Netflix Türkiye'den Üyelik Ücretlerine Zam!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,013
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
1561016676634-png.68878

Bir yılı aşkın süredir üyelik ücretlerini değiştirmeyen dijital platform Netflix Türkiye, üyelik ücretlerini arttırdı.

Yeni üyeler için bugünden, mevcut üyeler için ise yeni fatura döneminden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlar; Temel Plan aylık 37,99 TL, Standart Plan aylık 57,99 TL, Özel Plan aylık 77,99 TL olarak belirlendi.
20220405_092758.png

Netflix Türkiye yetkilisi ise ücretlerin arttırılmasının ardından şöyle konuştu:
Günümüzde keyifli vakit geçirmek için her zamankinden daha fazla seçenek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle üyelerimize sunduğumuz deneyimi daha da geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Ancak geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye'deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor. Her zaman olduğu gibi zengin içerik kütüphanemize eksiksiz erişim sağlayan üç üyelik seçeneği arasından bütçenize uygun bir plan seçebilirsiniz.
Kaynak: Ranini

Son düzenleme:
Disney Plus’a pahalı diyenlere Netflix’in %40 zamlanması şoku…

2022 yılında halen 480p görüntü kalitesi sunan bir paketin olması skandal. Onun dışında güncel kuru ve ekonomiyi düşününce bu fiyatlar ve zam oranı çok normal. Yapacak bir şey yok.

• Beğendim
Reactions: Angelica and Gizmen
Bu fiyata pahalı diyenler için Azerbaycandaki fiyatları söyleyeyim. Bizde Netflix'e euro üzerinden ödeme yapılıyor ve en düşük fiyat, yani temel plan 7.99€. Bu ise bizim parayla 16 manat, sizin parayla 130TL yapıyor.
16 manat temel plan için aşırı yüksek bir fiyat bizdeki maaşları hesaba katarsak.

En yüksek plan ise 11.99€. Bu ise 24 manat ve ya 193TL yapıyor.
Spotify için de fiyatlar dolar üzerinden ödendiği için orada da durum bundan farklı değil.
O yüzden de spotify ve netflix kullanma oranı bizde düşük. Siz bence bu kadar uzun süredir çok ucuz kullandığınız ve hala fiyatın çok yüksek olmadığı için şükredin. :D

Bu fiyata pahalı diyenler için Azerbaycandaki fiyatları söyleyeyim. Bizde Netflix'e euro üzerinden ödeme yapılıyor ve en düşük fiyat, yani temel plan 7.99€. Bu ise bizim parayla 16 manat, sizin parayla 130TL yapıyor.
16 manat temel plan için aşırı yüksek bir fiyat bizdeki maaşları hesaba katarsak.

En yüksek plan ise 11.99€. Bu ise 24 manat ve ya 193TL yapıyor.
Spotify için de fiyatlar dolar üzerinden ödendiği için orada da durum bundan farklı değil.
O yüzden de spotify ve netflix kullanma oranı bizde düşük. Siz bence bu kadar uzun süredir çok ucuz kullandığınız ve hala fiyatın çok yüksek olmadığı için şükredin. :D
Aynı şey balkanlar için de geçerli HBO Max,Disney Plus hepsi 7.99euro'dan başlıyorlar bizim standartlara göre aşırı pahalı duruyor bu yüzden yaşasın illegal siteler.

• Beğendim
Reactions: Ahmed
Netflix Türkiye yetkilisinin yaptığı açıklama:
Günümüzde keyifli vakit geçirmek için her zamankinden daha fazla seçenek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle üyelerimize sunduğumuz deneyimi daha da geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Ancak geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye'deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor. Her zaman olduğu gibi zengin içerik kütüphanemize eksiksiz erişim sağlayan üç üyelik seçeneği arasından bütçenize uygun bir plan seçebilirsiniz.

Disney Plus yumruğu indirmeye geliyor Netflix'e. Amazon gibi 7 lira olmasın ama 77 lira olmasının da bir esprisi yok. Tek paket, minimum 2 kişi aynı anda açmalı ve sınırsız kalite olmalı.

Kulüp'ü bilmiyorum ama diğer iki dizi tırt. :A Başka övecek bir şey bulamamışlar mı? :A
Kulüp ve Stranger Things'i bilmiyorum ama Pera Palas'ta Gece Yarısı'nı sevmiştim ben. :A Yerli yapımlarda Kulüp ve PPGY kadar yüksek bütçeli iş olmadığı için övünüyorlardır. :A
------
Disney Plus fiyatlari nedir suan Türkiye'de?
34,99 TL olarak açıklandı fiyatı. Ama o ücrete birçok özellik var, Netflix'in Özel Paketi gibi:
Kullanıcılar, yüksek görüntü kalitesine, dört adede kadar eşzamanlı yayına, on cihaza kadar sınırsız indirme, seçili içerikleri IMAX teknolojisi ile izleme ve yedi adede kadar farklı profil yaratma olanağına sahip olacaklar.

Son düzenleme:
Açıkçası Türk parasının değersiz olmasının avantajı burda işe yarıyor.. Biz 77 tl çok deriz ama adamlar Euro üzerinden ödüyor... O nedenle en uygun fiyat paketleri halen bizde 😋

Düsünsene ben gibi 19 euro ödedigini. Adami katil eder. :A
Suan 3.60 euro'ya denk geliyor.

• Olmamış
Reactions: cookies
Zam neyse de açıklama çok saçma. Yaptıkları bir dizi muhtemelen 500 bin $ bile tutmuyor. Bir diziden de zarar ettiklerini sanmıyorum. HBO Max ve Disney gibi iki dev markanın geleceğini düşünürsek tehlikeli bir kumar oynadılar.

• Olmamış
Reactions: cookies
Tek standart pakete dönmeli. Aşiri saçma fiyatlandırma. SD için 38TL değmez. Kaçak göçek yollardan izlediğinde bile Daha ucuza geliyor. bir dizi SD olarak 150-200mb'ye yuklenıyor. Sezonu 1-2GB'ye indirebilirsiniz... İnsanlar bunca diziyi izlemediğine göre baya kazık...Ülke ekonomisi kötü diyip bu fiyatı kabullenip sizinle sevişmlerine izin vermeyin!!!

Disney+ daha ucuza daha yuksek kaliteli içerikler sunarken...

İnsaflı davranmaya çalışsalar da ülke şartlarında bir yere kadar olabiliyor. Yalnız 38 liralık pakete HD koymamak da büyük ayıp. Zaten çoğunluk üst paketleri ortak ile kullanıyor da yalnızlığı benimsemiş kendi kendine kullanmak isteyenlerin ne günahı var da 38 lira ödediği halde HD bile izleyemiyor. Koskoca firmanın yaptığı şu tavır şaka gibi...

Ve evet geçen günkü Disney+ fiyatları şimdi daha bir ucuz gelmeye başladı. HBO Max de Disney+ gibi ucuz sayılabilecek bir fiyatla gelirse Netflix'in abone sayısında ciddi bir düşüş yaşanabilir. Çünkü ülkenin büyük kesimi için bu platformların hepsine birden para yetiştirmek lüks. Dünyadaki en düşük fiyatlarla gelseler de...