2012 yılının Mart ayında ünlü komedyen Cem Yılmaz ile evlenen ve evliliklerinden 'Kemal' adından bir çocuğu olan Ahu Yağtu yeniden setlere dönmeye hazırlanıyor. Kariyeriyle ilgili planlarını L'Officiel Türkiye dergisine anlatan Yağtu, yeniden oyunculuğa döneceğini açıkladı.
Şu sıralar oğlu 'Kemal' ve e-ticaret sitesiyle ilgilenen Ahu Yağtu, dergiye röportaj verdi. Verdiği röportajda, kendisine senaryoların geldiği ve bunları değerlendirdiği öğrenildi. Değerlendirdiği senaryoları okuduğunu söyleyen Yağtu, şu sözleri söyledi:
dedikten sonra sözlerine şunları ekledi:
Şu sıralar oğlu 'Kemal' ve e-ticaret sitesiyle ilgilenen Ahu Yağtu, dergiye röportaj verdi. Verdiği röportajda, kendisine senaryoların geldiği ve bunları değerlendirdiği öğrenildi. Değerlendirdiği senaryoları okuduğunu söyleyen Yağtu, şu sözleri söyledi:
"Benim asıl işim oyunculuk. Yıllarca bunun eğitimini aldım. Yeniden setlere dönmek için sabırsızlanıyorum."
dedikten sonra sözlerine şunları ekledi:
"Modellik yapmaya 14 yaşında başladım. Belki erken olgunlaştım, bilmiyorum. Oyunculukta ilerlemek de benim için çok fazla vakit aldı. 2000 yılından beri dizilerde rol alıyorum aslında. Aralıklar oldu elbette ama yine de kimse çıkıp da benim için 'Bu kız 10 küsur senedir oyuncu' demez. Galiba her şeyi zamana yayıp sindire sindire yapmayı seviyorum. Öbürtürlüsünün çok fazla örneğini gördüm. Nasıl bir gerçek içinde olduklarını anlamadan, bambaşka bir dünyaya girip bambaşka bir algı yaratıyor insanlar. Açıkçası, o hayatları çok fazla mutluluk içinde yaşadıklarını düşünmüyorum."