Acun Ilıcalı Gelince Star'da Dizileri Telaş Aldı! Hangi Diziler Topun Ağzında?

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Star, Hangi Dizileri Gözden Çıkaracak?[/B]

Şu sıralar, televizyon camiası Acun Ilıcalı'nın Star'a transfer olmasını konuşuyor. Ilıcalı'nın transferi anlaşılan o ki taşları yerinden oynattı. Bu yüzden oldukça yüksek rakamların telefuz edildiği bir ortamda Star'ın bundan sonra ki adımları an be an mercek altında.

Star, bu anlaşma neticesinde yeni bir B planı yapmak durumunda. Geçen sezondan devam eden orta halli dizileri ve yapımları gözden çıkarabilir.

Bu durumda hangi diziler tehlikede?
Proje aşamasında olan "Popstar Alaturka" başlamadan bitti mesela. Acun Medya'nın hazırlayacağı "O Ses Türkiye" nin karşısında Osman Tan Erkır'ın hazırlayacağı bu yarışma Star için bir nevi israf olacaktı. Bu durumda "Popstar Alaturka" ile bir başka kanal ilgilenir mi bilemiyorum. Ama olursa da büyük ihtimalle yine Fox Tv'de yayınlanabilir.

Öte Yandan "İffet" dizisinin bitirileceği haberi yapım firması tarafından yalanlandı. Dizi 27 ağustos pazartesi akşamları izleyici ile buluşmaya devam edecek. Reytingler istenilen oranda alınırsa yayın hayatını garantilemiş olacak ama aksisi yaşanırsa erken final yapacak.

Star'ın geçen sezondan devam eden diğer dizilerini birlikte inceleyelim.

Muhteşem Yüzyıl

Star'ın belki de geçen sezondan kalan tek büyük başarısı. Bu başarıyı yine Show Tv'den teslim aldı. Yönetimin "Muhteşem Yüzyıl" dizisinden vaz geçeceğini sanmıyorum. Çünkü "Muhteşem Yüzyıl" reyting ve prestij demek.

Bir Çocuk Sevdim
Dizinin yapım firması olan TMC'yi aradım. Bana konu ile ilgili bilgi vermesi için basın danışmanlarının numaralarını verdiler. Şimdilik bir "muamma" söz konusu. Kimse hiç bir şey bilmiyor. "Devam Ediyoruz. Haberler yalan" diye bir söz işitmedim. Bir bekleşin olduğu aşikar. Dizinin "resmi olmayan" reyting çizelgesi de malesef pek parlak görünmediği "Bir Çocuk Sevdim" dizisini ne yazık ki "bitirilen diziler" arasında yer alabilir.

Behzat Ç.
Star'ın bu diziyi kaldıracağına inanmıyorum. Çünkü hem basının hem de sosyal medyanın fazlasıyla göbeğinde duruyor. RTÜK ve diğer olumsuz noktalara rağmen bu dizinin kanalda kanalacağını düşünüyorum. Ama günü, belirli bir süre değişecektir. Çünkü Acun'un programları hafta sonu odaklı olduğu için Behzat Ç.'de muhtemel bir gün değişikliğine gidecektir.

1 Erkek 1 Kadın
Bu dizide yine devam edebilecek potansiyele sahip. Ama yapım firması, Star'ın bu son hamlesinden sonra, dizisi için alternatif arayışlar içine girebilir. Star şayet diziyi bitirirse farklı bir kanalda devam etmesi sürpriz olmaz.

Yazdan kalan dizilere göz gezdirelim...
Yaz dizileri içinde mutlaka devam edecek diyebileceğimiz 2 dizi görünüyor. Pazartesi günü sürpriz bir atakla gün birinciliğine yerleşen "Hayatımın Rolü" ve salı günü istikrarlı bir izleyici kitlesi edinen "Sudan Bıkmış Balıklar" dizisi. Bu diziler yeni sezon biletini almış görünüyor. Ama şöyle de bir sorun var. Olurda diğer kanalların yeni sezon yapımları karşısında bu diziler kan kaybederse muhtemel bir erken final kaçınılmaz görünüyor. O yüzden istikrarlı bir izleyici kitlesi bu yapımlar için çok önemli.

"Küçük Hesaplar" ve "İbreti Ailem" için ne yazık ki durum pek parlak değil. Sanırım yeni sezon, şimdilik bu yapımlar için hayal görünüyor.

Peki İşler Güçler ne Olacak?
"Behzat Ç." nasıl bir prestij işi ise, "işler Güçler" dizisi de aynı oranda bir prestij dizisidir. Yaz dizisi olmasına rağmen, kısa sürede özellikle sosyal medya'da hatırı sayılır bir kitle oluşturdu. Tüm diziler içersinde farklı bir yerde durduğu açık. Ama Star için ikinci bir prestij dizisi ağır kaçar mı bunu bilemiyoruz işte. Reyting rakamlarına göre bu dizi yeni sezonu göremez (!) Ama kaldırıldığı anda da çok ciddi bir kitlenin tepkisini de çekecektir. Yeni sezona girerken Star'ın sosyal medya kitlesini küstüreceğini sanmıyorum. O yüzden İşler Güçler dizisinin devam edeceğine inanmak istiyorum.

Sonuç olarak Star'da işler karışık... Bu durum hangi yapımların canını yakacak, hangilerin yüzünü güldürecek bir kaç gün içinde göreceğiz. Star'ın bu ciddi atakları neticesinde ortaya çıkacak sonuçda çok önemli. "Kanal D'in tahtına oynuyor" deniyor ama televizyonculuk da sadece transfer ile zirveye çıkıp orada yerini sağlamlaştıran olmamış. Kendine özgü yapımlarda ortaya koymak durumunda. Aksi halde sadece cepten yer.

Volkan Türkcan - Televizyon Gazetesi.com

Katildigim yerler var. Ama bana soracak olursaniz Hayatimin Rolu ve İsler Gucler yeni sezonda erken bitecektir bence. Onun disinda Bir Cocuk Sevdim ve İffet'te bir gelecek vaad etmiyor benim icin. :)