2018 A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor - Film Yorumları

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Ortalamanın üstünde iyi bir film ama abartıldığı kadar iyi değil. Bu türde daha iyi filmler izlemiştim.

Senaryosu çok klişe. Yeşilçam'da bile örneği olabilir. İyi işlenmiş ona lafım yok.

Bradley Cooper yönetmenlik açısından ilk denemesine göre gayet iyi iş çıkarmış. Herhangi bir acemilik yok başından sonuna kadar genelde sıkmadan izletiyor film kendini. Oyunculuk performansı da aynı şekilde çok iyi.

Lady Gaga da beklenenden iyi. İyi oynamış bile denebilir.

Filmdeki şarkılar iyiydi tamam ama filmi izledikten sonra açıp dinlettirmedi bana. Demek ki benim açımdan çok iyi değilmiş.

Finalinden etkilenmedim ama güzel olmuş. Olayın veriliş şekli güzeldi.

7/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,534
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Öncelikle şunu belirteyim şu ana kadar izlediğim filmler arasında favorim olmayı başardı. Şimdilik Oscar sürecinde bu filmi öveceğim.

Filme gelince ben çok beğendim. Bradley Cooper hayatının filmini yapmış. Ancak oyunculuk bakımında ödül alacağını düşünmüyorum. Lady Gaga'ya ise bayıldım. Film boyunca üstünde duru bir güzellik vardı. Sesi zaten muhteşemdi.

Filmin ritmi orta düzeydi. Ally yıldız olana kadar akıcı gidiyorduk ama ondan sonra bir tempo düşüklüğü başladı. O da olmasaydı bana göre dört dörtlük film olacaktı.

Film "En İyi Orjinal Müziği" aldı bence. Lady Gaga kategorisini zorlayabilir. Cooper'ın durumu ise düşük. Umarım "En İyi Film"de alır çünkü Roma aka. overratedın almasını hiç istemiyorum. "En İyi Sinematogafi"de zaten Roma kesinlikle almalı. "En İyi Uyarlama Senaryo"yu da alabilirler.

8.5/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
En yüksek kalitede izle benim gibi @Harunnn60 çünkü fancık olmak bunu gerektirir :A

Ayyyy ayyyyhhhh offfff off üffff üffff!!!!!!!!! Bayıldım ve yıldım izlerken yeminle!!! Böyle bişey beklemıyordum.

Etkinlik güzel geçsin diye sona sakladiğim film adeta soğuttu beni etkinlikten:( Lady Gaga'nın şarkı performansları olmasa kapatacaktım. Sadece mini konser izlemek için devam ettim.

Ne kadar kopuk bi kurgu ve senaryoydu. Dialoglar hepten beterdi. Bradley kalın sesiyle ne dediği bile anlaşilmıyordu. Üst üste konuşmalar sanki belgeselimsi bir film gibiydi.

Lady Gaga'nın oyunculugu sonlara doğru iyi geldi gözüme. Neşeli tavırları hiç samimi değildi. Sonlara doğru olaylar dramatize edildiği için ve Lady Gaga'nın yüz hatları buna müsait oldugu için gayet iyiydi. Ama ben onu AHS'deki gibi vamp tarzı seviyorum?

Görsel olarak güzeldi. İşiklandırmalar seyirci efektleri iyiydi. Senaryo olarak muhteşem diyemem. Ucuz ama izlettirir. Şarkılar muazzamdı. Filmin en güzel yanıydı.

Genel puanlamamı kayırarak yapıcam. Oscar filmi olarak değil de sıradan bir izleyici olarak değerlendircem. O yuzden Lady Gaga performansıyla 6/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Müzik filmi olarak başarılı denebilir. Ama zaten 80 yıllık hikayeymiş çok kez uyarlanmış bir hikaye. Aşırı bilindik bir hikaye yani. Bu tarz bir hikayeyi iyi kotarmışlar diyebilirim. Bradley Cooper iyi yönetmiş ama çok daha iyi oynamış bence. Oynadığı karakter gerçekten zor karakter. 7. adaylığını alıp ödülü alamaması yazık oldu. Ki bence almalıydı bu performansıyla. Lady Gaga bile oyuncu oldu ya gerçekten ilginç. :A Ama iyi oynadı öyle çok da gömmiyim. Adaylığı hak etmiş diyebiliriz. Onun dışında filmin öyle çok konuşulacak bir tarafı yok. Vasatın üstü güzel oyunculukların, güzel müziklerin olduğu bir müzik filmi işte.

7.5/10
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Bu tarz müzik filmleriyle aram pek olmamasına rağmen yine de fena bulmadım. İdare eder bir film olmuş. Müzikler ve oyunculuklar çok iyi ama senaryo kısmında pek başarılı oldukları söylenemez. Bazı yerler izleyiciye tam aktarılamamış diyebiliriz. Süresi biraz daha kısa olsaydı fena olmazdı diye düşünüyorum.

Bradley Cooper ve Lady Gaga ikilisi filmi alıp götürmüş diyebiliriz. Çok iyi oyunculuk sergilemişler. Diğerlerinin filmle alakası olmadığı için çok bir şey katmamışlar. :A

Finali bayağı vurucuydu. Jack'in ölümü ve Ally'nin ona yazdığı şarkı tüyleri diken diken etmeye yetti. Yalnız Jack keşke bu kadar çabuk vazgeçmeseydi her şeyden. Alt tarafı bir menajer bozuntusu. Ne diye ciddiye alır ki bir insan..

7/10