my de eğer 10 yıl ileri gitmişse 1 hata var bence pargalı ibrahimin ölmesi gerekirdi 1.viyana kuşatması(1529) dizide işlendi...10 yıl geçti 1539 diyelim hadi daha fazla ama neyse pargelı ibrahim 1536 da öldü?
ewt destere hakli tarihleri takip ediyorum hata payi yok 😉
tarihe bakarsak aslında 4 yılda değil üç yıl geçmiş aradan çünkü mohaç savaşı 1526 viyana kuşatması 1529 diyor yani biz filmde viyana kuşatmasınıda gördük ondan sonra 1532 yılına geldi demekki aradan geçen süre 3 yıl 3 yılda yatişkin insanlarda hiç bir değişiklik olmaz .. ama mustafa daki değişim insanları yanılttı mustafa filmde 17 yaşında insanlar mustafayı sanırım mehmet günsurun gerçek yaşında kabul ediyorlar ve ona göre arada sanki 10 15 yıl geçmiş gibi yorum yapıyorlar ..
şu anda filmde zaman 1532 yılını gösteriyor ..
valide sultan 1534 de , pargalı ise 1536 da ölüyor .. yani 1532 yılında bu iki karakterde yaşıyor..
korkunun ecele faydası yok. ay yapım mehmet gündür korsundan diziyi 2 saate çıkarmış)))))))))) ondan kuzey ve güney de reyting artışı var adamlar yarım saat fazlandan reklamsız yayın yapınca m.y nin reklam aralarında kuzey güneye kaçış olmuş. ayrıca mehmet günsürun o hali neydi ya kıvançta mehmet günsürda giderek daha çirkinleşiyorlar karizmaları yerle bir oluyor.. my eger sarı selimede kuvetli birini transfer edebilirse my nin önünde kimse duramaz .
hafta burcu esmersoy ancak seksi bir karkter olarak gelirse iş yapar yoksa sıradan bir karkterle diziye kan kaybettirir.. bu çişler gibi karkterleri olursa şansı var.
2 reytinglik artışı sürenin uzamasına bağlamak büyük bir hata olur, sürenin o kadar da önemi olduğunu düşünmüyorum, hatta dizi uzadıkça konu yayıldığından,hareketler yavaşladığından irtifa da kaybettirebilir.
Kuzey-Güney'de senaryonun biraz toparlandığını herkes söylüyor, ana faktör senaryoda bir iyiye gitme varken reytingi senaryoya değil de süreye bağlamak çok zorlama olur.
son 5-6 bölüme göre biraz daha iyiydi ama çokta toparlandı diyemeyiz hala ilk baştaki heycanı yakalayamadılar.bu kanal d dizileri hepsi böyle acayip yavaş ilerliyo bi noktaya kitleniyo kalıyo ve acayip sıkıcı oluyo zaten bütün dizilerinde bunu söylüyolar ama kuzey güney diğer kanal d dizilerine göre daha iyi
Tüm diziler bir süre sonra kısır döngüye giriyor aslında birkaç istisna dışında, bu da 1 haftada senaryo yazılmaya çalışılması gibi komik bir nedenden kaynaklanıyor malesef.
aynen katılıyorum ama her dizide böyle şeyler olmuyo örnek verirdim ama boşver anladınız siz
Haklısın ama sakın ornek olarak muhteşem 100 yılı verme
Haklısın ama sakın ornek olarak muhteşem 100 yılı verme
Kuzey Güney'i izledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?