Adını Feriha Koydum Replikler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,356
Puanı
810
2.bölüm:

Emir: Feriha.
-
Ev kazası, Can kaykay yaparken havuza düşmüş.
Feriha: Ay çok fena ya! Ee nasıl iyi mi şimdi?
Emir: İyi, 3 gündür burdayız. Ya ilk gün nasıl geçti hiç hatırlamıyorum, yarın çkıcaz. Ciddi birşey olmadığı tamamen kesinleşti.
Feriha: Annenler mahvolmuştur.
Emir: Annemler mahvolmuştur. Ya tabi, sesi kötü geliyordu.
Feriha: ..
Emir: Annemle Can'ın babası burda değiller. Yani Can annemin ikinci evliliğinden. Amerika'da onlar. Uzuun bir iş seyahati.
Feriha: Benim arkadaşımın babası da Amerika'da, dönemedi hala.
Emir: Oluyor yani diyorsun böyle.
Feriha: Ee olur öyle. Eminim annen de burada olmayı çok istemiştir. Çok üzülüyordur o da.
Emir: ..
Gözüne ne oldu?
Feriha: (gözününaltınıgöstererek) Bu mu?
Emir: Hıhı.
Feriha: Basit bir ev kazası o da. Ben biraz sakarımdır da.
Gülüşürler.
Emir: Cuma akşamı yetişebildin mi bari eve?
Feriha: Yetiştim.
Emir: O yağmurda fırlayıp gittiğine değdi yani.
Can'ın da düştüğünü senden sonra öğrendim. Araba bozuldu, ee İstanbul, yağmur yağıyor, ee birde cuma trafiğinde taksi bulmak artık gerisini hayal gücüne bırakıyorum.
Feriha: (kısıksesle) O yüzden arabayı bıraktın.
Emir: Efendim?
Feriha: Ee arabayı n'aptın?
Emir: O tamirciye bıraktım. Telaştan telefonunu da alamadım. Artık şu hastane defteri kapansın da gidip alacağım. Hem zaten sizin eve çok yakın bir yerde. Mutlaka bulurum.
Feriha: Hımm. Ee yalnız mısınız siz kardeşinle kimse yok mu?
Emir: Koray vardı. 3 gündür o da tamamen elini ayağını çekti hayattan. Ya Koray iyidir öyle uzaktan külliyen geyik gibi durduğuna bakma harbi dosttur, yani senin gibi.
Feriha: Benim gibi mi?
Emir: Hıhı, yani sende bu saate kadar arkadaşın için burdasın. Üstelik kurallarını da esnetmişsin. Bu saate kadar burda durduğuna göre.
Feriha: ..
Emir: Arkadaşlar iyidir.
Feriha: En azından kendin seçebiliyorsun değil mi?
Emir: Aklımı okudun.
Feriha: Eminim annen elinden geleni yapıyordur. Ama anne işte, her zaman elinden geleni yapar. Kimi zaman eksik kalır, kimi zaman fazla gelir.
Emir: Sen aile tarafından şanslı olanlardansın Feriha.
Feriha hırkasına daha sıkı sarınır.

Emir: Üşüdün mü? (paltosunuçıkarır.)
Feriha: Ay yok, gerek yok. Teşekkür ederim.
Emir: Olur mu öyle şey?
Al bakalım.
Feriha: Sağol.
Emir paltoyu Feriha'nın sırtına örter.
Elleri birbirine değer.
Emir Feriha'nın önüne düşmüş olan saçını tutar, kulağının arkasına iter.

Birbirlerine yakınlaşırlar.
Feriha son anda kendini toparlar ve hafifce
gülümser tabi bunu gören Emir de gülümser.
-
Feriha: Niye öyle dedin ki, ailem yüzünden şaslı olduğumu yani?
Emir: Belli oluyor çünkü.Yani onlara bu kadar bağlı olduğuna göre seni kazanmışlar demek.
Öyle değil mi?
Feriha: Bilmem, hiç öyle düşünmedim. Kazanmak kaybetmek, ailem işte. Orda dururlar, yanımdalar. HEP!
Emir: HEP?
Fazla yanındalar yani?

Riza: Oglun olacak o utanmaz mi kapatacak bu borcu ha?
---
Zehra: Senin o utanmaz arlanmaz dedigini ben dokuz ay ikiziyle canimda tasidim. Sizin o kör olasica corak tarlanizda bir lokma ekmek icin debelenirken üc tane bebegimi ben koynuma almadan topraga verdim. Kanim karisti, bebelerimin kani karisti, senin o kör olasica topraginda o soynun alin teri varsa, benimde bebelerimin kani var, benim kanim var. Hadi simdi de bakayim bana, de yüzüme karsi söyle, sen neyi satiyon? Sen hangi bebemin kanini satiyon? Sen kim oluyonda bana sormadan cocuklarimin hakkini satiyon?

Emir: Kolun nasıl?
Feriha: Telefonumdan daha iyi durumda.
Emir: Ya kendimi borçlu hissediyorum. İnat etme de halledelim şunu.
Feriha: Halledecek birşey yok.
Emir: Hiç fırsat vermiyorsun.
Feriha: Anlamadım, neye fırsat vermiyorum?
Emir: Borcumu ödememe.
Feriha: Borcun yok söyledim.
Emir: Derse mi?
Feriha: Ben okula derslere girmek için geliyorum ama.
Emir: (gülümser.)Emir ben.
Feriha: Feriha.
Tokalaşırlar.
Feriha: Feriha, evet.
Feriha elini çeker.
Hoşçakal.

Koray: Ohoooo, hoooppp!
Kız gitti birader! Alooo.
Emir: Hoşçakal dedi duydunuz mu?
Hande: Ee yani?
Emir: By by demedi.
Hande: By by'ın nesi varmış?
Emir Koray'a: Tanıyor musun, 1.ci sınıf herhalde.
Koray: Tanımıyorum ama tanımam lazım galiba.
Emir: ..
Koray: Akşama öz geçmişi elinde.

Emir: Konusabilirmiyiz ?
Feriha: Hayir konusamayiiz. Fotokopi cektirmem lazim.
Emir: Neye kizdigini biliyorum.
Feriha: Öyle mi ? Neye kizdim ben Emir ?
Emir: Sadece Geyik yapiyorduk.
Feriha: Hicbirsey bilmiyorsun. O insanlari hic tanimiyorsun. Zavalli insanlar, sizin Geyik malzemeleriniz. Cok acimasizca bu. Hic adil degil.
Emir: O hic tanimadigim insanlardan biri, emanet ettigim arabayla kaza yapti Feriha. Peki bu adil mi ? Kafa dagitiyordum sadece.
Feriha: Ben kafa dagitmak icin geceleri tercih ettigini saniyordum. Izninle ...

Feriha: Pardon...
Emir: (kolyeyi çıkarır) Bunu mu arıyorsun?
Feriha: Evet, alabilir miyim?

Uzanır, Emir kolyeyi geri çeker. Emir Feriha'ya bakarken Feriha bir anda kolyeyi alır.

Feriha: İzninle..
Emir: Çıkamazsın. Tesadüfen burada olmadığımızı biliyorsun.
Feriha: (gülümser) Ama bu çok saçma, yani niye böyle bir şey yapıyorsun ki?
Emir: Sadece konuşmaya çalışıyorum. Bana başka bir şans bırakmadın.
Feriha: Günce nasıl size yardım etti hiç anlamıyorum. Yani sizden bu kadar-
Emir: Bizden bu kadar nefret ederken..
Gülümserler.

Emir: Feriha! Neden benden kaçıyorsun? Tek bir cevap istiyorum.. Uzatmadan, hemen şimdi. Söyle. Niye kaçıyorsun benden? Gerçeği söyle. Niye kaçıyorsun benden?
Feriha: Gerçeği..
Emir: Gerçeği..
Feriha: Ben..

Feriha: Dayanamıyorum anne! 2 dünya arasında ki uçuruma dayanamıyorum. Keşke köyden hiç ayrılmasaydınız. O, Allah'ın unuttuğu köyde doğsaydım keşke.Görmeseydik, bilmeseydik.Öyle uzaktan televizyondan izleseydik keşke. Böyle herşey parmağımızın ucunda ama dokunamayacağımız kadar uzakta olmasaydı keşke.

4.bölüm fragman replikler:

Zehra: Ya Mehmet'imin canina birsey olsaydi, benim oglumun
cani bu dört tekerden daha mi az kiymetli?
---
Günce: Feriha lütfen.
---
Hande: Romantik mi, yoksa daha atesli birseylermi?
Feriha: Seni ben var ya.
Günce: Feriha, Feriha, Feriha, tamam Feriha lütfen..
---
Riza: Zenginin zevki fukaranin kac damla gözyasina satin alinirmis,
herkes iyice bellesin bu evde.
---
Hande: Gercek olan bu Emir.
---
Mehmet: Senin paran anne, bileziklerinin parasi.
---
Riza: Basimiza ne geldiyse, bu yüz cevirmelerden geldi.
---
Zehra: Mehmet, Mehmet annem.
---
Zehra: Nerden cikti bunun sahibi oglumun karsisina, seytani oldular
oglumun seytani.

mir: Feriha biraz sakin ol
Feriha: Ne sakin olucam ya. Senin aptal oyunun yüzünden gec kalmisdim zaten. Simdi buraya tikildik kaldik. Babam kac kez aramisdir ya.
Emir: Aptal oyun yüzünden özür dilerim, tamam mi ? Bu kadar ise yaramicagini bilsem denemezdim bile.
Feriha: ac ya...ac ya..Acin !!!

-2-

Feriha: Cekmiyor..maf oldum ya,
Emir: Bak..Burada kapali kalmamizi bnm planladigimi düsünüyorsan, eger anahtarimi cebimden cikaricam diye bu kadar abartiyorsan Feriha..üzgünüm ama..anahtar falan yok bende.
Feriha: Ne güzel ya. Hem tuzaga düsür hem abartiyorsun de.
Emir: Neden bu kadar zorsun
Feriha: Zor mu? Ya niye bu kadar garip geliyor benim eve gec kalmaktan korkmam sana ? Sizin icin fark etmeyebilir ama benim icin önemli.
Emir: Ne diyorsun sen Feriha ! Siz kim Biz kim?
Feriha: Anlamiyorsun diyorum. Baskalarida anlamiyor. Ya bu okulda ailesine hesap veren bir tek benmisim gibi davraniyorsunuz ya
Emir: Sen nasil davraniyorsun peki ? Merak ederler, cikamam, gelemem. bunlari en son duydugumda orta okuldaydim. Onlardan neden bu kadar korkuyorsun ? Niye ailenden bu kadar korkuyorsun Feriha ?

Feriha - Emir (3)

Feriha: Ben onlardan korkmuyorum. Onlari meraklandirmaktan korkuyorum.
Emir: Eve gitmedigin zaman merak eden birileri olmasi güzel birsey.
Feriha: Cok merak ederler. Hele babam.
Emir: Su Baba - Kiz meselesi. Sende babasina asik olan kizlardanmisin ?
Feriha: Babasina asik, annesiyle arkadas. Babamin is hayati cok yogundur. Gece gündüz calisir. Caliskandir, sabirlidir. Is saatleri pek belli olmaz ama..öyle cok zamani yoktur yani. Ama bize mutlaka zaman ayirir. Mesela bizde Kural'dir. Aksam yemegi hep birlikte yenir. Babam cok sever uzun, keyifli yemekleri. O kalkmadan kimse kalkamaz masadan zaten. Zamaninda cok görmüs gecirmis. O yüzden cok üstüme düser. Hep tedirginligi vardir. Bazi seyler ona asiri geliyor. Ne bileyim, hep gözünün önünde olayim istiyor. Ama bana güvenir babam. Klasik iste. Sana güveniyorum..cevreye güvenmiyorum. Annem gezmeyi cok sever. Hergün baska bir evdedir. Istanbul kücük, etiler daha kücük. En korktugu sey dedikodudur. Babam evin diregisi..annemde topragidir yani. Hepimizin arkasini toplar. Aslinda cok benzerim ben anneme. Oda beni kendine cok benzettir. Her anne gibi ondan daha iyi olmami ister. Birde Ikizim var. Onla pek anlasamayiz. Ayni yerde iki yabanci oluruz bazen. Cok karisir bana. Hicbirseyi kimseye yakistiramaz. Ama Kardesim iste. Bazen kendimizden baska kimse olmaz. Sabahlara kadar konusuruz. Böyle heyecanli bir hikaye degil yani. Siradan iste.Herkezin ailesi gibi.
Emir: Mutlu ailelere genelde siradan diyoruz degil mi?
Feriha: Mutlu aileler birbirine benzerler. Mutsuz bir ailenin bir hikayesi vardir. .. .. .. Napiyorsun ??!?
Emir: bugünü unutmamak icin.
Feriha: Bakim.

Hande & Feriha

Feriha: Sen ne istiyorsun hala benden? Niye yaptin ?
Hande: Ne diyorsun sen ya ?
Feriha: Sen söyle ! Arkamdan ne diyorsan yüzüme söyliceksin.
Hande: Sacmalama ! Benim senle ugrasicak vaktim yok !!
Feriha: Bana bak !
Koray: Heyy heyy heyy..napiyorsunuz hanimlar ya ?
Feriha: Niye ugrasiyorsun benimle ? Söylesene herkezin önünde ! Simdi.
Hande: Ben senle ugrasmiyorum tamam mi?
Feriha: Emir ile benim icin ne gibi hikaye yazdin hande ?
Hande: Su mesele. Bilmem. Hikayeyi ben yazmadim. Siz yazmissiniz dün gece. Ha..hikayeyidee gecmis..Destan olmus. Baya da uzun sürmüs.
Koray: Hande napiyorsn ?
Hande: Bi dakka. Cok yaratici. Bos oda..büyük bulusma. Hani..arkadaslarla beyin firtinasi yaptik ama..pek birsey anlayamadik. Belki sen anlatirsin. Nasil birseydi ? Romantik mi..yoksa daha atesli birseyler mi ?
Feriha: Seni ben var ya..
Koray: hey hey hey..hanimlar sacmalamayin.
Hande: Bakalim bunun arkasindan ne gelicek. Elini beline koyucakmisin feriha hanim ?
Feriha: sen yaptin. Hepsini sen yaptin.
Hande: Eee ! Bidakka koray. Anlayalim derdini. Neyi ben yapmisim söyle bakalim.
Feriha: Kapiyi üzerimize sen kilitledin
Hande: Yeter be ! Dün gece Emir senin ayaklarini yerden nasil kestiyse hala indirememissin ayaklarini yere.
Feriha: Seni ben varyaa..
Koray: Sakin olun ! Hande !! Feriha
Günce: Feriha ! tamam
Emir gelir
Emir: Feriha
Hande: Ya sen ne salak bir kizsin.
Feriha: Ya birak !!
Emir: Noluyor Yeter !
Hande: Gördünüzmü bana ne yapti. Bide bu aptal kadini savunuyorsunuz.
Ferha: Lafini geri al dedim sana
Emir: Feriha !! Yeter yeter
Günce: Feriha duur !
Hande: Bunu cok kötü ödiceksin Feriha. cok kötü
Feriha: Ya bak kapiyi üzerimize bu kilitledi. Sirf beni zor durumda birakmak icin.
Feriha: Günce söyle. Söyle. Günce anlatsana bana anlattiklarini.
Hande: Evet Günce bekliyorum. hadi. Dün aksam hakkinda anlaticak seylerin var galiba. Anlatsana. Heerseyi.
Feriha: Günce birsey söylesene. Ya bana söylediklerini anlatsana onlara.
Günce: Ben hicbirsey bilmiyorum.
Feriha? Ne ?Nasil birsey bu ya ? Inanmiyorum ya.
Emir: Feriha..dur !
Hande: Hala Feriha diyor ya !

Emir: Birdakika beklesene..Feriha !!
Feriha: Ya sen ne anlattin onlara Emir ya? Bu nasil birsey, napiyorsunuz siz ya ? Buda oyundu dimi ? Senin icin bir puan daha, arkadaslarinada dedikodu malzemesi. Mutlumusun simdi ? $aanin aldi yürüyor dimi.
Emir: Ne sacmaliyorsun sen ya ? Kendine gelsene .
Feriha: Herkez ayaklarimi yerden nasil kestigini konusuyor. Anliyormusun simdi ?
Feriha gider
Emir: Feriha !

Emir: Iki gün sonra unuturlar.
Feriha: Öyle mi ? Sen öyle diyorsan öyledir tabi. Ben böyle seylere alisik degilim.
Emir: Zaten aptal okul dedikodularina alismak zorunda degilsin Feriha.
Feriha: O yapti ! Kapiyi kilitleyende, dedikoduyu cikaranda Hande !
Emir: Feriha..Handenin naptigini bilmiyorum ama..senin naptigini gördüm. Ya..sen cok farkli biri oldun. Hic tanimadigim biri gibiydin. Yani..senin gibi bir kiz..nasil oluyorda bu kadar kendini kaybediyor ? Nasil oluyordu bu kadar cirkin..
Feriha: Cirkin mi ? Tek mesele benim cirkinlesmemmi? Ya sen farkinda degilmisin ? Bütün okul bizi konusuyor. Sacma..farkindasin tabi. Senin umrunda degil. Yerin dibine giren benim cünki. Senin sadece $aanin yürüyor.
Emir: Bi dakka. $aanim yürüyor..söhretim artiyor öyle mi ?
Feriha: Evet..
Emir: Hm. Bir dakika. Feriha ile aramda hicbirsey yok..duydun mu ? Millet beni dinleyin ! Feriha ile aramda hicbirsey olmadi. Ferihanin ellini bile tutmadim. Duydunuz mu ? Duydu mu herkez ? Oldu mu Feriha ? Ciktin mi yerin dibinden ?

Ünal: İyi mi geliyor?
Emir: Ne?
Ünal: Kendini hırpalayınca geçiyor mu, diyorum?
(Emir cevap vermeyince devam eder.)
Ünal: Kız arkadaşını iyi gördüm. Neydi adı, Feri-
Ünal: Feriha..
Emir: Mm-hmm.
Ünal: Şu, Feriha'nın hap meselesi-
Emir: Hayır, öyle bir mesele yok.
Ünal: Öyle diyorsan, öyle olsun. Bu kız, Feriha.. Diğerlerine benzemiyor, öyle mi? Seni çok yoruyor ama, değil mi? Kadınlar acemi ellerde tehlikelidir.. Bir Sarrafoğlu erkeği olduğunu unutma, olur mu?
Emir: Bunun pek bir faydası yok, baba.
Ünal: Ooo, Feriha'dan şimdi daha çok korktum. Oğlumun yardıma ihtiyacı var..

Emir: Koray.

Koray: Hı ?

Emir:
Bana Hande'yle ilgili söylediklerin doğru muydu ?

Koray:
Nerden çıktı şimdi ?

Emir: Doğru muydu ?

Koray: Ertesi günü ben sana ne dedim kardeşim , unut gitsin demedi mi ?

Emir: Hande'yle ilgili değil demek. Kim peki ?

Koray: Kim, kim ?

Emir: Koray, bana mı yedireceksin ? Görmüyor muyum sanıyorsun suratını, hım.. Kim ?

Koray: Efkara biri mi lazım be kardeşim, bu gece de böyle işte. Hem sen bana söylüyorsun ama senin suratında hiç fena değil söylim.

Emir:
Feriha'yla koptuk biraz bugün.

Koray:
Sen aylarca bu kızın peşinden koşmadın mı kardeşim, şimdi ne bu koptuk ayakları filan, ha ? Sen bu kızın başından beri zor olduğunu bilmiyor muydun zaten. Kendine gel! Başta sana çekici gelen, bu kızın zor olması değil miydi ?
Sürpriz var mı ? Yok.

Emir: Sürpriz yok.

Koray:
Yok lan tabi. Hem Feriha hakiki kız, esaslı kız. Zorsa zor, çok zor geldiği yerde soluklanırsın bir bakarsın, düşünürsün değerse devam edersin ama sıkıya gelemeyip bu kızı yalan edersen, bak seni it gibi tanıyorum sende yalan olursun kardeşim!

Emir: O zaman kimse yalan olmasın kardeşim.

Koray: Ee iyi o zaman, gerçeğe..

Koray: Benden istediğin kadar nefret et,ama ben seni yalnız bırakamam.
Hande: Ne hale geldiğimi gözlerinle görmek istiyorsun, değil mi?
Koray: Hande, hadi çık şu yataktan. Bu sen değilsin.
Hande: Önce Hande'yi yok ederim, yakar yıkarım, sonra da gelir avuturum. O da küllerinden yeniden doğar. Her şey ne kadar basit senin için..
Koray: Ben seni korumaya çalıştım, Hande. Hem kendinden hem de başkalarından korumaya çalıştım seni.. Bana her şeyi söyle, ama sakın.. Hande, sakın bana kazık attın deme.
Hande: Nefesini hiç boşuna tüketme, Koray. Şimdi inanmama sırası bende.
Koray: Bana inanıp inanmaman benim umrumda bile değil, Hande. Ben buraya kendim için gelmedim. Ben senin için geldim, Hande. Çık şu yataktan!
Hande: Yapma, Koray!
Koray: Hande, lütfen, kalk.
Hande: Koray, n'apıyorsun?
Koray: Hande, buraya gel.
Hande: Ya, Koray-
Koray: Hande, Hande.. (Hande'yi zorla aynanın karşısına götürür.) Bak şuna. Ha, sen misin? Sen misin bu? Cevap versene Hande, bu sen misin?! Değilsin.. Teselliye gelirsin, daha önce de gördüm. Bu ilk yenilgin değil senin. Her seferinde toparlanırsın, ayağa kalkarsın. Her seferinde daha sert, daha hızlı ayağa kalkarsın.. Beni hiçbir zaman affetme, istediğini söyle, canıma oku. Aylardır -ne ayları be, yıllardır yaptığın bu değil mi zaten? Bana koymaz.. Ben, senin benim canımı yakmana alışkınım, Hande. Ama senin canının yanmasına alışamam. Senin canının yanmasına alışamam... (Hande'yi alnından öper ve odadan çıkar.)

Emir: Hande!
Hande: Emir n'oldu?
Emir: Sen n'aptın ya, hımm?
Hande: Ne yapmışım gene?
Emir: Hande nasıl yaptın, Feriha'ya nasıl hap verdin?
Hande: Emir, ya ne saçmalıyorsun sen?
Emir: Oyun bitti Hande, herşeyi gördüm Feriha'ya yaptıklarını izledim.

-

Hande: Emir (kapıyı kapatır.) Emir böyle gitme n'olur. Çok sarhoştum, ne yaptığımın farkında değildim.
Emir: Senin yüzünde ben ona neler yaptım, ben senin yüzünden ona neler yaptım, hepsi senin yüzünden Hande!
Hande: Emir, Emir böyle gitme. Böyle gitmene dayanamam.
Emir: Ya ona birşey olsaydı, ya Feriha'ya birşey olsaydı Hande!!
Hande: Ya Emir ..
Emir: Neden yaptın ha, neden yaptın?
Hande: Çünkü, çünkü ben.. Emir, ne istersen yaparım ama n'olur bana böyle bakma. Tamam gidim Feriha'dan özür dilim, ne istiyorsan yapim ama n'olur sana yalvarırım bana böyle bakma, n'olursun.
Emir: Feriha'dan uzak dur!

Emir, kapıyı açıp, gider.

Hande: Emir, Emir bekle. Emir, n'olursun bekle. Emir yalvarırım gitme, n'olursun gitme Emir. (Emir'in kolundan tutup, diz çöker.) Emir n'olur gitme Emir n'olur.
Koray: Emir!
Emir: Koray, şimdi değil.
Hande: Emir, n'olur gitme.
Emir: Hande, bizden uzak dur! Feriha'dan uzak dur!

&

Hande:
Feriha, hadi üstüme saldırmayacak mısın hımm, bağırmayacak mısın yada herkesin içinde rezil etmeyecek misin beni? Hadi.. bir an önce olsun bitsin.
Feriha: O kadar zavallısın ki Hande, sana elimi bile süremem.
Hande: Çok büyüksün Feriha.
Feriha: Başka türlü yapamazdın değil mi? tuzaklar, planlar olmadan benle baş edemezdin.
Ama bak olmadı, bu kadar mı istiyordun Emir'i al işte orda ben yokum artık!

Feriha : Emir ben geldim. Burdayım, aç gözünü bak burdayım ben. Benimle kalacaksın. Sen haklıydın, bize olanlar saçmaydı. Bütün saçmalıkları kovacağım hayatımızdan, herşeye yeniden başlayacağız. Ben sana yalan söyledim, gözünün içine baka baka, susarak. Her yalanda kendimden biraz daha uzaklaştım, biraz daha kaçtım senden. Şimdi sen uyurken, hepsi o kadar anlamsız ki. Sen sadece uyan Emir, sen uyan. Herşeyi kovacağım ben gerçekleri yalanları. Sen sadece uyan. Ben hep burda olacağım. Çünkü ben hep seninleyim.

-

Emir : Feriha.
Feriha : Emir, uyandın. Yok yorma kendini, yorma. Ben bi doktor çağırayım.
Emir : Gitme.
Feriha : Artık hiçbiryere gitmeyeceğim.
Emir : Nasıl, nasıl oldu bilmiyorum ama ben seni hissettim. Benimle olduğunu.
Feriha : Artık hep seninleyim, hep seninleyim. Konuşacak çok şey var, anlatacak çok şey var.
Emir : Seni seviyorum.
Feriha : Ben de seni seviyorum. Hatırlıyor musun hastahanedeki bankta birlikte oturmuştuk. Sen uyurken ben o bankta seni bekledim. Bizi düşündüm, bizi özledim. Seni çok özledim. Benim şimdi bir işim var halletmem gereken, ama hemen geleceğim. Herşeyi konuşacağız. O bankta birlikte oturacağız.

Lara : Hande 'ye hiçbirşey olmayacak, biliyorsun dimi. Yanına girdin mi ?
Koray : Canan Abla 'yı aldılar bitek. Herhalde aileden olmayan giremez.
Lara : Bence seni almalılar. Hande 'nin yanında en çok gördüğüm kişi sendin, seni hissetmek ona iyi gelir.
Koray : Saol.

-

Koray Hande 'nin elinden tutar.
Koray : Buda mı beni yine süründürmenin yolu . İnadına kalkmazsın sen şimdi, oyuna çevirirsin. Uzattıkça uzatırsın. Kalk be Hande, nolursun kalk. Ben zaten sürünüyorum, kalkta bari kendin gör be Hande, lütfen kalk. ( Hande elini oynatır . ) Hande, aşkım, aşkım. Hepimiz burdayız, hepimiz burdayız. Annenler dışarda bekliyor. Herkese haber vereceğim, tamam mı. Şimdi gidiyorum.

emir: feriha
feriha:emir (gülerek) uyandın
emir kalkmaya çalışır.
feriha: yok yorma kendini yorma ben bi doktor çağırayım
emir:gitme
feriha: artık hiç bir yere gitmicem
emir: nasıl nasıl oldu bilmiyorum ama ben seni hissettim benimle olduğunu
feriha: artık hep seninleyim.hep seninleyim. konuşacak çok şey var. anlatcak çok şey var.
emir:seni seviyorum (o halde bile söylüyo)
feriha: bende seni seviyorum
feriha: hatırlıyomusun hastanedi bankta beraber oturmuştuk. sen uyurken ben o bankta seni bekledim.bizi düşündüm.bizi özledim. seni çok özledim. benim şimdi bir işim var halletmem gereken ama hemen gelicem.herşeyi konuşucaz. o bankta birlikte oturucaz.

Nehir: (Feriha ve Emir'i görür) Hah , aşk böcekleri de geliyor işte .
Emir ve Feriha masaya oturur.
Emir : N'aber gençlik ?
Nehir : Eee , herkes geldiğine göre ; Hande'nin doğum gününü konuşalım artık.
Feriha: Aaa ,ne zaman?
Hande: Bu cuma .
Nehir: Hills'i kapatalım dedik ama ..
Emir : Olur , ayarlarız .
Hande : İstemem , yani vazgeçtim . (Gülümser.) Hills her zaman gittiğimiz bi yer.Üstelik bazılarımızın kötü anıları var .
(Emir Feriha'ya bakar. Hande Feriha'ya döner. )
Hande: Aa ,Feriha pardon.Alınmadın di mi ?
Feriha: Yooo ,çok düşüncelisin. ( Bozulmuştur, belli etmez.) Ama benim moralle ilgili bir sorunum yok.Rahat olabilirsin yani.
Hande:Anladım,çok gereksiz bir konuşma oldu.Özür dilerim . Hala aynı masada oturuyor olmamıza alışamadım.
Emir : Alışırsın zamanla .
(Günce gelir , oturur.)
Günce : Selam, naber ? (Koray afallar.) Eee , ne yapıyorsunuz bakalım? Emir seni tebrik etmek istiyorum. (Feriha'ya döner.) Kovaladın kovaladın yakaladın sonunda .
Emir : Biz olaya o gözle bakmıyoruz ama .. Teşekkür ederim.
Feriha : Hava alalım mı biraz ?
Emir : Olur, görüşürüz.
Koray: Görüşürüz.

Koridorda ;

Emir durur .
Emir : Feriha , yapma böyle.
Feriha: Ya tamam , özür dilerim . Haklısın.Ama ne yapayım. Herkes çok garip .
Emir: Umurumda değil.Ben gayet iyiyim. ( Ellerini Feriha'nın yüzüne koyar.) Hatta ilk kez bu kadar iyi hissediyorum.Çıkışta seni çok güzel bi yere götürücem .
Feriha: Yok, benim eve gitmem gerekicek.Akrabalarımız geldi, bizde kalıyorlar.Şimdi geç gidersem çok ayıp olur.
Emir: İyi , yarın için bişeyler düşünürüz o zaman .

El ele tutuşup ,yürümeye devam ederler .

Emir:Feriha bana inanmak zorundasın.
Feriha :Neden
Emir:Çünkü ben sana hiç yalan söylemedim.Evet seni aşmaya çalıştım.Bunun için de en kolay yolu seçtim.Güçsüzdüm Feriha sen yanımda yokken güçsüzdüm.Sen varken Emir var sen yokken yine veliahtı oynamayı denedim.Yapamadım,oynayamadım

Emir : Senin bu halini biliyorum. Sen ne zaman böyle olsan , bize hep bişeyler oldu. Sen ne zaman sussan , benim başım ağrıdı o sessizlikten..

Zehra: Feriha o kıza güvenme! Hande'ye..Seni sevmiyor!

Feriha: Kurtuldum anne! Kurtuldum! Zehra: Yüzükden kurtuldun yalanlardan ne zamn kurtulacaksın?Yüzüğü attın ne olacak?Oğlana mı koşcaksın hemen? O senin kim oldugunu ögrenince nolacak? Mehmetin çarptığı arabaya benziceksin çöp olcaksın çöp!

Feriha: Emir bırakma beni..Nolursa olsun bırakma beni..

...

Feriha: Korkuyorum anne... Zehra: hangisinden? Oğlanı uyandırmaktan mı? Yoksa rüyalarından uyanmaktan mı?

...

Feriha: Ama böyle yaparsan olmaz.. Emir: Uzun uzun yüzüne bakabilmeyi o kadar çok özledim ki..

...

Emir: Feriha sana duymak istediğin bişey söleyemem.Aptallıktı sadece.Bitti diyordun.Bende kendimi buna inandırmaya çalışıyordum.
Feriha: Başkalarıyla?

Emir: Yapamadım feriha.Kimseyle yapamadım

Feriha: Denedin ama!

Emir: Boşuna denedim.

Feriha: Boşuna gercekten boşuna!

21.Bölüm Fragman

Emir:Konuşucaz Feriha ve bu sefer kaçamıycaksın
Feriha:Korkuyorum inelim
Emir:Yüksekten mi korkuyorsun kaçamamaktan mı?
...............
Mehmetlan ne aç adamlarmışsınız
Emir:Benim o arabanın parasına falan ihtiyacım yok ama sen adamsan o borcu tıkır tıkır ödersin
...............
Feriha:Ben otobüse binmiycem
Zehraa.. Anladım otobüsle gitmeyeceksin öyle mi
..............
Emiraten bir daha karşıma çıkamayacak
Feriha:Ne demek bir daha karşıma çıkamayacak
..............
Rıza:Mehmet kaçta gelecek ki
..............
Haldun:Nerdeydin Sanem.. Merak ettim
Sanem:Bir arkadaşa takıldım
..............
Ünaldam ol da beş para etmez heriflerle kendin uğraş
Emir:Gidip adamların kapısına mı dayanıyım
..............
Zehraçıver kızım elim çok kirli

Emir: Ya işi buralara getirdiğine inanamıyorum ya.
Feriha: Bir cevap ver. Yine burada oturuyor olabilir miydim?
Emir: Feriha bu nasıl bir soru?
Feriha: Emir dinle beni.
Emir: Asıl sen beni dinle Feriha. Artık bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum Feriha. Arabamı çalan o heriften de, ailesinden de bıktım artık. Anladın mı?
Feriha: Emir çeker misin kenara.
Emir: Ne?
Feriha: Durdur arabayı dedim.
Feriha iner.
Emir: Feriha n'aptığını sanıyorsun sen?
Feriha: Bir şey yapmıyorum, kendim giderim.
Emir: Feriha. Ya biz hiç normal olamayacak mıyız? Tek bir normal günümüz bile olmayacak mı bizim? Amaçsızca gezip dolaştığımız, güldüğümüz, konuştuğumuz.. Çok şey mi istiyorum ya? Tek bir normal gün istiyorum Feriha.
Feriha Emir'e sarılır.

bazı yerler çok gereksiz olmuş.. mesela dizide izlerken tahammül edemediğim ünal sahneleri filan :D ama emir feriha hande repliklerini okudukça bi daha okuyasım geliyor o da ayrı bi konu eline sağlık furkan..