'Aşk 101' Oyuncuları 'Gazete Oksijen'e Konuştu!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
72,736
Reaksiyon puanı
57,871
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
33qtsj4.jpg

Aşk 101 oyuncuları Gazete Oksijen'e konuştu!

Senaryosunu Meriç Acemi’nin kaleme aldığı, yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, başrollerinde; Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı, İpek Yazıcı, Ece Yüksel, Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun yer aldığı dizinin oyuncuları Gazete Oksijen'den Defne Akman ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Aşk 101, final sezonuyla perşembe sadece Netflix'te!
Dizi 90’larda geçiyor. 2021 Türkiye’sinde can landırdığınız karakterler Aşk 101’deki gibi bir ilişki yaşayabilirler miydi?

Pınar Deniz:
Genel olarak teknolojinin, insan ilişkilerini biraz zedelediği ve yüzeyselleştirdiği kanısındayım. Bu sebeple, Burcu ve Kemal günümüzde Aşk 101’deki gibi bir ilişki yaşa yamayabilirlerdi ama tabii hangisinin daha iyi olacağını bilemeyiz.

Kaan Urgancıoğlu: Her zaman çok güzel ilişkiler yaşanabilir. Çocuklara bir şeyler vermek isteyen iki insanın hayatını anlatıyoruz. Bu çok değerli bir şey. Günümüzde de bunu yapan insanlar çok güzel ilişkiler yaşayabilir.

Kemal ve Burcu öğrencileriyle yetişkinmişler gibi iletişim kuruyorlar. Bu yaklaşımın avantajları olduğu kadar kafa karıştırıcı yanları da olabilir mi?

Pınar Deniz:
Çok fazla kafa karıştırıcı yanı olduğuna inanmıyorum. Bu yaklaşım gençlerin gerekli olgunluğa erken yaşta sahip olmaları, sorumluluk duygularının oluşması ve oturması konusunda yardımcı olabilir. Gençleri ileride çok daha geniş yaş skalasındaki insanlarla iyi iletişim kurmaları konusunda teşvik ediyor.

Kaan Urgancıoğlu: Kafa karıştırıcı yanı bu gibi durumların suistimal edilebilecek olması olabilir. Onun haricinde, çocuğa “çocukmuş gibi” davranılması bana çok samimi gelmiyor. Burcu ve Kemal’in herhangi bir suistimalin önüne geçebilecek karakterler olduğunu düşünürsek, sağlıksız bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Kemal ve Burcu örneğin 70’li yaşlarında nasıl bir çift olur sizce? Hâlâ birlikte olurlar mı?

Pınar Deniz:
Burcu ve Kemal gibi iki farklı karaktere sahip insan, farklı ve ötekileştirilmiş bir grup gencin iyisiyle kötüsüyle hayatlarını yaşamalarının mücadelesini el ele verebiliyorsa, o ilişki uzun yılların ve her türlü engelin üstesinden gelebilir gibi geliyor bana.

Kaan Urgancıoğlu: Bu sezon Burcu ve Kemal’in ileri yaşlarına dair ipuçlarını bulabileceksiniz. Ben, ikisinin çok zıt geçmişlere ve düşünce yapılarına sahip olmalarına rağmen niyetleri gençleri eğitmekte birleştiği için bir ömür birlikte kalacaklarını hayal ediyorum
Milli Eğitim Müdürü'nün kızı ve ümit vaat eden piyanist Elif karakteri ile bu sezon dizinin kadrosuna dahil olan Ece Yüksel:
Karakterim piyano çaldığı için öncelikli tercih nedenleri piyano çalabilen bir oyuncu olmamdı. Deneme çekimi yapıp yolladım ve çok kısa süre içerisinde olumlu dönüş aldım.

Elif, bize üstün yetenekli ve ayrıcalıklı bir gencin kendini var etme sürecini gösteriyor. Yaşadığı süreçle aynı zamanda gruptaki arkadaşlarını da aydınlatıp dönüştürüyor. Ve beraberinde yeni bir aşk hikayesi getiriyor. Bu da hikayedeki bazı dinamikleri değiştiriyor.

Elif’in istese de istemese de hayatta ayrıcalıkları var. Kendisinden bir şeyler beklenen bir konuma sürükleniyor. Yeteneğini başarıya dönüştürebilmesi için ailesinden ciddi bir baskı görüyor. 17 yaşında bunlarla başa çıkmaya çalışan güçlü bir karakter.
Sinan bu sezon öncekine kıyasla duygularını daha açık bir şekilde ifade ediyor. Ne değişti?

Mert Yazıcıoğlu:
Sinan ailesinden göremediği alakayı dışarıdan da alamayacağına inanan biriydi. Yaşadığı dostluklar ve aşk onu dönüştürmeye başladı diyebiliriz.

Bu sezon Işık iyi aile kızından asi kıza evriliyor. Bu değişimi tetikleyen ne?

İpek Filiz Yazıcı:
İlk sezonda Işık’ın “iyi aile kızı”ndan yavaş yavaş sıyrılıp öbür dörtlüye dahil olmasına ve özgür hissetmesine şahit olmuştuk. Bu sezon çok da konforlu olmayan yaşamını göreceğiz. Sinan’ın da benzer tavırlar sergiliyor olması onu etkileyecek ve Işık giderek Sinan’a benzemeye başlayacak.

Osman’ın ticari zekası ve iş bitiriciliğinin dışında başka cezbedici hangi özellikleri var sizce?

Selahattin Paşalı:
Bazı insanlar potansiyellerini kullanabilecekleri şansla doğar. Osman da böyle biri. Prezentabl biriyseniz ticari faaliyetlerde biraz daha güven verirsiniz diye düşünüyorum. Osman bu yeteneklerinin farkındaydı bence.

Eda bu sezon kimseye değil, kendi yeteneklerine güvenmesi gerektiğini anlıyor. Genç bir kadın olarak sizin bu konudaki yaklaşımınız nedir?

Alina Boz:
Eda’nın ailesi tarafından önüne “Hayatını bir başkasıyla kurtar” opsiyonu konulmuş hep. Bu günümüzde de hâlâ etkin bir düşünce. Kariyerinin başında genç bir kadın olarak; hayallerini geri planda bırakıp başkalarının sunduğu “mutluluk vaatleri” ile gelecek kaygısı yükünden kurtulduğunu sanarak yola çıkmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Mutlu olmak kendimizden başka kimsenin sorumluluğu değil. Bunu başarabilmek için de hayallerimize ihtiyacımız var.

Kerem her türlü otorite ile derdin olan, bunu çoğu zaman öfkesiyle gösteren bir genç. Siz nasıl bir ergendiniz?

Kubilay Aka:
O yaşta doğru düşünmek şöyle dursun, bazen hiç düşünemiyorsun. Kerem de önce bir eylemi gerçekleştirip sonra düşünüyor. Bu noktada ergenliğimiz benziyor. Ama ben yine de orta yolu bulmaya çalışırdım, şiddet benim için başvurulacak en son şeydi.
oc8dfgn.jpg

9s3uowh.png

iwnavrn.jpg

osm7cql.png

c93fxsa.jpg

8597eri.png

(Fotoğraflar Oksijen Gazetesinden alınmıştır.)
 
  • Harika
Reactions: Angelica and Gizmen
osman'a mı getirdiler kıvırcık kızı?
30 eylülü sabırsızlıkla bekliyorum.
 
partneri olmayan bir tek o vardı. keşke partneri hiç olmasaydı. sırf gay dedikoduları bitsin diye böyle yapay bir senaryo yapmışlar. itici durabilir. ilk sezonda tek tabanca osman güzeldi.
Bende karakter hakkında çıkan o iddialardan sonra böyle bir şey yapıldığını düşünüyorum, ayrıca oyuncu ile de uyumlu olacaklarını düşünmüyorum. Keşke hiç böyle bir şeye kalkışılmasa ve dediğin gibi tek başına devam etseydi.
 
  • Beğendim
Reactions: sanrikent
Bende karakter hakkında çıkan o iddialardan sonra böyle bir şey yapıldığını düşünüyorum, ayrıca oyuncu ile de uyumlu olacaklarını düşünmüyorum. Keşke hiç böyle bir şeye kalkışılmasa ve dediğin gibi tek başına devam etseydi.

2 sezonluk bir iş zaten. gerek varmıydı bilmiyorum. ben kesinlikle yapmacık bulacağım o çifti. 30 eylülde göreceğiz bakalım.
 
  • Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy