Adım Farah - Tanıtım Fragmanı | FOX - Yeni Dizi

Birebir uyarlamak zorundamı neden zorunda anlamadım bak seyirci bunu sevmez tutarsız insansın demedim yorumun yorumun tutarsız dedim bu konuda yanlış düşündüğünü düşünüyorum uyarlama birebir olmaz cnm

Senin öyle düşünmen gerçekten öyle olduğum anlamına gelmez. “UYARLAMA” deniyorsa birebir uyarlanmak zorunda. Aksi halde “ESİNLENME” denir o şekilde işlenen diziye.
Zorunda değil, dünyanın hiçbir yerinde uyarlama işler birbirinin aynısı olmaz, böyle bir şey mümkün de olamaz zaten. Aynı yapım birebir tekrar çekilince ona remake denir zaten ki onda bile farklılıklar olabiliyor çoğu zaman. Buna rağmen kendinden emin bir şekilde büyük harflerle yazman ve böyle yapmak zorunda demen ilginç olmuş açıkçası.

Reactions: Angelica
Şimdi sen yazınca emin olmak için tekrar baktım. “Uyarlamak” fiilinin kökeni “Uymak, uyum sağlamaktan” geliyor. Atıyorum orijinal dizide kiliseye giderler bizde camiye böyle olaylar dışında tekrar ediyorum uyarlama bir dizi, orijinal diziden konu olarak ayrı düşemez. Aynı olmak zorunda. Uyarlamak için milyonlarca para akıtıyorsun. Değiştireceksen uyarlamanın bir esprisi kalmıyor. O yüzden söylediğim şeyin arkasındayım tabii
------

Şahsiyet dizisinden uyarlanan meksika uyarlamasının fragmanını izlemeni öneririm.. “dünyanın hiç bir yerinde uyarlamalar orijinali ile aynı olmaz” dediğin için bir bakmanda yarar var..

Son düzenleme:
Ee bu dediğim kapıya çıkıyor zaten, bulunduğu ülkenin kültürüne veya koşullarına göre değişiklikler yapılınca senin iddaa ettiğin gibi birebir aynısı olmuyor.

Uyarlama dediğimiz şey farklı türdeki yapıtlar veya ülkeler arasında olur zaten. Bir kitabın diziye veya filme çevrilmesini geçtim, aynı türdeki eserler arasında bile araya kültür farkı giriyor en basitinden. Ben hiçbir Kore yapımının Amerikan uyarlamasıyla birebir aynı olduğunu görmedim mesela. Orijinaline olabildiğince sadık kalabilir, bu farklı bir şey.

------

@Sherlock , koş kaos kokusu alıyorum.
Uzun zamandır bir tartışmaya girmediğimi fark ettim, canım kendimi bir kaosun ortasında bulmak istiyor sanırım.

Fazla bir kaos çıkmaz gibi buradan, ortak paydada buluşmuşsunuz zaten baksana.

İşte ben o kültürel konuları es geçtiğim için “Birebir uyarlaması” ibaresini kullanmıştım. Aynı şeyden bahsediyoruz gibi bir şey oldu şimdi de
Yazarken benim de kafam karıştı.. dizinin senaristi uyarlayacağı konu için işin felsefesine bu kadar inmemiştir

Hikayenin temeline bağlı olmalı desen anlardım seni ama birebir aynı olmak zorunda dediğini görünce şaşırdım açıkçası.
Ben diziden bağımsız olarak cevap yazmıştım ama bu dizinin henüz ilk bölümü veya fragmanı bile yayınlanmadı, bundan şikayet etmen de ayrıca şaşırtıcı.

Reactions: Gizmen
İşte böylesi daha iyi değil mi.. büyük ihtimalle dizi çıkınca daha çok gözüme batacak senaryoyla oynamaları. O yüzden önceden tepkimi ortaya koyuyorum ki konuyu hazırlıyorum. Dizi çıkınca üstüne çok konuşacak vakit olur nasılsa

Reactions: Angelica
Ne savunması be kardeşim olaya nerden bakıyorsun?
@Gizmen @phoebebuffay
Seni bir kaosun içinde görmüyoruz hiç.
Ben foruma depresyondayken üye olduğum için ilk zamanlarımda @Sherlock dahil neredeyse herkesle kavga etmiştim galiba. Forumda herkesin böyle bir tecrübesi oluyor illaki, seni de artık bu ortamlara sokmamız lazım.

Senin olmadığın zamana denk gelmiştir.Demirden korksam trene binmedzdim. Hodri meydan.
@Sherlock

Reactions: Angelica and Gizmen
Başlarda kavga ettiğin kişilerin arasında ben de mi vardım ya, vay be nereden nereye…
Sen buralara ilk geldiğinde tutamıyorduk zaten, tam bir kaos makinesiydin.
Sonra sonra içindeki sakin insan kendini göstermeye başladı, sanatsever ve dost canlısı kişiliğin kaos sever tarafını baskıladı.

@Gizmen pek kaos sever biri gibi değil ya, ondan böyle bir performans gelir mi bilemedim.

------

@Gizmen pek kaos sever biri gibi değil ya, ondan böyle bir performans gelir mi bilemedim.
Şurası @12.Adam olacak.

Ben peki?...

@Gizmen @phoebebuffay

Aslında doğru bir tespit. Kaosları kavgaları hiç sevmem. Ama bam telime basıldığında bir anda çabucak parlayabiliyorum. Bir keresinde gerçek hayatımda restaurantı birbirine katmıştı ben deniz mülayim Gizmen

------

Seni mi etiketlemek istemiş @Sherlock anlamadım

Reactions: 12.Adam