'AGB 8 Saatte, SBT 7 Dakikada Bir Veri Alıyor'

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
33,327
Reaksiyon puanı
3,579
Puanı
910
Konum
İSTANBUL
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting ölçüm şirketi AGB'nin güvenilir olmadığını açıklayarak başında bulunduğu TRT'yi 3 yıl önce ölçümlerden çıkarmıştı. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]SBT Analiz'i kuran Şahin'e göre iki sistem arasında birçok farklılık var. AGB, reytingi 8 saatte ölçerken, TRT'nin sistemi 7 dakikalık verileri değerlendiriyor.
ibrahim-sahin.jpg


Türk yayıncılık sektörü, reyting ölçümleri sırasında manipülasyon yapıldığının belirlenmesinin ardından daha adil bir ölçüm sisteminin nasıl olabileceğini tartışıyor.
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Reyting ölçüm şirketi AGB'nin güvenilir olmadığını açıklayarak başında bulunduğu TRT'yi 3 yıl önce ölçümlerden çıkaran TRT'nin sistemi bugünkü tartışmalara yol haritası çizebilecek nitelikte. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]SBT Analiz'i kuran TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e göre, TRT'nin bu reyting ölçüm sistemi AGB'ye nazaran daha adil. AGB'nin 8 saatte, SBT Analiz'in ise 7 dakikada reyting sonuçlarına ulaştığına dikkat çeken Şahin, bu 8 saat boyunca alınan verilerin değiştirilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Şahin TRT'nin sisteminin ise 7 dakikalık verilerle, değiştirilmesine imkân vermeyecek hızlılıkta olduğuna dikkat çekiyor.

ŞAHİN, TİAK BAŞKANI KARACA İLE GÖRÜŞECEK

AGB'nin reyting sistemini manipüle ettiğini belgelerle açıkladıktan sonra TRT bünyesinde bir ölçüm sistemi geliştirdiklerini hatırlatan Şahin, "TRT'nin ölçüm sistemi Batı standartlarına daha uygun, devlet güvencesi altında, güvenilir ve yüksek teknolojiye dayanmakta. Bugüne kadar bizim sistemimizi görüp de eleştiren tek bir kişi çıkmadı. Geçmiş yıllarda AGB sisteminde TRT'nin tek bir kanalı ölçülüyordu bugünse AGB'ye verdiğimiz paranın yarısıyla tam 12 kanalımızın ölçümünü yapıyoruz ve veriler hakkında tek bir şüphemiz yok." dedi.
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Şahin, TİAK Başkanı Hidayet Karaca'nın daveti üzerine salı günü bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Şahin, bu görüşmede TRT olarak kurdukları reyting sistemini anlatacaklarını ifade etti.

Aslıhan Aydın / Zaman

[/FONT]
 
Veri değiştirilmek istendikten sonra 7 dakikada da değiştirilir 1 dakikada da o sorun değil :)

"Bugüne kadar bizim sistemimizi görüp de eleştiren tek bir kişi çıkmadı." denmiş ama TİAK ciddiye bile almadı daha ne eleştirisi olsun :)
 
Veri değiştirilmek istendikten sonra 7 dakikada da değiştirilir 1 dakikada da o sorun değil :)

"Bugüne kadar bizim sistemimizi görüp de eleştiren tek bir kişi çıkmadı." denmiş ama TİAK ciddiye bile almadı daha ne eleştirisi olsun :)

Sizde taktınız SBT'ye.Ne alıp veremediğiniz var?
 
Demek ki TIAK'ın sistemlerinden haberi yok.. :) Şaka bir yana SBTnin reklam pastası dağıtılmak için kullanılmadığından dolayı şimdilik güvenimiz var.. Varsın herkes çocuk kanalları listeye giriyor bunlara para mı gidecek desin.. TIAKın kriterleri içerisinde reytingin ölçülerek değil de düşünülerek oluşturulması var. Hiçbir medya şirketinin işine gelmez böyle şeyler. 7 dakikada verilen veriyi kimse şekillendiremez.
 


Sizde taktınız SBT'ye.Ne alıp veremediğiniz var?

aynen he.çok güvendiğiniz agb yi de gördük resmen oynuyolardı reytinglerle sadece 2000 kişiyle ölçüyolardı ve hiçbir gerçekliği yoktu zaten bu belli oldu :D sbt çok daha iyidir :D
 
Çocuk dizileri giriyor diyorlar ama o yayınladıkları çizgi filmler Türkiye genelinde büyük hayran kitlesi olan diziler.(çocuklar tarafından)

Leyla İle Mecnun ve diğer dizileri neden çok yükseklerde değil o zaman?(sakarya fırat hariç)
 
bende çizgi filmlerin çocuklar tarafından çok izlendiğini düşünüyorum.trt çocuk un reytingleri doğrudur.
 
Leyla ile Mecnun vs.. türk halkının her kesimine hitap edebilecek diziler değil. İzleyicisi elit bence bu dizinin. Kendilerine göre ince espri yapıyorlar. Gönderme yapıyorlar. Herkesin bunları anlayıp, eğlenmesini beklemek zor. Reyting almayan dizi kalitesizdir diye bir şey yok. Herkese hitap etmiyor denebilir bence.. Keza hiç beğenmesem de Arka Sokakların reyting alması da bunun zıttından dolayı bence.. Açıp saatlerce izleyebiliyorum Arka Sokakları. Ne yaptım ben ya diyorum sonra.. :) Aksiyon içinde kaybolmuşum.