2020 Aşk, Büyü vs. - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,056
Puanı
1,061

Ask, Büyü vs

Tür:
Dram, Aşk
Süre: 96 dakika

Yönetmen: Ümit Ünal
Senaryo: Ümit Ünal

Oyuncular:
Selen Uçer
Ece Dizdar
Ayşenil Şamlıoğlu
Uygar Özçelik
Emrah Kolukısa

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.​

26 Temmuz 2020 tarihli yorumum:

Festival seçkisinde en çok merak ettiğim filmdi. Aslında konusu ve başrolleri dışında çok da bilgim yoktu ama afişini görmek bile sevecekmişim gibi hissetmeme yetti. Ki öyle de oldu. Bu yıl çok yerli film olmadı ama şu ana kadarki en iyisi desem yalan olmaz.

Bundan 20 yıl önce adada aşk yaşayan Eren ve Reyhan'ın hikayesini konu alıyor. Eren bir milletvekilinin, Reyhan da oradaki bekçinin kızı ama aşkları ortaya çıkınca mecburen farklı yönlere dağılıyorlar. 20 yıl sonra Eren yeniden adaya geliyor ve hikaye başlıyor. Böyle bir konuyu (hele ki kısıtlı imkanlara rağmen) çok naif bir şekilde ele aldığı için Ümit Ünal'a kocaman alkış. Önceki filmlerinden bir tek Sofra Sırları'nı izlemiştim ve tıpkı oradaki gibi doğal diyaloglar ve özenli bir yönetmenlik var bu filmde de. Sınıf farkına ve ülkedeki sorunlara da değinen ama asıl gücünü geçmişle yüzleşen o iki yaralı kadından alan ve her anıyla insana sıcaklık veren çok gerçekçi bir yapım. Hele bir de Büyükada görüntüleri olunca izlemeye doyamıyor insan.

Başroldeki iki oyuncu da inanılmaz oynamış. Karakteri nedeniyle Selen Uçer (Altın Portakal almış zaten) bir adım daha öne çıksa da Ece Dizdar da hiç altta kalmamış. Zaten film merceğini onlardan bir an bile ayırmıyor ve ikisi de muhteşem performanslarıyla filmi çok yukarı taşımış. Bu arada kısa rolüne rağmen Ayşenil Şamlıoğlu da rol çalıyor.

Bu arada Reyhan'ın sevgilisi film boyunca kadınları takip ediyor ve son sahnede de kıyamet kopacak diye çok korktum. Sanırım aklım Türk klişelerine gitti.
Ama nasıl başladıysa öyle ince ve keyifli bir şekilde bitiyor. Bu arada şarkı sahnesinde de Selen Uçer'e tekrar hayran kaldım.

Dün de filmi izledikten sonra pozitif düşünüyordum ama biraz daha zaman geçip demlendikçe iyice sevmeye başladım. Ülkemizden de böyle hikayeler çıktığına şahit olabildiğim (bunun için korona'ya teşekkür etmek gerekecek galiba
) için mutluyum. Umarım vizyon aşamasında sansüre takılmaz ve daha çok insana ulaşır.

8.5/10

Reactions: bazinga
Tam yorum: https://izleryazar.com/ask-buyu-vs-2021/

Büyükada'nın şahane coğrafyasının güzelleştirdiği, baştan sona çok sürükleyici, merak unsurunu hep koruyan çok başarılı bir işti.

Klişe bir LGBT filmi olmasından korkuyordum ama Sofra Sırları gibi son yılların en acayip yerli filmlerinden birimi yapmış adama klişe bir iş yakışmazdı elbet. Bu filmi vardığı nokta ve içeriğiyle ondan da bir adım önde buldum.

Selen Uçer de şahane oynamış gerçekten...

8/10

Reactions: Aserat