Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
24 Kasım.jpg


Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve forumda bulunan öğretmenlerimiz @Dosi hanım, @denizz19 ve @xBUGRAx beyler olmak üzere; tüm öğretmenlerin '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlu olsun! ?

Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır… (Mustafa Kemal Atatürk)
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Konuda bana da yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim @Sherlock Bey ??

Öğretmenlik benim ikinci mesleğim ve çok severek yaptığım bir meslek. Sadece yurt dışında deneyimim oldu ve kim bilir, belki ilerde Türkiye'de de bu mesleği yapmak nasip olur :D
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
"Öğretmenler!
Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem."

Malum sözün tamamı yukarıda ve sözün geçtiği konuşmayı ise buradan bulabilirsiniz.

Eğitimin her kademesinde ve her alanında çökmüş vaziyetteyiz. Öğretmenlik artık bir para kazanma kaynağı olarak görülüyor. Bu vazifeyi ciddiye alan, istekle, azimle yerine getirmeye çalışan öğretmen sayısı çok az ( Ben de bu tarz öğretmenlere denk geldim ve şu an onlardan ders alıyorum. Hakkını verdiğimi düşünmüyorum). Liselerdeki durum fena. Öğrenciler kendilerine gelen özgüveni öğretmenleri küçük düşürmek için kullanıyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bakalım.