Aşk Tesadüfleri Sever (2011) Film Bilgileri & Yorumları

BesaleT

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
5,968
Puanı
1,061
FavoriForumum.Net Film Dünyası
VthAY87g9bqbLpDS.jpg

Yapım Yılı: 2011
Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.4/10
Süre: 118 dakika
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Senarist: Ipek Sorak
Oyuncular: Mehmet Günsür, Altan Erkekli, Cansel Elçin, Belçim Erdoğan, Yiğit Özşener, Batuhan Karacakaya, Cezmi Baskın, Şebnem Sönmez, Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel, Müge Boz, Reyhan Asena Keskinci, Caner Karamukluoğlu, Asena Keskinci, Pınar Çağlayan, Yılmaz Gruda, Ümit Bülent Dinçer, Zafer Demircan, Ayşe Arman, Arif Keskiner, Berkant Keskin, Berna Konur, Hakan çimenser
Vizyon Tarihi: 04 Şubat 2011

Filmin Özeti
'Aşk Tesadüfleri Sever', doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara'da kesişen, 2010 yılında İstanbul'da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz'in (Belçim Bilgin) birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Film, Türkiye'nin 70'li, 80'li, 90'lı ve 2000'li yıllarını ziyaret ederek, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden, müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. 'Aşk Tesadüfleri Sever' pek çok gerçek hikayeden yola çıkılarak derlenmiş olaylar bütünüyle; İstanbul'dan Ankara'ya yaptığı nostaljik yolculuğun içinde izleyiciye doyurucu, duygusal, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir aşk filmi vaad ediyor.

Oyuncular
e2NWFsrRNZSIXuaT.jpg

Mehmet Günsür
(özgür)
Eh4CFaIocYpNoTGs.jpg

Altan Erkekli
(Yılmaz)
u5pZM7Q07Jr4dswH.jpg

Cansel Elçin
(Deniz)
1QtgQcuTaAHp5x9P.jpg

Belçim Erdoğan
(Burak)
RNPEuGnQz6t4OGko.jpg

Yiğit Özşener
Filmin Fragmanı

[sene]2861593[/sene]
Anahtar Kelimeler
film bilgileri, çıkış tarihi, film yorumları, film incelemesi, film konusu, oyuncu kadrosu, başrolleri

Moderatörün son düzenlenenleri:
Filmi İzledim.Çok Güzel Bir AŞk Hikayesi.Gerçekçi, oyunculuklar Muhteşem, Yanlış hatırlamıyorsam bu filmde,hıç efekt kullanılmadığı ıçin ödül almıştı.

Diziyi şimdi bitirdim cidden sonunu müthiş yapmışlar izlemeyenler geç kalmadan izlesin bence :)

ve sonunda izledim
sonunu hiç tahmin etmemiştim çok yazık oldu gerçekten de
hep yakınırdım aşk hikayeleri neden hep iyi biter diye, ya kötü bitince de hayvan gibi ağlıyorum işte :D
puanım 10/10

Harika bir filmdi, çok beğendim. Oyunculuklar ayrı bir güzeldi, müzikleri ayrı bir güzeldi, oyuncu kadrosu ayrı bir güzeldi! Nasıl bu kadar zamandır izlememişim?

Deniz ve Özgür'ün yıllar sonrası bir fotoğraf sayesinde tanışması ve birbirlerine aşık olmasını konu alıyor film. Belçim Bilgin döktürmüş yine, rolüne de çok yakışmıştı. Mehmet Günsür de ayrı iyiydi, adamın bakışları nasıl dolu dolu-güzel. Film 2011 filmi, şimdiye göre biraz klişe kalsa da o zamana göre bence çok iyi bir film. Yani aslında şimdi bile klişe değil, şu an yapılan böyle filmler bile bu tadı vermiyor.

Sonunu böyle tahmin edemedim, gerçekten şaşırtıcı bir son oldu. :(
Ben sonunda Özgür ölecek diye düşünüyordum, hatta emindim. Film başında ilaç falan alıyordu, yani sonu şimdiden hazırlıyorlar diyordum içimden. Ama Deniz, tam hastaneye giderken kaza geçirdi ve hayatını kaybetti. Şok oldum o sahnede. :(

Özgür'e de kalp lazımdı, kalp nakli olmazsa ölecekti. Vee Deniz'in kalbi ona hayat oldu, ah ne kadar acı bir şey. :T

Filmde eskilere gidilmesi de ayrı güzeldi, yani çok inandırıcı ve samimi olmuştu çocuklukları. Kuğulu Park'ı falan göstermeleri de hoşuma gitti. :)

Müzikleri harikaydı, bol bol müzikli bir film olmuştu. Son sahnede ''Hoşçakal'' müziği çaldı, son sahneydi ayrı bir güzel yapan da o şarkıydı. Hep derdim müzik, filmlerde olmazsa olmazımdır diye.

Tüm ekibin eline, emeğine sağlık. Bu kadar zaman izlemediğime pişman oldum, kesinlikle herkese de tavsiye ederim.

9.5/10