5 Ocak 2012 Perşembe Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Perşembe Gecesi Ne İzlediniz ?

• Fatmagül'ün Suçu Ne (Kanal D)

Oy: 3 15.0%
  • Şanslı Masa (Kanal D)

Oy: 0 0.0%
  • Alemin Kıralı (ATV)

• Kim Milyoner Olmak İster (ATV)

• M.U.C.K. (Show)

Oy: 7 35.0%
  • Kalbim 4 Mevsim (Star)

Oy: 4 20.0%
  • Eyvah Düşüyorum (Star)

Oy: 5 25.0%
  • Bir Erkek Bir Kadın (Star)

Oy: 7 35.0%
  • Var Mısın Yok Musun (Fox)

Oy: 0 0.0%
  • Sen de Gitme (TRT 1)

Oy: 1 5.0%
  • Diğer (Lütfen belirtin)

Oy: 1 5.0%
  • TV İzlemedim

Oy: 6 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
  • Anket kapatılmış .
[TABLE="class: cms_table, width: 613"]
[TR]
[TD]12[/TD]
[TD]MUCK[/TD]
[TD]SHOW TV[/TD]
[TD]01:21:44[/TD]
[TD]5,18[/TD]
[TD]11,95[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

bu diziden adam olmaz

[TABLE="class: cms_table, width: 613"]
[TR]
[TD]17[/TD]
[TD]1 ERKEK 1 KADIN[/TD]
[TD]STAR TV[/TD]
[TD]00:32:33[/TD]
[TD]3,81[/TD]
[TD]15,54[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

iste bu gece basladi 15 share daha ne olsun

Star'ın gündüz kuşağında sadece Geniş Aile giriyordu iki grupta da ilk 100'e bugün o da girememiş. Üstün Dökmen A/B'de iyi gitmiş.

CSI: NY çok iyi gidiyor. Star gece bu diziden sonra başka diziler de yayınlamalı gündüz kuşağı tekrarı koyacağına.

Eyvah Düşüyorum hiç umut vermiyor, Şanslı Masa'nın bile altında bir grupta, bu share'larla devam edebilir belki ama çok uzun ömürlü gözükmüyor.

Kalbim 4 Mevsim'in sonu belli oldu, son 3 bölüm.

1 kadın 1 erkek beklentimin üstünde ama o saatte pek bir işlevselliği yok haliyle.

Fatmagül sanırım insanları sıkmaya başladı, artık efsane değil ama zirvede olacak tabi yıl sonuna kadar.

Şanslı masa 3-4 haftaya kaldırılabilir, Eyvah Düşüyorum'un da gelmesiyle iyice geriledi.

MUCK tekrarlarının aldığı düşük reytinglere bakarsak bence fazla beğenilmedi, haftaya KVP'nin gelişiyle gerileyeceğini düşünüyorum ama gençlik dizileri çok uzun süre ekranlarda kalıyorlar malesef.

Ya işte yabancı polisiye dizilerinin farkı, Criminal Minds da yayınladığı geceler Fox'u sevindiriyor, daha bu tür çok polisiye var,bence büyük kanallar bu işlere girişebilirler, zarar etmezler.

Star hayallerin peşinde'den vazgeçti, melek ve diğerlerinden de vazgeçme zamanı çok uzak değil bence, onların yerine cnbc-e'nin dublajlı dizilerini deneyebilirler.

MUCK iyi bir baslangic yapti, tabi bunun en buyuk nedeni cok reklam ve KVP'nun olmamasi, insanlar meraktan izledi, bence gorebilecegi en yuksek oranlari gordu. Alemin Kiralida KVP'dan reyting almis. FGS acik ara zirvede fakat haftaya hersey degisebilir. 1 Kadin 1 Erkek reytinglerini ileriki gunlerde biraz daha yukseltir, hem eglenceli hem kaliteli bir proje. Kalbim 4 Mevsim guzel bir proje fakat o da reyting kurbani olan diziler kervanina katilabilir, insallah olmaz yazik olur. Kim Milyoner Olmak Ister her zamanki gibi harika gitmis, hakediyorda...

Yine TRT Haber, güya SBT'ye göre en çok izlenen haber kanalı olarak A/B 83. sırada boy gösteriyor. Benim anladığım SBT, sadece TRT'nin çektiği kırsallara cihazlarını bolca yerleştirmiş.

dün yazdım. kalbim 4 mevsim kaliteli bir dizi ama fatma gülün karşısında hiç bir şansı yok diziyi keşke pazartesine başlatsalardı. dizi ikinci yaprak dökümü- ikinci bahar olabilirdi. ama star tvi tmc yönetiği için pazartesileri hep tmc ye veriyor yazık olacak kalbim 4 mevsime.. mucukun bu pepee reyting ölçümünde şimdilik üst sırada olması normal. hafta hiç ama hiç şansı yok.. kurtlar vadisi olmamasına ragmen reyting artıraramaması haftaya kurtlar vadisinin birinciliği alma şansı var gibi

mucku izledim... beklemediğim kadr güzeldi... süper ötesi bi diziymiş... plato film elinden gelenin fazlasını yapmış bu dizi şahane yaa...

Sayfamız saldırıya mı uğradı nedir. Üstteki anket sonuçları da bir acayip. What the muck is going on
İnsanlar muck denen diziyi bu kadar beğendilerse yorumlarını da eklesinler. Şusu busu güzeldi diye. Ben baktım. Ergen dizisi ve yine fiyasko yine fiyasko.

Kvpyi bilen bilir. Bilmeyen de bırakın kendi halinde konuşsun. Sakin olalım.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"]FLAŞ!.. FLAŞ!.. FLAŞ!.. İŞTE MERAKLA BEKLENEN 'UCANKUSFOCUS' RATINGLERİ: 'MUCK İLK BÖLÜMÜYLE FOCUS, TARAFINDAN FOCUSLANMIŞ, 2'NCİ SIRADA!..(DİĞER VERİLERDE TOTALDE İLK 10'A BİLE GİREMEMİŞ. FOCUS OLMASA 3 HAFTADA YAYINDAN KALKAR!!! İLKER BAŞBUĞ'UN DÜN GECE TUTUKLANMASI, 'UCANKUSFOCUS'A GÖRE 'DÜN GECE HERKESİ HABER KANALLARINA KİTLEMİŞ', DİĞER VERİLERE GÖRE 'ESKİ GENEL KURMAY BAŞKANININ TUTUKLANMASI TÜRKİYE'NİN UMURUNDA OLMAMIŞ!!!) 'TEKRAR' YAZMADIĞI İÇİN TEPKİ TOPLAYAN PROGRAM HANGİSİ?.. KİM, HANGİ KUŞAKTA BİRİNCİ?.. KİM LİSTEYE GİREMEDİ?.. VE ÖNEMLİ BİR NOT: BU ARAŞTIRMAMIZI YAKINDAN TAKİP EDİP, TAM ÇÖZEMEDİKLERİNİ SÖYLEYENLER; LÜTFEN, VERİLERİN ALTINDAKİ 'NOT' BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUN!.. İŞTE BUGÜN TV DÜNYASINDA ÇOK KONUŞULACAK SONUÇLAR, UCANKUSFOCUS GRUBU'NUN YORUMLARI VE ÇOK ÖNEMLİ AYRINTILAR!.. TIKLAYIN!..[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]6/1/2012 10:55[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"][TABLE="width: 160, align: right"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
NOTLAR:
1- Show'da başlayan Muck ile ilgili 'focus'tan aldığımız ilk izlenimle: 'Modern, şık, tam gençliğe hitap ediyor'… Ve focus, hemen Fatmagül'ün ardına yerleştirdi Muck'u!.. Ve biz de Muck'un yapımcılarına diyoruz ki, iyi ki 'ucankusfocus' başlamış. Çünkü diğer verilere göre totalde ilk 10'da bile yoksunuz!.. (Çünkü oralarda çok minik beldeler var!.. Oradaki ölçümle, buradaki farklı diye yazmıştık… O yüzden Tv yöneticileri de, yapımcılar da ve de özellikle reklamveren de ucankusfocus'a bakacak diye boşuna söylemedik) Bizim ek görüşümüz ise şöyle… Çok iyi düşünülmüş ama ilk bölümün acemiliğini hissettik, umarız düzelir, daha da iyi olur.
2- Haberlerde sıkı bir yarış var 'focus'a göre… Ancak Star haber, ardı ardına canlı yayınlarıyla(Kıvanç Tatlıtuğ v.s) dikkati çekmiş.(Star haber diğer verilerde, bırakın ilk 10'u, ilk 100'de yok, hem de AB'sinde!..) Ancak 'Focus' grubu, dün 'Eyvah düşüyorum'la ilgili uyarmıştı Star'ı, 'Esas yarışmacı dün(bir gün önce) çok iyiydi, böyle gitmesi zor, sürekli ilgiyle izleyeceğimiz yarışmacı nasıl bulacaklar' diye… Öyle de oldu.
3- Sabah kuşağında, Münir Özkul'un hayatını gündeme taşıyan ve ailesini, yakın dostlarını, ünlü sanatçıları ekrana çıkaran Saba Tümer'le bugün, 'Focus' grubunun en çok ilgisini çeken program oldu.
4- Müge Anlı'daki kavgalar, programın ratingini diri tutuyor. 'Focus' grubu ilgiyle izlediklerini söyledi.
5- Kanaltürk 2.Sayfa'da Bülent Ersoy'un telefondaki Deniz Gezmiş konuşmaları yine ilgi çeken konulardan biri…
6- TV 8'deki 'Böyle Bir Şey var mı', Serdar Ortaç'ın kumarhane konusuyla listeye girdi.
7- Focus grubuna göre, 'Melek'deki stüdyo şıklığı devam, içerik konuklar zayıf olunca daha da zayıf'…
8- Mutfağım, İzmir yemekleriyle dün hanımların dikkatini çekmiş…
9- Dün sabahın dikkat çekeni Kral… Kral Pop, listeye 'merhaba' dedi.
10- 'Bilsen neler oluyor' da, 'böbrek' konusuyla listeye girdi…
11- Öğleden sonra kuşağında Esra Erol, oturmuş düzeniyle zirvede dün… Bana Herşey yakışır peşinde… Tekrar programlar 'ucankusfocus'ta diğer analizlerdeki gibi 'iyi' gitmiyor!.. TV 8'deki 8 numarada şerlik var, Hüner Coşkuner'li konuğuyla focus grubundan beklenen ilgiyi göremedi.
12- Kral TV'deki Mehmet'in Gezegeni, konuk aldığı Orhan Gencebay'la listeye girmeyi başardı. Samanyolu'ndaki Yeşil Elma ise Oktay usta 'enerjisiyle' listeye girdi. Bu arada Üstün Dökmen'le Küçük şeyler için 'focus' grubundan gelen algı 'iyi-kaliteli' ama 'temposuz ve sıkıcı'… Bu da şunu gösteriyor, daha yeni başladı ama geri gider!.. Star'a, 'Aman dikkat, diğer kanallar 3 günde dedikodunuzu yapmaya başladı bile' diyoruz!.. Focus grubu ve kanallardan gelen bilgilerin örtüştüğü nokta, Stüdyo-ışık v.s süper ancak içerik!!! Focus'tan 'focuslanmış'^bir uyarı mesajı gibi…
13- Geceye gelince… Şanslı Masa, 'biber gazıyla' focus tarafından focuslanmış!.. Bir Kadın Bir Erkek hemen beğenilmiş…
14- Ve ilginç bir not… Gece ortaya çıkan İlker Başbuğ'un tutuklanma haberi, diğer verilerde 'YOK'!.. Yani, eski genel kurmay başkanının tutuklanması, 'diğer verilere' göre kimsenin umurunda olmamış!!! Ama bizdeki veriler hiç de öyle değil!.. Tam tersi gece yarısı, tüm focus grubu haber kanallarına odaklanmış, listeden de belli… Yani köy ve kasabadakiler bu tutuklanmayla ilgilenmemiş(!), sadece şehir ve ilçedekiler ilgilenmiş!!! Hatta focus grubu, Okan Bayülgen'in bu tarz konularda hep duyarlı olduğunu ama bu kez 'nasıl es geçtiğine' anlam veremediklerini söylediler. Cevabını bizim ekip verdi: 'Tekrar program çünkü!..' Ancak daha güzel cevabı da focus grubundan aldık, 'O ZAMAN NEDEN TEKRAR DİYE YAZMIYORLAR!!!' Evet, TV 8 yöneticilerine focus grubundan bir uyarı, bizce dikkate almaları gerek….
15- Bu arada focus grubu, Show TV'de gece gündüz yapılan tekrarlardan olağanüstü sıkıldıklarını belirtirken, son derece modern bir kanal olarak algıladıkları TNT'nin de bu aralar sıkça eski Türk filmi yayınlamasına anlam veremediklerini belirtip, 'Bu geçici bir durum mu?..' diye sorguladılar.
16- Ve bizden bir açıklama: (Beğenenlere ve beğenmeyenlere bilgi verme açısından)
Bizim yaptığımız araştırmanın ismi 'qualitative' (kalitatif)…
Diğer veri sistemlerinin adı ise 'Quantitative' (kantitatif)… Kantitatif; sadece ölçerek elde edilen bir değer… (Tabi burada deneklerin sağlıklı olması çok büyük önem taşıyor, ki yıllardır sıkıntı)
Bizim kullandığımız sistem 'qualitative''nin genel tanımı ise şöyle:
Hedef kitleyi tanımaya, anlamaya ve anlatmaya yönelik araştırmalardır. Amaç, sayısal sonuçlar elde etmek değil, incelenen konuyu daha derinden anlamak ve olaylara hedef kitlenin gözünden bakmaktır.
Nitel araştırmayı, gözlem, görüşme ve doküman analizi gibi nitel veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı, algıların ve olayların doğal ortamda gerçekçi ve bütüncül bir biçimde ortaya konmasına yönelik nitel bir sürecin izlendiği araştırma olarak tanımlamak mümkündür. Nitel araştırmalarda, sayısal verilere, çoğunluk ya da azınlık fikirlerine ulaşmak amaç değildir. Nitel araştırmada, nicel araştırmadaki gibi tutum ve davranışların yönü değil ağırlığı ölçümlenmektedir. Tutum ve davranışların altında yatan etkenlerin sebepleri ayrıntılı biçimde irdelenmektedir.
Araştırılan konuya, ilgili bireylerin bakış açısıyla görebilmeyi ve bu bakış açısıyla oluşan süreçleri ve etkenleri ortaya koymaya olanak vermektedir. En sık kullanılan nitel araştırma yöntemlerinden gözlem ve görüşme sosyal olguların bu değişkenliğini ve hareketliliğini, kırılma noktalarını bir an bile olsa yakalamaya ve anlamaya yöneliktir.

Son düzenleme:
Konudaki gereksiz mesajlar silindi. 5 Ocak 2012 Reyting konusunu Kurtlar Vadisi Pusu vs Adını Feriha Koydum konusu yapmışsınız ya helal olsun

Herkes, sevmese bile tüm diziler için saygı çerçevesinde yorum yapmak zorunda.

ben mesajlı bile okumadım ben mesela feriha izlemiyorum ama izlenme oranlarina bakıyorum saygi duyuyorum

M.U.C.K süperrr bi dizi
)) resmen asik oldum diziye <33 bi dahaki hafta kesin izlicem
D plato filmine tebrikler ... Muck kesin bi dahaki haftaya reytinglerini dahada cikartir , özetide yayinlacak bu hafta boyunca...

1 erkek 1 kadın izledim ve çok iyiydi

Kanal D) Kanal Total grubunda ilk 4 sırayı kapmış. »Fatmagülün Suçu Ne?« zirveyi çok iyi oranlarla kaptı. »Arka Sokaklar« tekrarları çok yüksek oran alıyorlar, bunun etkisiyle »Koca Kafalar« da çok başarılı oluyor. Birand A/Bde zirveyi kaybetmiş.
Show TV) A/Bde çok iyi gitmiş Show TV, Totalde ancak 12. (MUCK) ve 13. (Beni affet) olabilmiş. A/Bde Ali Kırca Show Ana Haberi 4.sıraya taşımış.
ATV) Totalde »Alemin Kıralı« başarılı, A/Bde »Kim Milyoner olmak ister« çok başarılı olmuş. İzdivaç programının sonu da iyi gidiyor, Müge Anlı üst sıralarda yer alıyor.
Star TV) Kanalın en başarılı programı Totalde »Eyvah Düşüyorum«, A/Bde »1 Erkek 1 Kadın« oldu. Yeni dizi »Kalbim Dört Mevsim« ise çok kötü bir başlangıç yaptı.
TNT) »Çarkıfelek« yeni sunucusu ile büyük bir düşüş yaşamıştı. Toparlanmaya başladı. »İzdivaç«ın oranları AGBdeki gibi yüksek değil.

Günün kazananları: »Fatmagülün Suçu Ne?« ve »Koca Kafalar«
Günün kaybedenleri: »Kalbim Dört Mevsim« ve »Şanslı Masa«

nedir bu muck'a karşı tavır anlamıyorum ya ? türkiyede kaç tane müzikal dizi var arkadaş ? adamlar çakma makma yapmışlar bu öncü olsun bundan sonra daha orjinallerini daha güzelleri yapılsın o zaman...

MUCK iyi bir başlangıç yapmış. Dizi böyle devam ederse uzun süreler devam edebilir
Ama ben haftaya Kurtlar Vadisi Pusu'nun da gelişiyle beraber düşüş yaşayacağını düşünüyorum

Kalbim 4 Mevsim kötü başlamış. Dizinin tutmayacağını daha önce söylemiştim