23 Ekim 2016 Pazar Reyting Sonuçları

Uyarlama dizilere yok o zaman tkyde KOPYA

Onun dışında kopya muhabbetini çok uzattınız, cidden sıkıldım @Aserat bırakın herkes istediğini izlesin
Ben kopya demiyorum ki Uyarlama ve KOPYA arasındaki farkı açıklıyor arkadaş. Ha yabancı ülkedeki bir diziyi ülkemizde isimleri değiştirerek ve oyuncuları aynı senaryo ile yayınlamak ha bundan 10 yıl önceki bir diziyi 2016 versiyonu ile biraz değiştirerek yayınlamak. Fark yok.

Birşey sormak istiyorum uyarlama ile kopya aynı şey olmuyormu

Üfff Baba Candır özgün mü? Uyarlama dizi orjinalden sahneleri birebir alıyolar. Bu dizide en azından sahneler özgün karakterleri almışlar sadece mesela ben izlerken aa bu sahne Hayat Bilgisinde de vardı demedim izlemedeb boş yapmayın.

Baba Candır en azından UYARLAMA ve orijinal sahnelerin alınması normal. En azından senaristimiz önceki dizisini alıp yerleştirmiyor. Gerçi yine de birçok ekleme oluyordur. Uyarlamada orijinal dizinin yapımcıları telif hakkını verir ve bizimkiler de uyarlar, kopya ise üzerine emek harcanmadan oluşturulur ve farklı görünsün diye birkaç değişiklik yapılır. İzlemesem bile tahmin etmesi zor değil, çünkü fragmanlardan bile anlaşılıyordu bariz bir şekilde.

Adam önceden kendi yaptıgı dizisini "kopyalıyor" o zaman buda normal.
orjinal sahnelerin alınması normal diyosun ama emek verilmiş olmuyor kendi izlediğin dizide de emek yok yani senin mantığa göre.

Adam önceden kendi yaptıgı dizisini "kopyalıyor" o zaman buda normal.
orjinal sahnelerin alınması normal diyosun ama emek verilmiş olmuyor kendi izlediğin dizide de emek yok yani senin mantığa göre.
Kopyalasın ama yeni dizi diye sunmasın. Mesela @mrt-06 okul aynı olsun, yeni öğrenci ve öğretmenler gelsin demişti, o zaman bunları demezdik. Ama çoğu noktası birebir aynı ve inatla "yeni dizi" deniyor. Yeni dizi olabilir, ama yeni bir hikaye değil ve çoğu kişinin yaptığı yorumlarda da bunu görebilirsin.

Ayrıca mesela Hayat Şarkısı da uyarlama bir dizi, ama orijinalinden sadece genel hikayesi alındı ve ondan büyük ölçüde farklı. Hem orijinal diziyi yazanların adı da geçiyor. Sonuç olarak ikisi de benzer olabilir, ama birine ticaret, diğerine saman altından su yürütmek denir.

Hayat Bazen Tatlıdır a takmışsınız.Diğer tüm diziler özgün,HBT çakma
)

Yahu adam kendi kendine mi telif ödesin.

Uyarlama dizilere yok o zaman tkyde KOPYA

Onun dışında kopya muhabbetini çok uzattınız, cidden sıkıldım @Aserat bırakın herkes istediğini izlesin

Hayat Bazen Tatlıdır a takmışsınız.Diğer tüm diziler özgün,HBT çakma
)
oy kullanmayanlar yorum yapamaz yasakladık

Aşk Laftan Anlamaz dizisi Kiralık Aşk çakması...
Ama laf edebilen yok.

Mikrofon Show Tv Fan Club üyelerinde.

Birbirine benzemeyen dizi mi var gençler amerikada mı zannediyorsunuz kendinizi.

Sevmediğiniz dizilerin başarılarını sindirin bence.

Hazımsızlık yaşayanlara önerim: Soda