Adını Feriha Koydum Izleyicileri Mantık Hataları Yüzünden Isyanlarda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
'Adını Feriha Koydum' bir takım mantık hataları yüzünden seyircisini isyan boyutuna getirdi. Artık senaryoyu uzatmak adına her türlü mantıksızlık karşımıza çıkabiliyor. İşte sevilen dizinin izleyenlerine 'yeter artık' dedirten sebepleri…
Hayat C.CANKOREL - Medya Galasisi
'Adını Feriha Koydum'u tüm geçtiğimiz sezon boyunca oturup keyifle izledim. Hatta çok nadir düzenli takip ettiğim dizi filmlerden olduğunu da söylemeden geçmeyim. Fakat bu sezon Vahide Gördüm'ün diziden mecburen ayrılmasının ardından, ben de kopmaya başladım.
Yine de her hafta Cuma akşamı kanallar arasında gezerken 'Feriha' neler yapıyor diye bir göz atıp ipin ucunu da çok kaçırmadığımı itiraf edeyim. Beş on dakika bile olsa neler olup bittiğine bakıyorum. Fakat izlediklerimden memnun değilim. Çünkü senaryo uzasın diye, akla gelmedik saçmalıklar yapıldığını düzenli izleyici olmayan ben bile anlıyorum.
Bu yazıyı yazmamda bana ilham veren de canım arkadaşım Burcu Kekeç'tir. Kendisinin twitter'dan yazdığı 'Adını Feriha Koydum' isyanlarını görüyordum. Kendisine dedim ki 'Neler oluyor? Neden bu kadar isyan ediyorsunuz?'. Anlattı uzun uzun.
Şimdi hem kendi gözlemlerim hem de Burcu'nun bana söylediklerini harmanlayarak 'Adını Feriha Koydum'un neden uzayan bir lastik kıvamına geldiğini yazacağım.
İzleyiciler, 'Emir' ve 'Feriha'nın aşklarına ve o aşkı hissettirişlerine aşık oldular. Çünkü konu çok bilindik bir zengin oğlan-fakir kız hikayesiydi… Beraberindeki masum bir aşk ancak onun arasına giren büyük bir yalan. 'Feriha' apartman görevlisinin kızı olduğunu 'Emir'e bir türlü söyleyemedi geçtiğimiz sezon boyunca. Bir defa 'artık söylesin de bu yalan bitsin' diye sıkılmaya başlamıştım sonuna doğru…
Neyse ikinci sezona gelindiğinde, 'Emir', 'Feriha'nın yalanını nihayet onu çöp toplarken görünce anladı. Kendisinden intikam almak için elinden geleni yaptı. İzleyicinin Emir-Feriha sahnelerini izlemek istediği biline biline, tam onbeş bölüm boyunca 'ayrılık' izlettirildi.
Hadi buna bir yere kadar 'tamam' dedik. Daha sonra 'Feriha'nın bir ara zorla nişanlandırıldığı 'Halil' çıkagelip Feriha'yı kaçırdı. Maksat konuyu uzatıp Emir'le Feriha'nın aşk sahnelerini göstermemek. Halil'in Feriha'ya etmediği işkence kalmadı. Uyuşturucu iğneler, pet şişeler, çekiçler, Feriha'ya dokunmaya çalışması… En sonunda Emir gitti o eve Feriha'yı kurtarmaya. Sözüm ona 'aşk' dizisi bu tabii… Bu şiddet ve işkence sahneleri ile seyirci isyan etti.
Neyse tam kurtuldular derken… Birgün Emir'le Feriha'yı öpüşürken gören Feriha'nın ikiz kardeşi Mehmet, Feriha'ya bir güzel meydan dayağı attı. Sonra da Emir'den uzaklaştırmak için Feriha'yı köye göndermeye karar verdi ailesi. Bunu öğrenen Emir, Feriha'yı kaçırarak bir dağ evine götürdü.
Tam orada ikisi baş başa çok güzel aşk sahneleri izlenecek diye düşünülürken, bu sefer Feriha'nın bulunduğu ortamdan bir türlü mutlu olamayışı ve ailesini saplantılı bir şekilde düşünmesi devreye girdi. Asık suratlı bir Feriha devamlı olarak 'babam' diye sayıkladı durdu o dağ evinde. Ha bu arada o dağ evinde Feriha ile Emir evlendiler. Tabii evlilik mi cenaze mi belli değil… Hiç gülmeyen yüzler ve depresif bir ruh hali. İzleyicinin içine fenalıklar bastı…
'Ailem' diye tutturan Feriha nedeniyle İstanbul'a döndüler en sonunda… Feriha'nın babası Rıza, kalp krizi geçirince işler iyice depresyona bağladı. Bu arada evlendiklerini de söyleyemediler Feriha'nın ailesine.
Yani sanki hiç evlenmemişler gibi… Hadi bakalım yine gizli gizli görüşmeler. Feriha'nın ikiz kardeşi Mehmet, 'bekaret testi yaptır' diye Feriha'ya baskı yapmaya başladı.
Dün akşam yayınlanan bölümde ise, Emir'in uzun zaman önce yaşadığı tek gecelik bir ilişkiden; bir bebeği olacağı ortaya çıktı. Hadi bakalım Emir-Feriha'nın arasına giren bir engel daha…
İzleyici haklı gerçekten… Bence ya bu sakız gibi uzayan senaryo hiç izletilmeden dizi erken final yapsın ya da Emir ile Feriha, seyircinin isteği de doğrultusunda artık gerçekten kavuşsun.
Unutmadan hemen yazayım, son dönemlerde 'Adını Feriha Koydum'un reytingleri de birincilikten üçüncülüğe gerilemiş durumda. İzleyici tepkisini yeteri kadar gösteriyor sanırım.