*Bu sene Akasya Durağı' nın biteceğini düşünüyorum, artık iyiden iyiye insanların dalga geçme malzemesine döndü bu dizi, AB' de oldukça düşük reytingler alıyor. Totalde iyi olsada kanalın prestiji düşünülerek bitirilmeli. Bu dizinin PT1' de yayınlanmayacak bir dizi olduğu aşikar.
*İzmir Çetesi yeni gelen karakterle güçlendirilmeye çalışılıyor olsada senaryoda bazı sorunlar var. Dizinin çekimleri her hafta son güne kadar devam ediyor, bu da fragman ve özetin çok geç çıkmasına sebep oluyor. Son 2 haftadır fragman zamanında çıkmakla birlikte bazen özet geç çıkıyor. Dizi dramla komedi ölçüsünü ayarlamıyor. Önceki bölümlerde komedi çok ağır basıyordu, bu bölümde dram daha ağır bastı. Dizideki diğer eksisi de ilk bölümlerde çok yoğun olan argonun azalması. Behzat Ç. gibi devam etmesini diliyorum, bu tip dizilerde argo çok doğal oluyor. Bir de dizide olayların çok hızlı gelişmesi izleyiciyi şaşırtıyor, buna dikkat edilmeli.
*Lale Devri, Ozan'ın dediği gibi gün birincisidir, Acun' un programlarını bölme sevdası RTÜK' ten nasıl olur alıyor, merak ediyorum. Lale Devri, Yer Gök Aşk' tan getirilen itici karakterlerle son haftalarda gözümden düşse de, çok güzel bir dizi ve Cumartesi ikinci tercihim. Dizide Toprak ve Yeşim dengesi iyi ayarlanmalı. Çınar kararsız Kamil gibi bir ona, bir ona yanaşıyor. Birgün Toprak' a sarılıyor,diğer gün Yeşim' le öpüşüyor. Bir de mantık hataları çok fazla. 60 yaşındaki kadın hamile kalıyor filan..
*Şefkat Tepe, STV için çok başarılı bir dizi ama gelir düzeyi yüksek ve eğitimli insanlar(AB) izlemiyor, AB' de aldığı reytingle totalde aldığı reyting arasında 3-3.5 milyon fark var.
*Kızım Nerede oldukça şanslı bir saatte, Kavak Yelleri gibi çok yıpranmış bir dizi karşısında fena reytingler almamakla birlikte, birkaç hafta öncesine göre önemli bir düşüş yaşadığı da gerçek. PT1 ' de yayınlansaydı oldukça düşük bir dizi alırdı. Seneye devam eder mi, bilemiyorum.
*Kavak Yelleri bir dönemlerin fenomeni olsa da, Dağhan Külegeç diziden çıktığından beri izleyicilerinin tepkisini çekti. Kızım Nerede ile birlikte çok şanslı bir saatte yayınlanıyor. İzleyicilerinin çoğu çocuk ya da çok genç izleyiciler olduğundan Cumartesi en uygun gün. Seneye devam etmeyecek. Bu arada gözlemlediğim kadarıyla Dağhan fanları diziyi boykot ediyor ve izlemiyor. Buna rağmen fena reyting almamış. Tabi saat avantajı var.
*Bir dönemlerin fenomeni olan Yahşi Cazibe bu hafta yükselişe geçmekle birlikte yaklaşık 10 hafta sürekli reyting kaybetti. Dizinin önümüzdeki dönem devam edeceği kesin. Bazen tekrarlarını izliyorum ama gözüm hep Peker Açıkalın' ı arıyor. Mağdurum Simge daha fazla gösterilmeli çünkü dizinin en eğlenceli karakteri.
*Survivor artık kanal sıralamasında üstlerde görünmek için program bölme sevdasından vazgeçsin. RTÜK uyuyor mu? Star TV' ye beni bu programdan kurtardığı (İzmir Çetesi Cumartesi, Behzat Ç Pazar) için her gece dua ediyorum. Survivor' ın reytinglerinin benim için herhangi bir önemi yok