4 Nisan reyting tahminleri

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Survivor yeni bölüm falan yok galiba... Kolajı varmış... Bundan emin değilim ama bundan hareketle ilk 10 ( Yalnız PT-1 VE PT-2 dizileri... Bültenler,günlük diziler vb.dahil değil.
TOTAL
1-ARKA SOKAKLAR 9
2-YER GÖK AŞK 7.5
3-AŞK VE CEZA 7
4-KARADAĞLAR 5
5-EZEL 4.5
6-KANIT 4
7-KÜÇÜK SIRLAR 3.5
AB
1-AŞK VE CEZA 8.5
2-ARKA SOKAKLAR 7
3-KARADAĞLAR 6.5
4-EZEL 6
5-YER GÖK AŞK 5
6-KANIT 4.5
7 -KÜÇÜK SIRLAR5
 
Survivor ilk hafta diye eleme yok heralde.
Totalde söylediğine yakın bir sıralama olur diye tahmin ediyorum bende.

Ama AB'de o kadar yüksek reytinglerin alınacağını sanmıyorum. Aşk ve Ceza 7 civarı reytingle birinci olur. Arka Sokaklar, Karadağlar, Yer Gök Aşk ve Ezel 6 civarı reytinglerle yakın yakına olurlar.Küçük Sırlar ve Kanıt da ilk ona girerler. Giremeseler bile çok yaklaşırlar :)
 
Kanit A/B'de altinci siraya koymussun 4.5 reytingle, ama kücük sirlari yedinci siraya koymussun 5 reytingle, nasil oluyor o is?

Bence böyle olur:

Total:
1. Arka Sokaklar - 9,85
2. Ask ve Ceza - 7,33
3. Yer Gök Ask - 7,11
4. Karadaglar - 6,78
5. Ezel - 5,30
6. Kücük Sirlar - 4,13
7. Kanit - 4,08

A/B:
1. Ask ve Ceza - 7,43
2. Arka Sokaklar - 7,09
3. Ezel - 6,57
4. Karadaglar - 6,16
5. Yer Gök Ask - 5,82
6. Kanit - 5,11
7. Kücük Sirlar - 4,89

* Bültenler, dizi özetleri, Deniz Yildizi ve Unutma beni dizileri haricinde :)
 
TOTAL

1. Arka Sokaklar
2. Yer Gök Aşk
3. Aşk ve Ceza
4. Karadağlar
5. Ezel
6. Kanıt
7. Küçük Sırlar

A/B

1. Arka Sokaklar
2. Aşk ve Ceza
3. Ezel
4. Karadağlar
5. Yer Gök Aşk
6. Kanıt
7. Küçük Sırlar

Bültenler, dizi özetleri, Deniz Yildizi ve Unutma beni dizileri haricinde :) :)
 
Asıl yarış totalde Aşk ve Ceza ile Yer Gök Aşk arasında,AB'de Aşk ve Ceza ve Arka Sokaklar arasında olacak. Bu arada tahminimde AB'de Kanıt 5, Küçük Sırlar 4.5 olacak.
 
Asıl yarış totalde Aşk ve Ceza ile Yer Gök Aşk arasında,AB'de Aşk ve Ceza ve Arka Sokaklar arasında olacak.
Özellikle totaldeki yarışa katılıyorum. Büyük ihtimal birbirlerin yakın reytingler alacaklar. Bakalım hangisi gülen taraf olacak :) Bence avantajlı olan taraf Yer Gök Aşk.

AB'de ise yarışa Karadağlar da dahil olabilir. Zaten değişken olan AB reytinglerinde her türlü sürpriz olabilir yarın :)
 
Bence çok düşük reytingler yazmışsınız. A/B'de Aşk ve Ceza'nın hiç bir rakibi olmadığı için 10'u geçeceğini düşünüyorum,totalde çok yakın reytinglerle Arka Sokaklar,Aşk ve Ceza,Yer Gök Aşk sıralanır.

Geç saatlerde de Ezel çok yükselecektir zira kanlar akacak belli ki,Kanıt hayli düşecektir,Ezel A/B'de çok büyük ihtimalle ikinci olur,onu Karadağlar takip eder,Arka Sokaklar dip yapar, zaten boşluktan A/B'de o reytingleri alıyordu...
 
keskinbudala (Gerçek ismini bilmediğim için böyle söyledim.) Fazla uçmuşsun... Aşk ve Ceza'nın AB'de rakibi yok mu? Arka Sokaklar'ı hafife almışsın. Bugün 10 ratingi kimse geçemez... Aşk ve Ceza 10 ratingi AB'de geçerse inanılmaz sürpriz olur. Hiç sanmıyorum... Karadağlar,Ezel bunlar hep AB'ye hitap eden diziler zaten şu an için... İki grupta da 10 rating geçilmez.
 
Ezel zaten Aşk ve Ceza'nın rakibi değil, A/B'de tek rakibi zorlarsan Karadağlar,o da güçlü bir dizi değil,Arka Sokaklar'ı rakip saymak doğru olmaz,A/B'deki reytingleri tamamen suni,boşluktan aldığını düşünüyorum,zaten 6 reyting boş bir reytingdir,Aşk ve ceza'nın ben çok gerilediğini düşünmüyorum,aldığı reytinglerin tamamen ÖBGZ'ye bağlı olduğunu düşünüyorum,yeni gününde eski havasına döner... Ayrıca fragmandan anlaşılan iddialı bir bölüm var bugün...
 
Aşk ve Ceza 10 reytingi geçemese de tahminime yazdığım gibi AB'de 9 rating alabilir.
 
Son düzenleme:
Aşk ve Cezayı hiç izlemedim, devam etmesini de istemiyorum,ben reytinglerden görüneni söylüyorum...

Dizilerin çok büyük bir kısmının boş reytingler aldığı bence herkesin malumu, daha önce de bu konuda tartışmalarımız olmuştu adminle, aslında benim yapımcılardan duyduğum 8 reytingin altındaki bir dizi başarısızdır,kar getirmez,zarar edebilir,4 reytingin altındaki bir dizi ise büyük zarar ediyordur ama kanal zoruyla devam ediyordur...
 
O zaman Ezel,Karadağlar,Kanıt,Küçük Sırlar hatta AB'ye bakarsan Arka Sokaklar,Bitmeyen Şarkı,Papatyam,Nuri,Çocuklar Duymasın,Unutulmaz,Canan,Türkan,Dürüye'nin Güğümleri,Tek Türkiye,Her Şeye Rağmen bu haftaya bakarsan Yahşi Cazibe,Akasya Durağı,Lale Devri,Kızım Nerede,Kavak Yelleri,İzmir Çetesi,Aşk Bir Hayal, Behzat Ç.,... ve daha hatırlayamadığım ve şuraya sığmayacak kadar dizi bitmeli diyorsun. Arkadaşım Allah aşkına! 8 ratingi geçen diziler desen 5'i geçmez.
 
Kanallar büyük bir yarış içinde ve Acun hariç hiç bir program dizilerden çok izlenmediği için mecbur her kanal dizi yayınlıyor,8 reytingi geçmese de yayınlıyor,çünkü yayınlamasa çok daha gerilerde kalacak,bir şekilde yarışın içinde kalmaya çalışıyor ve eğer tüm kanallar aynı seviyelerde ise reyting düşük bile olsa sıralama iyi olduğu için bu diziler reklam alıyor ve sürüyor fakat çok izlenen dizilerin olduğu salı çarşamba perşembe gibi günlerde zirveye yakın olmayan 8 reytingin altındaki dizilerin kaldırılması mantıklı olur ama yayınlamazsan da olmaz işte,yayınlamazsan Kanal D'nin çarşambada yaptığı hata gibi sonuncu olursun,mecbur kar etmesen de çarkın içinde devam ediyorsun...

Yalnız 4-5 reytingin altındaki her dizi kesinlikle bitmeli eğer amaç para kazanmaksa lakin amaç bu değilse istediğini istediğin yerde ve zamanda yayınlarsın ama bu tür reytingine bakılmayan dizilerin Türkan gibi ve bence Kanıt gibi özel işler olması lazım...
 
Kazanç kısmı bizi ilgilendirmiyor. Onları kanal, yapımcılar düşünsün :)

4-5 reyting altı dizilerin bitmesi gerektiğine kesinlikle katılmıyorum. Reytingten çok yarattığı etki de önemli. Kanıt, Türkan, Behzat Ç, Geniş Aile, Küçük Sırlar gibi hayranı çok olan diziler fazla reyting alamasalar bile devam etmeli. Örneğin dünya genelinde çok fazla ünlü olan dizilerin çoğu kendi ülkelerinde reyting sıkıntısı çekiyorlar. Fringe, Chuck, V gibi en ünlü yabancı diziler bile reyting sıkıntısı çekiyorlar ama milyonlarca hayranları var... (Lost bile kendi ülkesinde çok iyi reytingler alamayan kendi gününde zirvede olamayan bir diziydi.)
Reyting dizinin devam edip etmemesi konusunda tek kriter olmamalı yani.
 
Bana kalırsa devam etsin. Bitmesini istemem için bir sebep yok ki :)
Çok uzatılmadığı sürece dizilerin devam etmelerini desteklerim :)
 
Adminim sana sormak istediğim ATV bitirir mi manasında idi... Bana göre de tövbeler tövbesinin bitmesinin zararı yok (!) Ama ATV büyük ihtimalle bitirecek. O bakımdan soruyorum.