57. SİYAD Ödülleri'nde Kazananlar Belli Oldu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,764
Puanı
1,061
AA-20250310-37299452-37299451-57_TURKIYE_SINEMASI_ODULLERI_SAHIPLERINI_BULDU-780x470.jpg

57. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Ödülleri'nde kazananlar belli oldu.

Cem Davran'ın sunuculuğunda gerçekleşen törende 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' en iyi film, yönetmen ve senaryo ödüllerini kucaklarken 'Yurt' ve 'Büyük Kuşatma' 3, 'Mukadderat' ve 'On Saniye' ise 1 ödülle geceden ayrıldı.

İşte tüm kazananlar:
  • En İyi Film: Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri
  • En İyi Yönetmen: Murat Fıratoğlu | Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri
  • En İyi Senaryo: Murat Fıratoğlu | Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri
  • En İyi Erkek Oyuncu: Alp Öyken | Büyük Kuşatma
  • En İyi Kadın Oyuncu: Nur Sürer | Mukadderat
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Can Bartu Arslan | Yurt
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Asiye Dinçsoy | Büyük Kuşatma
  • En İyi Kurgu: Ayris Alptekin | Yurt
  • En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry | Yurt
  • En İyi Müzik: Ekin Fil | On Saniye
  • En İyi Sanat Yönetmeni: Natali Yeres | Büyük Kuşatma
  • Ahmet Uluçay Umut Ödülü: Umut Şilan Oğurlu | Dilan Hakkında Konuşmalıyız (kısa film)
  • Dijital Platformlarda Gösterime Girmiş En İyi Film: Faruk
  • Giovanni Scognamillo En İyi Fantastik Film: Cenaze
  • En İyi Uzun Metrajlı Belgesel: Dargeçit
  • En İyi Kısa Film: Neredeyse Kesinlikle Yanlış
  • En İyi Kısa Metrajlı Belgesel: Zarafet ve Şiddet Arasında
  • En İyi Uluslararası Film (Vizyon): İlgi Alanı (The Zone of Interest)
  • En İyi Uluslararası Film (Dijital): Sararmış Yapraklar (Fallen Leaves)
  • Onur Ödülü: Şerif Gören, Hale Soygazi
  • Emek Ödülü: Nida Karabol, Muzaffer Hiçdurmaz

Her şeyden önce Türkiye'nin en önemli sinema ödüllerinden biri için canlı yayın yapılmamasını kınıyorum. Oscar kalitesinde yayın bekleyen yok ama geçen yıl uyduruk telefon çekimiyle yapılanını bile aratıp teknoloji çağında bu kadar geri kafalı kalınmasını anlayamıyorum. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla tören çok küçük bir salonda yapılmış ama yine de izleyicilere aktarmanın yolu bulunabilirdi.

Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri'ni hala izleyemediğim (vizyon zamanı üşendim) için en büyük ödülleri hak edip etmediğine dair bir şey diyemiyorum ama Oscar'ın Anora'ya çektiği film-yönetmen-senaryo ödülü tarifesinin birebir burada da uygulanması ilginç. :A @bazinga

Yurt'un ödüllerine çok sevindim hele ki Can Bartu Arslan'ınki güzel bir sürpriz oldu. :Z Doğa Karakaş da kazansın isterdim ama başka sefere diyelim. Büyük Kuşatma'ya da bayılmamakla beraber beğendiğim için haklı ödüller olduğunu söyleyebilirim (özellikle Alp Öyken'in 82 yaşında olmasına rağmen kariyerindeki ikinci ödülü alabilmiş olması dikkat çekici).

Nur Sürer'in kişiliğine bayılmasam da Mukadderat'ta döktürdüğü inkar edilemeyeceği için fazlasıyla doğru bir ödül. Tülin Özen bu kadar güçlü bir rakibe denk gelmeseydi kazanıp Tereddüt Çizgisi'nin geceden eli boş dönmemesini sağlayabilirdi orası ayrı.