İlk filmde nereden geldiklerini görmediğimiz yaratıklar vardı ve bu yaratıkların nasıl durdurulabileceğini öğreniyorduk. Burada böyle bir durum yok maalesef. İlk filmde karakterlerimizi görmeye başladığımız noktanın öncesi, yani yaratıkların nasıl dünyaya geldiği gösteriliyor. Bu noktadan itibaren zaten ilk filmdeki özgünlük biraz kayboluyor.
Ardından ilk filmin sonuna geliyoruz, ailenin babasını canlandıran John Krasinski'ye veda etmiştik. Bu noktadan sonra evet, yine geriliyoruz ancak yeni pek bir şey sunmuyor bizlere film. Zaten bir süre sonra olaylar birbirini tekrar etmeye başladığı ve karakterlerimiz hep bir şekilde bu olaylardan kurtulabildiği için film tahmin edilebilir bir hal de alıyor.
Ben açıkçası filmin sonunu da pek sevemedim. İlk filmde ailenin babasının ölmesi gerçekten beklenmedik bir şeydi ve şaşırmıştık, üzerine yaratıkların yok edilebileceğini görmüştük. Burada ise hem film çok tahmin edilebilir ilerledi, hep bir şeylerden son anda kurtuldular hem de sonu çok klişe geldi bana. Stranger Things izliyor gibi hissettim açıkçası ki bu pek hoşuma gitmedi.
İlk filmden farklı olarak gördüğümüz tek şey yaratıkların yüzme bilmemelerini öğrenmemiz oldu sanırım...
Üçüncü film fikri de bana zorlama geliyor açıkçası, zaten artık yaratıkları yok etmenin yolunu buldular. İkinci filmde bile ilk filmin üzerine koyulan neredeyse hiçbir şey yokken, üçüncü filmde gerilim ortamını nasıl yeniden yaratacaklar merak ediyorum. Tabii devam filmlerine karar verilmesinin en büyük sebebi filmin gişedeki başarısı, bu yüzden zorlama dahi olsa çok şaşırmıyorum bu kararın alınmasına ama kişisel olarak bu seri için beklentilerimi düşürdüğümü belirtmem gerek...