A Christmas Story / Bir Yılbaşı Hikayesi (1983) - Film Yorumları | Fav10 Yılbaşı Filmleri Festivali

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,084
Reaksiyon puanı
47,721
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

A Christmas Story.jpg


A Christmas Story

Tür:
Komedi, Aile
Süre: 93 dakika

Yönetmen: Bob Clark
Senaryo: Jean Shepherd (based on the novel "In God We Trust, All Others Pay Cash" by), Jean Shepherd (screenplay), Leigh Brown (screenplay), Bob Clark (screenplay)

Oyuncular:
Melinda Dillon
Darren McGavin
Scott Schwartz
Jean Shepherd

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.9/10
Rotten Tomatoes: 89%
Metacritic: 77/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 
2014'ten 2015'e girerken izlemişim. Çok sevmemişim, bugün de geriye dönüşte hiçbir şey hatırlamıyorum doğrusu, bende iz bırakamamış.

3 Ocak 2015 tarihli yorumumu kopyalıyorum:

Top 250'ye sık sık girip çıkmasıyla dikkatimi çeken bir filmdi. Son iki yıldır yılbaşında izlemek istiyordum ama sınav dönemine denk geldiğinde izlemiyordum. Bu yıl zamanım varken 2014'ün filmlerine bir filmlik ara verip izledim doğrusu pek de değmedi. :):)

Film çocukluğa dair bir film. Bazı noktalarda gerçekten iyi tespitleri var fakat genel olarak Top 250'ye girebilecek bir film olmaktan çok uzakta, vasata yakın bir film.

6/10
 
Film tamamen çocuklara yönelik. İzlerken epey canım sıkıldı. Oyuncular tatlı olduğu için sonuna kadar izledim. Puanı gereksiz yüksek.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga
Ben de pek sevemedim açıkçası, neyse ki süresi kısaydı...

Filmin şaşırtıcı pek bir tarafı yok, hatta yer yer sıkıcı. Neden bu kadar sevildiğine pek anlam veremedim, belki de herkesin kendi çocukluğundan bir şeyler bulmasından ötürüdür.

Filmdeki çocuk karakterimizin yaşadığı her şeyi, hemen hemen hepimiz çocukluğumuzda yaşamışızdır. Yer yer beni de geçmişe götürmedi değil ama dediğim gibi çok sıradan bir hikaye, çok sıradan bir olay örgüsü ve tamamen iç ısıtması amacıyla çekilmiş bir yılbaşı filmi.

Yine de merak ediyordum puanının yüksek olmasından ötürü, merakımı gidermiş oldum. Zaten süresi de uzun değil ve kendini bir şekilde izletiyor film...

Puan: 6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga