ALAN MEMNU VEREN MEMNU 4.Bölüm

rengarenk

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
94
Puanı
129
BÖLÜM 4

PEYKERLER
(Hilmi'ye mesaj gelir. Mesaj Firdevstendir ve şöyledir: "Demek benden kaçıyorsun. Bu pozları gördükten sonra da kaçacak mısın bakalım. İyi ki yaşadığımız geceyi çaktırmadan belgelemişim. Merak etme çok göbekli olduğun belli olmuyor. Hadi yine takma beni sen. İyi günler canikom.)
HİLMİ (Şoktadır) : Ben bir lavobaya gideyim.(Hilmi gider)
PEYKER : Kaç yıllık asilim hala tuvalete lavoba denmesini sevemedim. Bizlere bile gereksiz kibar bir kelime.
NİHAT : Haklısın hayatım.

KÖŞK-SALON
MATMAZEL :Şimdi arar seni Firdo.
(Telefon çalar.)
FİRDEVS : Ay arıyor kız arıyor.

AYNI ZAMAN DİLİMİNDE PEYKERLERİN SALON
PEYKER: Ben üşüdüm. Bir odadan kendime şal alıp geleyim.
NİHAT: Tamam hayatım.
(Peyker odaya giderken banyonun önünden geçer. Konuşmaları duyar ve tabii ki dinler.)

HİLMİ: Sen ne yaptığını sanıyorsun kadın!
FİRDEVS : Ay sen beni takar mıydın?
HİLMİ : Ne yapmaya çalışıyorsun ulan!
FİRDEVS : Çocuğun anasına bağırmaya utanmıyor musun?
HİLMİ: Ne çocuğu ne anası. Buna inanacağımı mı sanıyorsun? Kaç yaşına gelmişsin ne hamile kalması.
FİRDEVS : İster inan ister inanma hamileyim. Bu bir mucize Hilmi, mucize.
HİLMİ :Kesin başkasındandır o.
FİRDEVS : Hayır Hilmi senden. Hem neden bağırıyorsun hiç anlamadım. Küçük bir anı bırakmak istedim sana sadece. Tabii sen dediklerimi yapmazsan, bu küçük anıyı tüm dünya öğrenecek orası ayrı bir konu.
HİLMİ : Öyle bir şey yaparsan senin de başın yanar aptal karı!
FİRDEVS :Ben bu riske giriyorum. Hem Firdevs Yöroğlu'yum ben! Ben her olaydan hasarsız sıyrılırım?
HİLMİ : Ne istiyorsun!
FİRDEVS : Heh şöyle lafıma gel!

(Konuşma biter. Hilmi banyodan çıkmaya hazırlanırken Peyker de şok olmuş bir halde koştura koştura odasına gider.)

GECE
ADNAN'LA BİHTER'İN AŞK YUVASI
BİHTER:Ednan kocişko uyudun mu?
(Adnan'ı dürter, tepki yok.)
BİHTER: Heey, yakışıklı!
(Tepki yok.)
BİHTER(Kendi kendine) : Uyuyor heralde. (Sesli olarak) Ne yakışıklısı be, tipsizin tekisin sen, tipsiz tipsiz. Geçkin, yaşlı, bıyıklı bunak seni! Sen uyu saf saf, hiç bir şeyden haberin yok. Haftanın en az üç günü seni biricik yeğenin Behlül'le köşkün her bir köşesinde aldatıyorum. Oh canıma değsin.
(Biraz durur.)
BİHTER : Gerçekten uyuyor. Ay ya uyuyor taklidi yapıyor olsaydı da büyük itirafımı duysaydı? Dizi 4 bölümde biterdi. Neyse uyuduğuna göre Behlülcüğüme koşabilirim

PEYKERLERİN AŞK ODASI
NİHAT : Kaşlarımın ortasındaki kıllarım uzamış aldırsam diyorum.
PEYKER: ...
NİHAT : Sırtıma da bir tane dövme. Ednan yazdırcam. Böylece yalakalıkta son noktaya ulaşıcam.
PEYKER :...
NİHAT : Bir tane de sincap alalım istiyorum eve. Çocukluk hayalim.
PEYKER:...
NİHAT : Heey hayatım sana diyorum. Taksana beni hatun. Neyin var senin?
PEYKER : Bugün baban tuvalette biriyle konuşuyordu, bir kadınla.
NİHAT:Eeee?
PEYKER : Çok garip şeyler duydum.
NİHAT: Yoksam sen kapı mı dinliyorsun?
PEYKER : Tabii ki dinliyorum. Yoksa konular nasıl bağlanacak birbirine. Neyse sana söyleyip söylememekte kararsızdım ama içimde tutarsam çatlarım.
NİHAT: Söyle gitsin be güzelliğim.
PEYKER: Sanırım yaşı geçkin bir kadın babandan hamile!
NİHAT : Oha yavaş gel.

KÖŞK
(Bihter herkes uyuduktan sonra sinsice Behlül’ün odasına gelmiştir. Aynı zaman diliminde de uyku tutmayan Beşir yatağında dönüp durmaktadır.)
BİHTER :Behlül?
BEHLÜL (Korku ve sevinçle) : Bihter?
BİHTER :Benim aç aç.
(Kapı açılır Bihter içeri girer.)
BEHLÜL :Bugün hiç odamdan çıkmadım biliyor musun Bihter. Hiç iyi değilim.
BİHTER: Ay ben de hiç çıkmadım. Balkona mı çıksak bir oksijen alsak.
BEHLÜL:Bir gören olursa.
BİHTER: Ay bu saatte kim görecek.
(Balkona çıkarlar.)
BİHTER: Neden çıkmadın dışarı.
BEHLÜL: Geçmişimle alakalı şeyler geldi aklıma. Aman neyse boşver.
BİHTER: Yoksa acılı bir aşk hikayesi mi?
BEHLÜL : Evet evet acılı bir aşk hikayesi.
BİHTER: Böyle diyeceğini biliyordum ama beni kadnıramazsın gizemli serseri. Ay ben senin Bülent'i geberttiğini biliyorum Behlül. Benden çekinmene hiç gerek yok. Bayılırım gizemli geçmişi olan erkeklere. Sana olan aşkım iyice depreşti dünden beri. Seni görünce üstüne atlarım diye odamdan çıkmaya korktum bütün gün.
BEHLÜL : Canımsın.
BİHTER :Sensin o.
(Bihter ile Behlül balkonda yine bir öpüşme anındadırlar. Odasında daralıp bahçeye çıkan Beşir de tam bu anda bu öpüşme anını görüp ağzının suları akmış haliyle şok bir vazieyette şaşkın şaşkın balkona bakmaktadır..)

BÖLÜM SONU

- - - Ekleme - - -

Önizleme yapayım derken, yanlışlıkla konuyu aça bastım. Sabah sabah yeni bölüm paylaştım

Son düzenleme:
Şimdi gördüm. Açıkçası çok beğendim. Senaryo konusunda çok başarılısın...

Senin bölümü görünce hep benim senaryomu paylaşasım geliyo