Abbas Kiarostami Vefat Etti!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
87,111
Reaksiyon puanı
68,320
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Aserat yeni bir haber konusu açtı

Abbas Kiarostami Vefat Etti!

roads_to_kiarostami_cover.jpg


İran sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Abbas Kiarostami'den kötü haber geldi.

76 yaşındaki yönetmen, Mart ayında mide-bağırsak kanseriyle mücadele etmek için gittiği Paris'te dün akşam hayata gözlerini kapadı. 1940'da Tahran'da dünyaya gelen yönetmen, 1997'de çektiği 'Taste of Cherry' ile Cannes'da Altın Palmiye kazanmıştı.

2010'da vizyona giren 'Certified Copy' ile ülkesi dışındaki ilk filmini çeken Kiarostami'nin son projesi olan 'Like Someone in Love' ise 2012'de izleyicilerle bulunmuştu.
Orijinal formatta oku
 
Son düzenleme:
Abbas kiarostami:
-yonetmen, senarist, ressam, yazar.
-Iran halkina filmleriyle ayni fikirde olmamadiklari için ayri duşmelerini ayna gibi kendilerine seyretmiştir.
-Avrupada yanlizlik temali filmler moda olurken ve bu yanzliga çare bulamazken, dostun evi filmiyle bir nevi bu soruna atifa bulundu ve çareyi gostermişti.
-Degişen rejim yuzunden herkes irana gard alirken, filmleriyle bu uzak duruşu yok etmiş ve iran sinemasinin bugunlere gelmesinin, ve saygi gormesinin, en buyuk temel taşlarini atmiştir.
-Tarihte ilk defa bir filmde belgesel ve uzun hikaye olmak uzere, bu iki temayi bir filmde bulşturmuştur, ve bugun izledigimiz bu tarzda bi çok film, dizinin baş ornegi olan close ABBin yonetmen ve yapimcisidir.
Bi çok kişinin sohbetten kaçindigi mevzulari filminin ana hikayesi yaparak bi çok ulkede sansure ugramiştir, (35 yil once çektigi film hala ekranlanmadi).
Bu yazdiklarim tabiki abbas kiarostemini anlatmaya yetmez, ben yine yazmak istedim.
 
Son düzenleme: