Yetenek Sizsiniz Türkiye'de tanıdık kendisini ve iyi ki de tanımışız. Sahneye bir çıktı. İlk çıktığında olayı Metin Şentürk'e bağlayınca ve biraz fazla uzatında Hülya Avşar butona bastı. Hülya Avşar'ın butonu basmasının ardından kendine geldi Atalay Demirci ve kendisini göstermeye başladı. Salonu sürekli güldürdü. Zaten stand up'un amacı bu ya, tabi ki güldürecek. Güldürme işlemini başarıyla yerine getirdi. Biz ayrıca Acun Ilıcalı'ya ve Sergen Yalçın'a teşekkür etmeliyiz. Onlar basmadı butona, sabretti ve beklediler. Sonuç olarak Atalay Demirci'deki ışığı görmüşlerdir.
Güldürmek sanattır derler ya, aslında bu çok doğru ve Atalay Demirci sanatını başarıyla sergiledi. Kendisi zaten tecrübeli biri. Sahne tecrübesi ve yaşadığı tecrübeler onu buralara getirdi. Bir o kadar mütevazi ve bir o kadar da tuttuğunu koparacak bir azimle buralara kadar geldi. Sahneye çıkmak bir o kadar başarı, rahat olmak bir o kadar başarı ve izleyiciyi sıkmamak daha da büyük bir başarı. Bu işi yapan birinin asla ve asla durmaması lazım. Yani arkası arkasına esprileri patlatması lazım. Bir durduğu zaman seyirci kala kalır öyle. Atalay Demirci bunu başarıyla yerine getirdi. Espriler arka arkaya gelmeli.
Bu işi yapan mesela seyirci ile çok iyi bir iletişim kurmalı. Kuramıyorsan zaten seyirci sadece bakar kalır. Atalay Demirci'nin seyirci ile çok iyi bir iletişimde olduğunu söylemek lazım yani. Seyirciyi de tebrik etmek lazım, esprileri çok iyi anladılar. Bu işte yer alman ve kalıcı olman için her kitleye yönelmen lazım. Atalay Demirci her kitleye yöneliyor, seyirciyi sıkmayacak bir düzen içinde gösterisini yapıyor. Onu geçtim, jüri ile de iyi bir iletişim kuruyor. Atalay Demirci için kendisini pozitif yapan etkenlerden.
Atalay Demirci'nin gösterisi sırasında başkalarına takıldığı oluyor. Gerçek hayatından şeyler anlatması çok iyi bir anlayış. Tabi kırabildiğini düşündüğü kişileri özür diliyor. İnsanın kendi hayatındaki şeyleri anlatması daha iyi aslında. Diğer türlü anlatıp geçilse, arada çok rastlanılan bayat esprilerde ortaya çıkabiliyor.
Atalay Demirci'nin yeteneklerinden biri de; şiir yazmak. Kendisinin şiir kitabı da var. Etkileyici şiirleri var. Her gösterisi sonrası şiirlerini okuması ayrı bir keyif. Öyle şiirleri var ki, okurken ağlayabileceğiniz. Yani duygu yüklü şiirleri var. Alkışlanacak tarafları say say bitmiyor. Kendisi zamanında hastalık geçirmiş, geç olacak belki ama kendisine ayrıca çok çok geçmiş olsun diyeyim.
Şimdiden turnelere başladı bile. Kendisi yakın bir zamanda dizi ya da film yaparken görebiliriz. Böylesine güldürebilen bir kişinin bu işlerde dahi iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Şimdilik Stand Up konusunda usta isimlerle kıyaslamak yanlış olur. İlerleyen yıllarda Atalay Demirci'nin kendisini daha da geliştirdiğini ve kıyaslanacak kıvama geldiğini görebiliriz.
En güzel görüntü sonlarda oluştu aynı zamanda. Yarışmada 1. olan Atalay Demirci ile 2. olan 5 yaşındaki yarışmacı Baha Bayırlı birlikte çıktılar sahneye. Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 2012-2013 sezonunda 1. olan kişi sonuç olarak Atalay Demirci oldu. Kendisini tebrik ediyorum ve hayatında başarılar diliyorum. Umarım iyi yerlere gelir ve geleceğine inanıyorum.
Abdullah AKTAN / FavoriForumum.Net
YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.
Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.
Moderatörün son düzenlenenleri: