8. Aserat TV Ödülleri'nde dram ve komedi kazananlarının ardından diğer kategorilerdeki sonuçları öğrenmeye geldi sıra. Bu sene de bu naçizane uğraşımı okuyup destek veren herkese teşekkürler. Gelecek sezona kadar ne olur biter bilinmez ama niyetim Haziran 2023'te 9. kez yola devam edebilmek. Ama şimdilik geleceğe değil önümüze bakalım ve son kazananları öğrenelim:
EN İYİ SENARYO
Adaylar:
Ayak İşleri Caner Özyurtlu Volkan Öge Deniz Alnıtemiz | Evlilik Hakkında Her Şey Seda Çalışır Karaoğlu Toprak Karaoğlu Halil Ersan Ayşe Canan Ertuğ | Gibi Aziz Kedi Feyyaz Yiğit | İlk ve Son Hakan Bonomo | Kulüp Necati Şahin Rana Denizer Ayşin Akbulut Bengü Üçüncü Serkan Yörük |
Dijital dizi ödülünü verdiğim İlk ve Son'un hakkını burada da vermek istiyorum zira son dönemin en iyi senaryolarından birine şahit olduk 8 bölüm boyunca. Geçen yıl Ethem Özışık ve Ercan Uğur'la birlikte yazdığı 'Yarım Kalan Aşklar'la da adaylar arasında yer alan Hakan Bonomo ilk bireysel deneyiminde ortaya kolay unutulmayacak, sarsıcı bir iş çıkardı. Bugüne kadar izlediğimiz ilişki dramalarının şablonlarıyla yola çıksa da bunları özgünlük ve içtenlikle ele alarak kendine has bir gerçeklik yakalamayı başardı. Oyuncularının kendini göstermesine bolca imkan tanıyan, oyuncaklı kurgusu sayesinde merak ettirmeyi de başaran, kısacası iyi bir senaryonun tüm gerekliliklerini karşılayan, son dönemin en parlak dijital projelerinden biriydi kesinlikle.
KAZANAN: İlk ve Son | İKİNCİ: Gibi |
TARİHÇE
2021: Bir Başkadır | 2020: Mucize Doktor | 2019: Jet Sosyete | 2018: Şahsiyet |
2017: Masum | 2016: Hayat Şarkısı | 2015: Poyraz Karayel |
EN İYİ YÖNETMEN
Adaylar:
Ali Bilgin Yargı | Cem Karcı İlk ve Son | Kaan Müjdeci Hamlet | Onur Saylak Uysallar | Zeynep Günay Tan & Seren Yüce Kulüp |
Zeynep Günay Tan'ın elini atıp da döktürmediği bir dizi var mı sahiden? İmza attığı her projeye kendi özel dokunuşunu yansıtarak unutulmaz kılmayı başaran, bu dönemin en parlak isimlerinden biri. Seren Yüce de (filmlerini maalesef hala izleyememiş olsam da) zaten sinemadaki başarısıyla adından sıkça söz ettirmiş bir yönetmen. Bu ikili bir araya gelir de ortaya parlak bir işçilik çıkmaz mı? Kulüp'ün eleştirilecek yönleri elbet vardır ama bence reji başarısı bu tartışmaların bayağı dışında. Özellikle son bölümdeki 6-7 Eylül sahneleri ve Selim'in sahne şovlarını izlediğimiz anlarda seyir zevki doruğa çıkıyor ama sadece böyle büyük ve gösterişli kısımların değil küçük ölçekli sahnelerin de gücünü ve duygusunu çok iyi sağmasını bilen iki usta virtüöz olmasa bu dizi böylesine büyük etki yaratabilir miydi şüpheli.
KAZANAN: Kulüp | İKİNCİ: İlk ve Son |
TARİHÇE
2021: Masumlar Apartmanı | 2020: Mucize Doktor | 2019: Avlu | 2018: Ufak Tefek Cinayetler |
2017: Hayat Şarkısı | 2016: Poyraz Karayel | 2015: Benim Adım Gültepe |
EN İYİ GENÇ OYUNCU
Adaylar:
Arda Anarat Yargı | Asude Kalebek Kulüp | Ece Yüksel Aşk 101 | Metehan Parıltı Oğlum | Onur Durmaz Yargı |
Bu sezonun kuşkusuz en çok izlenen ve konuşulan işi Yargı oldu. Tabii senaryo açısından başladığı çizgiyi koruyamasa da (klasik Türk dizisi sonucu) çok iyi kurulmuş oyuncu kadrosu sayesinde yoluna zarar görmeden devam etti. Zaten Ay Yapım dizilerinin doğal bir başarısı bu ama işinin ehli oyuncularla birlikte ilerleyen yıllarda çok konuşacağımız genç yıldız adaylarını da ekranlara hediye etmeyi başardı. Kulüp'te Çelebi'nin gençliği olarak da izlediğimiz Onur Durmaz tabii ki bunların başında geliyor. Her ne kadar sağlıksız bir karakter gelişimi (?) ve gereğinden erken bir vedayla harcanmış olsa da hem uysal ve sessiz arkadaş hem de manyak bir katil olarak çok zor bir görevin altından bir an bile sırıtmadan, "niye bu rolde bu çocuk var" dedirtmeden kalkmayı başarmasını ne kadar takdir etsek az.
KAZANAN: Onur Durmaz | İKİNCİ: Asude Kalebek |
TARİHÇE
2021: Ahsen Eroğlu | Menajerimi Ara | 2020: Selahattin Paşalı | Aşk 101 - Babil | 2019: Elçin Afacan | Bir Aile Hikayesi | 2018: Ecem Erkek | Hayat Sırları |
2017: Miray Daner | Vatanım Sensin | 2016: Büşra Develi | Tatlı Küçük Yalancılar | 2015: Ataberk Mutlu | Poyraz Karayel |
EN İYİ KONUK OYUNCU
Adaylar:
Ayta Sözeri Kırmızı Oda | Gökhan Özoğuz Kırmızı Oda | Selen Uçer Evlilik Hakkında Her Şey | Selin Yeninci İlk ve Son | Suzan Kardeş Kulüp |
Kendi adıma "niye hak ettiği değeri görmüyor" dediğim isimlerden biridir Selen Uçer. Tabii sinema ve tiyatroda gayet bilinen bir isim ama ekranda da "dıdısının dıdısı" rollerinden çok daha fazlasını hak eden biri. Hele ki 'Aşk, Büyü vs.'deki performansından sonra. Neyse ki Evlilik Hakkında Her Şey'de canlandırdığı Songül karakteri bu açıdan çok güzel bir fırsat yarattı. Konuk oyuncu olsa da rol aldığı 9 bölüm boyunca kimi zaman başrollerin bile önüne geçerek parlamayı başardı. Zaten her rolüne büyük bir doğallıkla hayat verdiği için sonuç şaşırtmadı ama diziye bıraktığı iz düşündüğümden de büyük oldu. Özellikle alttaki sahneyle çok ikonik bir ana imza attığı da kesin. İyi oyuncuların iyi senaryolarla buluşup bizleri kendilerine hayran bıraktırmasına bayılıyorum.
KAZANAN: Selen Uçer | İKİNCİ: Ayta Sözeri |
TARİHÇE
2021: Melisa Sözen | Kırmızı Oda | 2020: Demet Akbağ | Çok Güzel Hareketler 2 | 2019: Helin Kandemir | Hakan: Muhafız |
2018: Özlem Tokaslan | Ufak Tefek Cinayetler | 2017: Demet Evgar | Vatanım Sensin | 2016-2015: [kategori yok] |
EN İYİ TOPLU PERFORMANS
Adaylar:
Erşan Kuneri | Evlilik Hakkında Her Şey | Kırmızı Oda | Kulüp | Yargı |
Cem Yılmaz'ın son bombası Erşan Kuneri herkesi ikiye böldü, hatta üstünden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen bölmeyi de sürdürüyor. Sevenleri kadar nefret edenleri de oldu, belaltı ve küfür dozu fazla gibi argümanlarla eleştirildi vs. ama yorumların çok büyük kısmı oyuncuların hakkını da verdi. Bir komedi projesi için elde ideal takım varken vermemek de mümkün değil doğrusu. Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu, Uraz Kaygılaroğlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya, Bülent Şakrak, Zafer Algöz gibi işinin ehli olduğumuz isimlerden aksi beklenemezdi. Hali hazırda tanışık olmalarının aralarındaki uyuma katkısı çok büyükken dizi boyunca 8-9 rol canlandırmalarının (özellikle Nazlı, Mestan ve Songül üçlüsünü unutmak ne mümkün) da tam bir oyunculuk karnavalına sebep olduğunu belirtmem yanlış olmaz.
KAZANAN: Erşan Kuneri | İKİNCİ: Yargı |
TARİHÇE
2021: Kırmızı Oda | 2020: Babil | 2019: Avlu | 2018: Vatanım Sensin |
2017: Poyraz Karayel | 2016: Poyraz Karayel | 2015: Benim Adım Gültepe |
EN İYİ DİZİ ÇİFTİ
Adaylar:
Çolpan & Erman Evlilik Hakkında Her Şey (Sumru Yavrucuk & Erdal Küçükkömürcü) | Deniz & Barış İlk ve Son (Özge Özpirinçci & Salih Bademci) | Sanem & Bora Evlilik Hakkında Her Şey (Gökçe Eyüboğlu & Serkan Altunorak) | Vedat & Evren Ayak İşleri (Çağlar Çorumlu & Güven Murat Akpınar) | Yılmaz & İlkkan Gibi (Feyyaz Yiğit & Kıvanç Kılınç) |
Evlilik Hakkında Her Şey'in 2. bölümünde ilk ortak sahnelerini izlediğimizde aralarındaki elektriği anlasak bile Çolpan ve Erman ikilisinden böylesine güçlü ve derinlikli işlenmiş bir hikaye çıkacağını düşünmemiştik sanırım. "İkinci bahar" temasını Türk televizyonlarında pek göremiyorken, aşk adeta yaşlılar için yasaklanmış bir tabu gibi görülürken dizi burada da klişelere meydan okuyarak son dönemin en özel çiftlerinden birini koydu ortaya. İki karakterin de gelişimi öylesine iyi işlendi, Sumru Yavrucuk ve Erdal Küçükkömürcü eski dostluklarının (konservatuar döneminden beri) da etkisiyle öyle samimi bir yerden #ÇolEr'i alıp şekillendirdi ki ortalıkta cirit atan, fan şişirmeleriyle dolu genç çiftlerin veremediği tadın ve zevkin bin kat fazlasını verdi. Usta oyuncular eşliğinde bir aşk hikayesi izlemek de bambaşkaymış.
KAZANAN: Çolpan & Erman | İKİNCİ: Vedat & Evren |
TARİHÇE
2021: Alya & Doktor Hanım | Kırmızı Oda | 2020: Ali & Nazlı | Mucize Doktor | 2019: Kuzgun & Dila | Kuzgun | 2018: Özge & Sadık | Fi |
2017: Hilal & Leon | Vatanım Sensin | 2016: Ece & Haluk | Baba Candır | 2015: Yaren & Karlos | Ulan İstanbul Reyhan & Mazhar | Beni Böyle Sev |
EN İYİ PROGRAM
Tamam, format açısından bazı sıkıntıları vardı ve reyting açısından beklenen ilgiyi görememiş olması bu açıdan normal ama bir yandan da her yayınlandığında sosyal medyayı yıkan yani gerçekten izlendiğine emin olduğumuz, üstelik tüm bu kaosun içinde aradığımız eğlenceyi bizlere hatırlatan Maske: Kimsin Sen'in sadece 9 bölüm sürmesini hala aşamıyorum. Nefes israflarının anlamsız karalama kampanyalarına kurban gitmesi de büyük bir facia. Özgür ve mutlu bir Türkiye'de tekrar izleyebilme umudumu diri tutuyorum.
KAZANAN: Maske: Kimsin Sen? | FOX | İKİNCİ:Cevap Soruda | 360 |
TARİHÇE
2021: Yılmaz Erdoğan ile Öğrence | TRT 2 | 2020: Yarışma - Güven Bana | ATV Eğlence - Benimle Söyle | Kanal D | 2019: Yarışma - Aileler Yarışıyor | TRT 1 Eğlence - Uykusuzlar Kulübü | TV100 | 2018: Yarışma - Yemekteyiz | TV8 Eğlence - Tolgshow | FOX |
2017: Yarışma - Kelime Oyunu | teve2 Eğlence - Güldüy Güldüy Show | Show TV | 2016: Yarışma - Kuyruk | TRT 1 Eğlence - Dada | Star TV | 2015: Yarışma - Eyvah Düşüyorum | Star TV Eğlence - Dada Dandinista | Star TV |
EN İYİ YAPIM ŞİRKETİ / PLATFORMU
Daha önce yapım şirketleri özelinde verdiğim bu ödülün kapsamını genişletmek istiyorum zira dijital platformların da projelere destek vererek bir nevi yapımcı görevi gördüğünü unutmamak lazım. Koskoca dünya devi platformların karşılayamadığı beklentileri daha geniş bir vizyon, küçük bütçeler, iyi niyetler ve efektif senaryolarla başaran GAİN çok kısa bir sürede pek çok dikkate değer projeyi bizlerle buluşturarak ilerisi adına umut vermeye devam ediyor. Umarım tepişen fillerin arasında ezilen çimen olmaz.
KAZANAN: GAİN Medya (Ayak İşleri, 10 Bin Adım, #Etkileyici, Hamlet, Orta Kafa Aşk, Aslında Özgürsün) |
TARİHÇE
2021: OGM Pictures | 2020: MF Yapım | 2019: BKM | 2018: Ay Yapım |
2017: O3 Medya | 2016: Most Productions | 2015: Limon Film |
GENEL DURUM
Adaylık sayıları:
10 | Evlilik Hakkında Her Şey, Kulüp |
9 | Yargı |
8 | İlk ve Son |
7 | Gibi |
5 | Ayak İşleri, Erşan Kuneri, Kırmızı Oda |
4 | Oğlum, Uysallar |
3 | 10 Bin Adım |
2 | #Etkileyici, Hamlet, İlginç Bazı Olaylar, Mahkum |
1 | Aşk 101, Aşk Kumardır, Pera Palas'ta Gece Yarısı, Yalancı |
Ödül sayıları:
5 | Evlilik Hakkında Her Şey |
4 | Kulüp |
3 | İlk ve Son |
2 | Erşan Kuneri, Gibi, Yargı |
1 | 10 Bin Adım, Ayak İşleri, Yalancı |
Kanalların ödül ve adaylık sayıları:
Netflix | 21 adaylık, 6 ödül | (Kulüp, Erşan Kuneri, Uysallar, Pera Palas'ta Gece Yarısı, Aşk 101) |
FOX | 12 adaylık, 6 ödül | (Evlilik Hakkında Her Şey, Mahkum, Maske: Kimsin Sen?) |
GAİN | 12 adaylık, 2 ödül | (Ayak İşleri, 10 Bin Adım, #Etkileyici, Hamlet) |
Kanal D | 9 adaylık, 2 ödül | (Yargı) |
BluTV | 8 adaylık, 3 ödül | (İlk ve Son) |
Exxen | 8 adaylık, 2 ödül | (Gibi, Olağan Şüpheliler) |
Show TV | 5 adaylık, 1 ödül | (Oğlum, Yalancı) |
TV8 | 5 adaylık, 0 ödül | (Kırmızı Oda) |
8. Aserat TV Ödülleri'ni takip eden herkese teşekkürler, gelecek sene 9. kez görüşebilmek dileğiyle. 

------
@dosimosi @mrt-06 @Yiğitt @Özgür @xemrexxx @S.G.A.T. @denizz19 @kerem @Hazem @Sherlock @Turkuazz @Ahmed @xdragxx @eskici @batuhankaralar @mesmeso @MasacRE @dreamy @The_Erinch @Maskeli Fedai @Tolstoyevski @emreemreu @MEnes @Gerekli24 @DR @slhttnmtl @12.Adam @Felon @Klaus @ozmoturk @Zeyno @elvissman @tolgab @soo @offensive @Burak97 @Angelica @Mircan Saye @YıldırıM @BARON男爵 @Atlass @Cervantes @EmreCan @bazinga @serhatt @Jonsnow