Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına haklı bir eleştiride bulundu.Köşe yazısında "Yetenek Sizsiniz jürisinin 'sorumluluğunu' zaman zaman bu sütunlarda hatırlatma ihtiyacı hissediyorum. Zira onlar bizim toplumumuzda neyin yetenek olup neyin olmadığını ayırt etmeye yarayan birer turnusol kağıdı görevi üstleniyorlar" ifadelerini kullanan Aytuğ, ekran başındaki izleyicilere yetenek diye sunulan gösterileri eleştirdi.
Aytuğ, "Ekran karşısındaki insanların pek çoğu 'yetenek' algılarını bu programa göre şekillendiriyorlar.İşte bu nedenle verdikleri kararlar, yaptıkları konuşmalar önemli...Yarışmada zaman zaman cam yiyenleri, jilet yutanları, orasına burasına şiş batırıp cam kırıklarının üzerine atlayanları, gırtlağında mızrak eğenleri filan da izliyoruz.Şahsen bunların 'yetenek' olduğuna inanmıyorum." diye yazdı.
Aytuğ, "Ekran karşısındaki insanların pek çoğu 'yetenek' algılarını bu programa göre şekillendiriyorlar.İşte bu nedenle verdikleri kararlar, yaptıkları konuşmalar önemli...Yarışmada zaman zaman cam yiyenleri, jilet yutanları, orasına burasına şiş batırıp cam kırıklarının üzerine atlayanları, gırtlağında mızrak eğenleri filan da izliyoruz.Şahsen bunların 'yetenek' olduğuna inanmıyorum." diye yazdı.