'Ateş Kuşları'nın Karakter Afişleri Yayınlandı! Dizide Kim Kimdir? | ATV

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
59,377
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
20230103_131357-jpg.119829

ATV'nin tanıtım fragmanları büyük merak uyandıran yeni dizisi 'Ateş Kuşları' yayın hayatına başlamak için gün sayıyor!

İlayda Alişan, Hande Soral, Görkem Sevindik ve Burak Tozkoparan'ın başrollerini paylaştığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem'in kaleme aldığı dizi, duygu yüklü hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla izleyiciyi ekran başına kilitlemeye hazırlanıyor.

Fl2mgJ_akAE2ZhH

Gülayşe Ateş (İlayda Alişan)
Eyüboğlu konağının kayıp bebeği, Ateş Kuşları'nın en küçük üyesi… Bir gece bir kadın tarafından sokağa atılan Gülayşe'yi "köksüzler" çöpte bulup büyütür. Anasını Mercan babasını Ali bilir. Zıpkın, Kara ve Sabit de abileri olur.
Fl2mgKEakAAIMSB

Mercan Ateş (Hande Soral)
Ateş kuşlarının küçük annesi… Büyük sevdası Ali'yi kalbine gömer. Köksüzlere anne olur. En büyük korkusu Çatal'ın onları bulması ve Gülayşe'yi kaybetme ihtimali… Ömrünü adadığı bu ailenin bir gün dağılması…
Fl2mgJ5akAE9pxu

Barbaros (Burak Tozkoparan)
Gözü kara bir polis… Kursağından geçmiş her lokmanın sahibi, yanında büyüdüğü Nizam Eyüboğlu'na ne yapıp edip kızı Lara'yı getirecektir. Ömrünü buna adar
Fl2mgKPaMAciHID

Ali Ateş (Görkem Sevindik)
Köksüzlerin reisi, Ateş Kuşlarının koruyucusu. Gülayşe'nin hayatını değiştiren gecenin sırrını omuzlarında taşır. Duyduğu vicdan azabı ve Mercan'a hissettiği imkânsız aşkla yüreği yangın yerine dönmüş bir adam...
Fl2mhlzagAAXl6c
,
Zıpkın Ateş (Erdem Şanlı)
Zıpkın yetimhaneden kaçarken abla gibi bildiği Mercan'nın elini öyle bir tutmuş ki bir daha asla bırakmamış. Önce Mercan'ı aile bellemiş sonra Ateş Kuşlarını… Onlar için her şeyi yapar.
Fl2mhn8aEAInvC3

Sabit Ateş (Emir Çubukçu)
Adının aksine hiç sabit durmaz. Babası otistik olduğu için sokağa bırakınca saatlerce sallanarak beklemiş Sabit. Ondan zaten onu bulup koruyan Ali'ye olan düşkünlüğü… Bütün Ateş Kuşlarına düşkündür ama en çok da Gülayşe'yi sahiplenir.
Ateş Kuşları, ilk bölümüyle cuma 20.00'de ATV'de!

• Harika
Reactions: Angelica
Etkileyici bir dizi geldiği karakter tanıtımlarından belli heyecanla bekliyorum

Karakterler bile sıkıcı, ilgi görür ama yine kesin. 😂😂

İlayda Alişan ve Burak Tozkoparan'ın diziye dair açıklamaları:
Bazı sahnelerde burnumuzun direği sızlayacak, bazı sahnelerde ise bu çocukların hayatla mücadelesi olmasına rağmen, kendi aralarında birbirlerine bu kadar bağlı kalmış olması seyirciyi hüzünlendirirken gülümsetecek. Bu dizide inanılmaz bir mücadele hikayesi var. Bu kadar derinden işlenmiş bir proje hiç okumamıştım. Gülayşe daha bebek iken çöpe bırakılıyor ve sokak çocukları onu çöpte bulup büyütüyor. Sıcacık bir aile ortamı veriyorlar ama Gülayşe aslında sokakta büyüdüğü için hiçbir duyguyu bilmiyor. Bildiği tek şey ailesi olarak gördüğü sokak çocuklarının ona öğrettiği güven, şefkat ve sevgi. Onlarla birlikte büyürken birden bir karakterimiz geliyor ve Gülayşe o karaktere aşık oluyor.
İlk tanıtımda ve ikinci tanıtımda duygusal olarak çok etkilendim ve bu projenin bir derdi olduğunu, bir şeylere dokunmak istediğini çok net anladım. Gerçekten çok hoş, çok tatlı bir aile dizisi de diyebiliriz. Kan bağına gerek olmadan, aile nasıl olur duygusunu bu dizide çok net göreceğiz. Ben bu dizide Barbaros karakterini canlandırıyorum. Karakterim, birazcık daha dallı budaklı, iki dünya arasında bir köprü oluşturuyor. Problemli bir geçmişi var, derdi var, bir hedefi var, bir amacı var ve bunun peşinden koşmaya adeta yemin etmiş bir adam. Hayallerinin peşinden koşuyor.

Hande Soral ve Görkem Sevindik'in diziye dair açıklamaları:
Bizim hazırlık sürecimiz biraz duygusal geçti. Yönetmenimiz ve oyuncu arkadaşlarımız ile çok uzun süredir hazırlanıyoruz. Bu süreçte, sokak çocukları ile ilgili birçok doküman okudum ve çekilmiş belgeseller seyrettim. Öte yandan sokak çocuklarını anlatan, hatırlatan filmler de seyrettim. Ama bence asıl hazırlığı ve çalışmayı hep beraber aldığımız provalarla yaptık. Hazırlık sürecimiz normalde alışık olmadığımız kadar uzundu; bu süreç bu kadar iyi arkadaş olabilmemize, daha başlamadan bir yol almamıza sebep oldu.

Bu dizinin de desteğiyle görmezden geldiğimiz çocukları görüp önemsemeye başlayacağız. Benim canlandırdığım Mercan karakteri, çok güçlü bir kadın. Kendi ayakları üzerinde durmaya daha çocukken başlamış. En güçlü yanı; ailesi olan köksüzleri bir arada tutması. Sokağa atılmış diğer çocuklarla birlikte, bir aile kurup hayatta kalmayı başarabilen biri. Hep bir hayali var, her çocuk gibi, her genç kız gibi, herkes gibi bir ailesi olması. Bazen seçtiğiniz aileyle hayatınıza devam edersiniz. Mercan da seçtiği aileyle hayatına devam etmeye çalışıyor
Bir insan neden sokağa düşer, neden yetimhaneye düşer veya yetimhaneye girdiği zaman neden sokağa geri kaçmak ister; bunların cevapları nelerdir bu dizide biz onu anlatacağız. İzleyici, sokak çocuklarının neler yaşadığını ve aslında onlara kimsenin el uzatmadığını görecek. Ben kendim bunu yaşadım ve sorguladım. Benim hayat verdiğim Ali karakteri; acısını ve aşkını içinde yaşayan, çok dışa vuramayan, merhametli bir karakter. Ateş Kuşları diye bir grup var, köksüzler tayfası; Ali bu tayfanın başı. Ailesi olarak gördüğü köksüzlere sahip çıkmak istiyor. Aslında varoluşu sadece onlara sahip çıkabilmek, onlara kol kanat olabilmek

Emir Çubukçu ve Erdem Şanlı'nın diziye dair açıklamaları:
Her senaryoda, karakterlerin böyle yaşayan insanlar olduğuna şahit olamıyoruz, zor karşımıza çıkan bir şey. Beni en çok karakterlerin hayatın içinden olması etkiledi. Bu hikayede gerçek bir hüzün var. Öte yandan aile sıcaklığını da izleyeceğiyle buluşturacak bir hikaye. Benim karakterim Sabit Ateş’in; varoluşsal durumu sebebiyle özel biri bir engeli var. Dolayısıyla çok az konuşuyor. Sabit sevdiği insanları ve ailesi bildiği köksüzleri korumak için gözünü karartabilecek birisi.
Ateş Kuşları’nın hikayesi çok güzel ve genel olarak bölümlerimiz çok heyecanlı, o yüzden merakla bekliyoruz ve çok heyecanlıyız. Sokak zaten çok farklı ve köksüzler sokağın insanları. Hayatın acımasız ve sert tarafıyla küçük yaşlarında karşılaşmışlar. O yüzden Ateş ailesinin neşesi neşe, üzüntüsü de üzüntü oluyor. İzleyenler zaman zaman ağlayacak ama zaman zamanda gülümseyecek. Belki de bu dizi sayesinde insanların sokak çocuklarına bakış açıları değişir. Zıpkın karakteri de aslında insanlara umudu vaad ediyor. Ailesini seven, ailesini koruyan, delikanlı bir karakter.
------
Diziden yeni bir tanıtım daha yayınlandı!

• Harika
  • Olmamış
Reactions: Ahmed and Angelica