"Aile Bütünlüğü Aleyhinde Yayın Yapıyorsunuz!" RTÜK Dizilere El Koydu !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
RTÜK, topluma aykırı dizilere ceza verileceğini açıkladı.[/B] Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, 'Yayıncıların bu toplumda yayın yaptıklarını bilmeleri lazım. Uyarılarımıza itibar edilmezse ceza yetkimizi hızlı bir şekilde kullanacağız. Para cezası ve kapatma gündeme gelebilir' sözleriyle uyarılarda bulundu.

TOPLUMUN HASSASİYETİ DİKKATE ALINACAK
Ailenin korunması ilkesinden asla taviz vermeyeceklerini söyleyen Dursun 'Yayıncılar içinde bulundukları toplumun hassasiyetlerini dikkate alacaklar. Söz konusu yayınların en önemli problemi, ailenin mahremine ve bütünlüğüne aykırı olmaları. İkincisi, kadınların pazarda alınıp satılabilen bir meta olarak anlaşılması. Bu nitelikteki yayınlara 'evet' diyebilmemiz ve hiçbir şey olmamış gibi devam etmemiz mümkün değil. Bu sebeplerle bu programlarla olan mücadelemiz devam edecek.' dedi.

CEZA MÜEYYİDESİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ
RTÜK'ün evlendirme programlarına ilişkin mücadelesinin de süreceğini belirten Dursun, 'Biz sadece elimizde olan yasal imkânlarımızı kullanır, bu yasal imkânlar çerçevesinde onlara uyarılarımızı yaparız. Deriz ki 'Aile bütünlüğü aleyhinde yayın yapıyorsunuz. Buna müsaade etmeyiz' Buna itibar ederlerse iyi, etmezlerse biz elimizdeki ceza müeyyidesi yetkisini hızlı bir şekilde kullanacağız' diye konuştu.




diziler-3.jpg
[/SIZE][/COLOR][/FONT]