığı diger dizilerin iyi oranlar alması ve bu sebeple iyi para kazanması, Alemin Kralı'na göz kırpmasına neden olmuş olabilir mi?
Yada Atv, arada maç yayınladığı için düşük oranlar alan bir diziyi istediği gibi yerini oynatıp, maç yayınlamak için strateji mi uyguluyor?
Hep birlikte göreceğiz; er yada geç bu dizi yayından kalkacak.