ATV Aile İşi - Dizi Yorumları

Billy Kane

Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
Nihayet izledim ilk bölümü. Konuyu çok iyi ayarlamışlar, oldukça farklı bir dizi. Baya iyi espriler vardı, kahkaha attığım oldu.:D Pelin Akil'e Türkan Şoray çakması, olmamış gibi yorumlar yapılmıştı ama rolü hiç sırıtmadı baya benzetmiş kendisini, müthiş yetenekli bir kız, bu kızı izlemek büyük keyif. :) Ufuk Özkan, Geniş Aile, Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerindeki rolünü burdada devam ettiriyor ama bu rolün adamı resmen hiç kendini tekrar ediyormuş gibi gelmedi hatta tüm projelerinde bu rolle çıksın adam alıştırdı bizi bu role. Hasibe Eren ile Fisun Demirel, Yalan Dünya'dan sonra bu dizide sahte anne kız oldular. :D Ama burda anlaşamıyorlar, atışmaları çok iyiydi.:D Dizinin dram yönüde çok acıklı, içimi cızlattı küçük kızın olayı.:( Dizinin 2 komedi müziği Kırgın Çiçekler'de kullanılıyor zaten ikisinin yapımcısı aynı o dikkatimi çekti. :D Onun dışında sımsıcak, keyifli 10 numara bir iş olmuş.
 

Billy Kane

Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
2. Bölüm:

Harika başladı dizi. :D Ece, gerçek ailesinin fotoğrafını gördü ancak bir şey hatırlayamadı, Müjde'de toparladı durumu zaten. Sabah olduğunda Müjde ile Hakan'ın sahnesi komediydi. Müjde: "Basamakta durma otomatik kapı çarpar" ve ardından gelen tekme çok iyiydi. :F Buda Müjde'den Hakan'a ikinci tekme oldu. :D Müjde bu aile işini vicdanen kabullenemedi, haklıda. Müjde gitti bu sefer diğerleri geldi. :D Dizide espriler çok iyi ya. "-Ben size Münir Özkul, Adile Naşit olun diyorum, siz Safiye ile Faik oluyosunuz. :F Hakan tam durumu toparlar gibi oldu ardından yine bağrışmalar yaşandı, kahkaha attım. :F Bu Leman'ın Mülayim'i ayartma hallerine kopuyorum. :F Evden çıkıp işi gidiyorum dediğinde milletin içinde adama kaş göz hareketi yapıyor ya. :F Genele vurursak müthiş bir bölüm oldu. Dediğim gibi espriler şahane dizide. 3. bölüm fragmanıda sesli güldürdü. Bol kahkaha ve keyifli bi bölüm olacak.
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,625
Reaksiyon puanı
62,948
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Bölümü dün izledim ve her zamanki gibi çok iyiydi. Senaristler laf oyunlarını çok iyi yazıyorlar, mesela: "Dil değil, 500T durağı; uğramadığı gıybet yok!" vb. birçok cümlede yine kahkaha attım. Bölüm de genel olarak Hakan-Müjde sahneleriyle geçti, ama ben Berk-Asiye veya henüz aralarında bir aşk doğmasa da Emel-Mülayim'i de daha çok görmek isterim. En azından şirketin patronundan (adını unuttum) ve onun oğlu çıkarılsa daha iyi olabilir.

Yeni Leman, yani Gülay Baltacı'yı da genel olarak iyi buldum. Tabii ki bir Füsun Demirel değildi, ama en azından Akasya Durağı'ndaki Safiye'yi izliyormuşum gibi hissettirmedi. Aslında fena oyuncu sayılmaz, ama kariyerini neden Erler Film'in 3. sınıf projeleriyle heba etmeyi seçtiğini anlayamıyorum; sanırım Türker İnanoğlu'nun ismi herkesi cezbediyor.

Dediğim gibi havada karada Demirel'in Leman'ını tercih ederim, ama ilk başlarda alışamasam bile yeni sürümü de sevebilirim gibi. Bu bölüm komedi sahnelerinin yanı sıra birkaç dram sahnesi de vardı, ama eski kocasıyla olan helallik kısmını pek iyi kıvıramadılar; Leman hakkını helal etti mi anlayamadım.

Dizinin bir diğer artı yanı da çocuk oyuncuların yetenekli olması ve işe yaraması. Ece zaten hikayenin merkezinde, ama mesela Uğur üzerinden hikaye çıkartabilmeleri bile güzel bir gelişme. Bu yüzden onların da biraz daha kendilerini göstermesini bekliyorum. Ayrıca Sami de hiç yoktu, zaten fotoğraf meselesi de ilk 2 bölümden sonra pek anılmamaya başlandı.

Oyunculuklarda ise her bölüm gelişme var. Pelin Akil özellikle karakol sahnelerinde ve kardeşlerine kızıp evi terk ettiği bölümlerde çok iyiydi. Ufuk Özkan hep aynı, ama sanırım bu 'aynı'lığını burada sevdim. Hasibe Eren, Füsun Demirel'in ayrılmasıyla artık daha da öne çıkmaya başladı. Murat Akkoyunlu git gide 'bağırarak koşan adam' imajından uzaklaşıyor, Can Bonomo da oyunculukta umut vaat ediyor.

Aslında sadece yeni Leman hakkındaki düşüncelerimi yazacaktım, ama uzun zamandır yorum yapmayınca bir şeyler karalayayım dedim. Reytingler kötü gitse de en azından sezon sonuna kadar devam etmesini çok istiyorum. :)

Bu arada 3. bölümü ne zaman izleyeceksin? :bağır: @Billy Kane
 

Billy Kane

Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
3. bölümün ilk 40 dakikasını izledim bol kahkaha attırdı. :D Emel'le Mülayim'in yatak odası sahnesi çok iyiydi, birde kahvaltıda Leman ile Emel'in birbirine karşılıklı laf kondurmaları harikaydı. :F Kalan 80 dakikayı da bu haftaya bitirmeye çalışırım.