AB'ye girsek ne olur?

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
14,305
Puanı
1,060
[h=2]AB'ye girsek ne olur?[/h]
[h=1]Dizi oyuncularından Avrupa Birliği mesajı[/h]

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme sürecini konu alan 'Avrupa Avrupa' adlı dizsinin oyuncuları, "AB'nin bize, bizim de onlara ihtiyacımız var" dedi. Oyuncular, görüşlerini şöyle ifade etti:
İPEK TUZCUOĞLU: Türkiye'nin AB'ye çok ihtiyacı var mı emin değilim ama Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye her anlamda ihtiyacı var. Bana göre Türkiye, lider ve öncü bir dünya ülkesi olmalıdır.
KADİR ÇÖPDEMİR: Dizideki 'muhtar' karakterinden farklı düşünüyorum. Ben AB ile bireyin büyük iktidarının tesis edileceğini düşünen bir insanım...
ZUHAL TOPAL: Türkiye, birçok açıdan AB kriterlerine yaklaştı. Yıllardır yapılan müzakereler sonucunda artık AB'ye girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Avrupa Birliği hakkında yeterince bilgi sahibi değiliz ama 'Avrupa Avrupa' dizisiyle herkesin bilgi sahibi olacağına inanıyorum.
TARIK ÜNLÜOĞLU: "Avrupa Birliği'ne girilmeli mi, girilmemeli mi?" konusu göreceli bir düşüncedir. Bizim nasıl onlardan öğreneceğimiz şeyler varsa, onların da bizden öğreneceği şeyler olacak. Taharet musluklarını bizden mutlaka öğrenmeleri gerek."