8 Şubat 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Kuzey Güney (Kanal D)

Oy: 5 22.7%
  • Muhteşem Yüzyıl (Star)

Oy: 14 63.6%
  • Eyvah Düşüyorum (Star)

Oy: 2 9.1%
  • Yetenek Sizsiniz Türkiye (Show)

Oy: 1 4.5%
  • Çocuklar Duymasın (ATV)

Oy: 4 18.2%
  • Sakarya Fırat (TRT 1)

• Var Mısın Yok Musun (Fox)

• Diğer (Lütfen belirtin)

Oy: 0 0.0%
  • TV İzlemedim

Oy: 3 13.6%

• Kullanılan toplam oy
    22
  • Anket kapatılmış .
haftaya çocuklar duymasına biraz bakarım

korkunun ecele faydası yok. ay yapım mehmet gündür korsundan diziyi 2 saate çıkarmış
)))))))))) ondan kuzey ve güney de reyting artışı var adamlar yarım saat fazlandan reklamsız yayın yapınca m.y nin reklam aralarında kuzey güneye kaçış olmuş. ayrıca mehmet günsürun o hali neydi ya kıvançta mehmet günsürda giderek daha çirkinleşiyorlar karizmaları yerle bir oluyor.. my eger sarı selimede kuvetli birini transfer edebilirse my nin önünde kimse duramaz .

hafta burcu esmersoy ancak seksi bir karkter olarak gelirse iş yapar yoksa sıradan bir karkterle diziye kan kaybettirir.. bu çişler gibi karkterleri olursa şansı var.

NOTLAR;
'Ucankusfocus' ratinglerinde 'Muhteşem Yüzyıl' dün akşam yine zirvede yer almış… Mehmet Günsür'ün diziye katıldığı anlarda yaşananlar ilgiyle izlenmiş. 'Focus' grubu özellikle Şehzade Mustafa karakterini canlandıran Günsür'ün saray önünde yaptığı konuşmayı dikkat çekici bulmuş. 'Kuzey Güney' de dün akşam heyecan dolu bir bölüm yaşandı. Kuzey'in, eşini Sümer'le yakalamak üzereyken sona eren bölüm 'focus' grubunu şimdiden bir sonraki bölüm için meraklandırmış… 'Yetenek Sizsiniz'; 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Kuzey Güney'in yayında olduğu saatlerde çok fazla tercih edilmemiş. Haberlerde 'Show Haber' önde gitmiş…
Sabah kuşağında, Kanaltürk'teki '2. Sayfa'ya konuk olan manken Aysu Baceoğlu'nun Akmerkez'de darp edildiği anları bir bir anlattığı anlar 'focus' grubu tarafından ilgiyle takip edilmiş… Aysu Baceoğlu'nun dudaklarındaki estetikten hiç memnun olmadığını ve ameliyat olması gerektiğini söylediği anlar da dikkat çekmiş…
Türkiye'nin en çok merak edilen genç şarkıcılarından Eurovision temsilcisi Can Bonomo'nun sarışın bir bayanla çekilen samimi görüntüleri dün sabah TNT 'Magazin Dünyası'nda ekrana geldi."Magazin Dünyası"nın bu özel haberi 'focus' grubu tarafından ilgiyle takip edilmiş… Ayrıca 'focus' grubu Erkan Petekkaya'nın Kartalkaya'daki röportajını da ilgiyle izlemiş… Petekkaya bu röportajda diziden ayrılacağına ilişkin iddialara açıklık getirmiş ve yorulduğunu söylemişti…
Son dönemde magazine giderek daha fazla ağırlık veren 'Melek'te, eşi Murat Öncel'i tehdit ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Şahnaz Çakıralp'in telefonla yayına bağlandığı ve 'Murat'ın anlattığı hiçbir şey gerçek değil, en baştan beri yaşadığımız olayların tümü onun kurgusuydu. Ben kimseyi tehdit etmedim' açıklamaları 'focus' grubu tarafından ilgi çekici bulunmuş…
'Böyle Bir Şey Var Mı?' programında kalp yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan Sümer Tilmaç'ın hasta yatağından programa bağlanması, 'focus' grubunu o anlarda TV 8'e yönlendirmiş.
Saba Tümer'de yoksulluktan yataklara düşen ve bir süredir sesini duyurmaya çalışan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Tomris Oğuzalp'in programa bağlandığı anlar ve Perihan Savaş'a aldığı araba için teşekkür etmesi dikkat çekmiş… Bu arada muhabirin Tomris Oğuzalp'in adını Tomris Giritlioğlu şeklinde söylemesi de dikkatlerden kaçmamış…
Beyaz TV'deki 'Beyaz Manşet'te Cem Karaca anıldı.. Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'nın 'Cem kollarımda öldü' açıklaması dikkatle izlenmiş.
Çarkıfelek'te dün akşam sempatik sanatçı Bülent Serttaş'ın esprileri ve programda yaşanan keyifli anlar "focus" grubunun dikkatini çekmiş...
Star'daki 'Eyvah Düşüyorum', Eser Yenenler'in farklı ve esprili tarzıyla gece kuşağında ilk sırada yer almış…
'Kral Çıplak'ta yazar Ece Temelkuran'ın Habertürk'ten ayrılış hikayesi ilgiyle izlenmiş…
Focus grubunun yanı sıra, düşüncülerini aldığımız twitter-focus'culardan gelen bazı 'anlık' görüşler ise şöyle:

helal olsun muhteşem yüzyıl yine çarşambayı süpürmüşsün ..

my de eğer 10 yıl ileri gitmişse 1 hata var bence pargalı ibrahimin ölmesi gerekirdi 1.viyana kuşatması(1529) dizide işlendi...10 yıl geçti 1539 diyelim hadi daha fazla ama neyse pargalı ibrahim 1536 da öldü?

Son düzenleme:
my de eğer 10 yıl ileri gitmişse 1 hata var bence pargalı ibrahimin ölmesi gerekirdi 1.viyana kuşatması(1529) dizide işlendi...10 yıl geçti 1539 diyelim hadi daha fazla ama neyse pargelı ibrahim 1536 da öldü?

arada 10 yıl geçmedi arkadaşlar ya abartıyor ya da yanılıyor 1528 yılından 1532 yılına geçti film, yani arada 4 yıl var bu süre zarfında mustafa 13 yaşından 17 yaşına geldi tabiki ergenlik döneminde mustafanın boy atıp farklılaşması normal arkadaşlar burda karıştırıyor durumu onlara göre 28 yaşındaki bir kadının 32 yaşına gelince saçlarına ak düşmesi gerekiyormuş.....bence filmde bu konuda bir hata yok...

ewt destere hakli tarihleri takip ediyorum hata payi yok 😉

ewt destere hakli tarihleri takip ediyorum hata payi yok 😉

tarihe bakarsak aslında 4 yılda değil üç yıl geçmiş aradan çünkü mohaç savaşı 1526 viyana kuşatması 1529 diyor yani biz filmde viyana kuşatmasınıda gördük ondan sonra 1532 yılına geldi demekki aradan geçen süre 3 yıl 3 yılda yatişkin insanlarda hiç bir değişiklik olmaz .. ama mustafa daki değişim insanları yanılttı mustafa filmde 17 yaşında insanlar mustafayı sanırım mehmet günsurun gerçek yaşında kabul ediyorlar ve ona göre arada sanki 10 15 yıl geçmiş gibi yorum yapıyorlar ..
şu anda filmde zaman 1532 yılını gösteriyor ..
valide sultan 1534 de , pargalı ise 1536 da ölüyor .. yani 1532 yılında bu iki karakterde yaşıyor..

ok herkes 10 yıl filan diyor o yüzden dedim....

2 reytinglik artışı sürenin uzamasına bağlamak büyük bir hata olur, sürenin o kadar da önemi olduğunu düşünmüyorum, hatta dizi uzadıkça konu yayıldığından,hareketler yavaşladığından irtifa da kaybettirebilir.

Kuzey-Güney'de senaryonun biraz toparlandığını herkes söylüyor, ana faktör senaryoda bir iyiye gitme varken reytingi senaryoya değil de süreye bağlamak çok zorlama olur.

son 5-6 bölüme göre biraz daha iyiydi ama çokta toparlandı diyemeyiz hala ilk baştaki heycanı yakalayamadılar.bu kanal d dizileri hepsi böyle acayip yavaş ilerliyo bi noktaya kitleniyo kalıyo ve acayip sıkıcı oluyo zaten bütün dizilerinde bunu söylüyolar ama kuzey güney diğer kanal d dizilerine göre daha iyi

Tüm diziler bir süre sonra kısır döngüye giriyor aslında birkaç istisna dışında, bu da 1 haftada senaryo yazılmaya çalışılması gibi komik bir nedenden kaynaklanıyor malesef.

Tüm diziler bir süre sonra kısır döngüye giriyor aslında birkaç istisna dışında, bu da 1 haftada senaryo yazılmaya çalışılması gibi komik bir nedenden kaynaklanıyor malesef.

aynen katılıyorum ama her dizide böyle şeyler olmuyo örnek verirdim ama boşver anladınız siz

Kuzey Güney'i izledim.

Eyvallah paşa. Ama bizim dizi kuzeyle cemreyi ön plana alıp böyle devam etmeli bence ve tabi ki dövüş sahneleri ile abisi ile olan intikam mücadelesi sürekli konu olarak işlendi mi dizi süper olur ve böylece baştaki o muhteşem tat geri gelmiş olur. Yani inşallah saçma ve gereksiz yan konularla diziyi katletmezler umarım.

bazıları, mehmet günsür geldiğinde reyting tavan yapıcak falan dıyorlardı nerdeyse 1 reyting bile oynamamış geçen haftaya kıyasla