Maşallah hocam, maşallah... Alın götürün hepsini evinize ne diyelim...
Bütün gece uyumadığıma değdi.Maşallah hocam, maşallah... Alın götürün hepsini evinize ne diyelim...
Boşa mı kalktık acaba gecenin bu saatinde...
15/19 yapmışım. Orijinal senaryo, prodüksiyon, kostüm ve makyajı bilemedik. Kazananlardan dolayı mutluyum. Son yılların içime en çok sinen töreni oldu.
KATEGORİ KAZANACAK KAZANMALI En İyi Film Everything Everywhere All at Once Everything Everywhere All at Once En İyi Yönetmen Daniel Kwan & Daniel Scheinert Daniel Kwan & Daniel Scheinert En İyi Erkek Oyuncu Brendan Fraser Brendan Fraser En İyi Kadın Oyuncu Michelle Yeoh Michelle Yeoh En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ke Huy Quan Barry Keoghan En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Jamie Lee Curtis Kerry Condon En İyi Özgün Senaryo The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin En İyi Uyarlama Senaryo Women Talking All Quiet on the Western Front En İyi Kurgu Everything Everywhere All at Once Everything Everywhere All at Once En İyi Görüntü Yönetimi All Quiet on the Western Front All Quiet on the Western Front En İyi Özgün Müzik All Quiet on the Western Front All Quiet on the Western Front En İyi Özgün Şarkı "Naatu Naatu" (RRR) "Naatu Nattu" (RRR) En İyi Prodüksiyon Tasarımı Babylon Babylon En İyi Kostüm Tasarımı Elvis Elvis En İyi Makyaj & Saç Tasarımı Elvis Elvis En İyi Görsel Efekt Avatar: The Way of Water Avatar: The Way of Water En İyi Ses Top Gun: Maverick Top Gun: Maverick En İyi Animasyon Pinocchio Pinocchio Yabancı Dilde En İyi Film All Quiet on the Western Front All Quiet on the Western Front
Rica ederim ben de keyif aldım, kimse olmasa böyle keyifli olmazdı... Ben de geçen sene uyanmamıştım, Oscar'a uyanmayı özlemişim doğrusu.Bütün gece uyumadığıma değdi.Seninle de güzel muhabbet ettik, eşlik ettiğin için teşekkürler.
Olsun Oscar'a uyanmayı özlemiştim, bu sene her türlü uyanacaktım o kadar film izledim sonuçta.En iyi Yardımcı Erkek oyuncu hadi neysede, en iyi yardımcı kadın ödülünü hak edecek başka kimse yok muydu
Bu sene çok az film izledim, en azından oscar filmini izlemişim. Çok hoşnut olmadım bu sonuçlardan
Enes seni tebrik ederim, sonucunu bildiğin bir gece için uykunu bölmedin @Sherlock
Enes sanada diyecek bir şey yok, pişman olmuşsun üzüldüm
Kadin kendisi bile sasirmis ödül aldigina, benim dikkatimi o cektiCanı magazin isteyen varsa Will Smith tokadına varan bir skandal olmasa da kendisi ödül beklerken rakibi kazanınca suratı sirke satan ve alkışlamayan oyuncu olayı da yeterince ilgi çekici.
https://twitter.com/x/status/1635079752439705601
@bazinga @MEnes @Dosi @Sherlock @The_Erinch @soo @mesmeso @xemrexxx
Black Panther ile aday gösterilmesi bile saçmayken ödül alacağına inanması komik olmuş.İlk kez bütün gece uyanık kalıp Oscar töreni izledim çünkü hem filmler açısından daha iyiydi hem de aşırı desteklediğim bir filmin ödülleri toplama ihtimali söz konusuydu, neyse ki yanılmadım. Everything Everywhere All at Once bu yılın en sevdiğim yabancı filmlerinden olduğu için aldığı her ödüle sevinenlerdenim. Yenisi kolay gelmeyecek özgünlükte bir iş olması ve sinemaya taze bir soluk katması nedeniyle bu kadar ilgi görmesini anlayabiliyorum. Nisan ayında bu filmi izlerken "umarım bu filmi görmezden gelmezler de 1-2 dalda aday ederler" diyordum ama gelinen noktada bu kadar desteklendiğine şahit olmak sevindirici.
Erkek oyuncu dalında kalbim Colin Farrell'la atıyordu ama kazanamayacağı belli olduğu için Austin Butler'a kıyasla Brendan Fraser'ı tercih ettiğim için ödülüne sevindim.Kendisi ve yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Ke Hey Quan çeşitli nedenlerden oyunculuğa ara vermek zorunda kaldıktan sonra aynı yıl içinde sektöre bomba gibi dönüp aynı gece ödül alması çok güzel hikaye bence.(Ufak bilgi: A24 şirketi en önemli 6 dalda birden ödül alarak bunu başaran ilk yapım şirketi olmuş.)
All Quiet on the Western Front teknik açıdan güçlü bir işti ama yine de prodüksiyon tasarımı, müzik gibi daha güçlü adayların olduğu dalları da domine etmesine gerek yoktu sanki. Elvis, Babylon gibi renkli işlere de bir şeyler çıksa kazanan tablosu daha çeşitli olabilirdi.
TAR'ı o kadar sevmedim ki kadın oyuncu dahil hiçbir dalda kazanamaması aşırı mutlu etti.Ama bu esnada The Banshees of Inisherin'in de 0 çekmesi büyük hayal kırıklığı oldu.
Genel olarak eğlenceli ve düzgün bir törendi, izlediğime pişman etmedi. Türkiye'de eskisi gibi doğru düzgün yayınlandığı günleri tekrar görmek dileğiyle. Son olarak bu fotoğrafı da bırakalım.
------
Canı magazin isteyen varsa Will Smith tokadına varan bir skandal olmasa da kendisi ödül beklerken rakibi kazanınca suratı sirke satan ve alkışlamayan oyuncu olayı da yeterince ilgi çekici.
Altın Kürede aynı dalda ödül aldığı için beklentisi çoktu...Ben Angela yı beğeniyorum.Nezaketen alkış yapabilirdi belki ama demek gerçekten çok üzülmüş.İlk kez bütün gece uyanık kalıp Oscar töreni izledim çünkü hem filmler açısından daha iyiydi hem de aşırı desteklediğim bir filmin ödülleri toplama ihtimali söz konusuydu, neyse ki yanılmadım. Everything Everywhere All at Once bu yılın en sevdiğim yabancı filmlerinden olduğu için aldığı her ödüle sevinenlerdenim. Yenisi kolay gelmeyecek özgünlükte bir iş olması ve sinemaya taze bir soluk katması nedeniyle bu kadar ilgi görmesini anlayabiliyorum. Nisan ayında bu filmi izlerken "umarım bu filmi görmezden gelmezler de 1-2 dalda aday ederler" diyordum ama gelinen noktada bu kadar desteklendiğine şahit olmak sevindirici.
Erkek oyuncu dalında kalbim Colin Farrell'la atıyordu ama kazanamayacağı belli olduğu için Austin Butler'a kıyasla Brendan Fraser'ı tercih ettiğim için ödülüne sevindim.Kendisi ve yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Ke Hey Quan çeşitli nedenlerden oyunculuğa ara vermek zorunda kaldıktan sonra aynı yıl içinde sektöre bomba gibi dönüp aynı gece ödül alması çok güzel hikaye bence.(Ufak bilgi: A24 şirketi en önemli 6 dalda birden ödül alarak bunu başaran ilk yapım şirketi olmuş.)
All Quiet on the Western Front teknik açıdan güçlü bir işti ama yine de prodüksiyon tasarımı, müzik gibi daha güçlü adayların olduğu dalları da domine etmesine gerek yoktu sanki. Elvis, Babylon gibi renkli işlere de bir şeyler çıksa kazanan tablosu daha çeşitli olabilirdi.
TAR'ı o kadar sevmedim ki kadın oyuncu dahil hiçbir dalda kazanamaması aşırı mutlu etti.Ama bu esnada The Banshees of Inisherin'in de 0 çekmesi büyük hayal kırıklığı oldu.
Genel olarak eğlenceli ve düzgün bir törendi, izlediğime pişman etmedi. Türkiye'de eskisi gibi doğru düzgün yayınlandığı günleri tekrar görmek dileğiyle. Son olarak bu fotoğrafı da bırakalım.
------
Canı magazin isteyen varsa Will Smith tokadına varan bir skandal olmasa da kendisi ödül beklerken rakibi kazanınca suratı sirke satan ve alkışlamayan oyuncu olayı da yeterince ilgi çekici.
Yap yap.Vasat bir sezon, berbat ödüller... Oscar tarihinde best picture kazanan ilk bilim kurgu filmiymiş üstelik, neyse yorum yapmayacağım.
Töreni izlemeye başladım, birkaç güne biter. Bitince yorum yazacağım.
Ne diyorsak o, bitirdim, yoruma geldim.Töreni izlemeye başladım, birkaç güne biter. Bitince yorum yazacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?