21 Jump Street / Liseli Polisler (2012) Film Bilgileri & Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1232829.jpg

Liseli Polisler - 21 Jump Street (2012)

Türü: Aksiyon, Komedi, Suç
Yönetmen: Phil Lord, Christopher Miller
Senaryo: Michael Bacall (screenplay), Michael Bacall (story), Jonah Hill (story), Patrick Hasburgh (television series), Stephen J. Cannell (television series)

Oyuncular:
Jonah Hill
Channing Tatum
Brie Larson
Dave Franco
Rob Riggle

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Polis okulundan yeni mezun olan iki kafadar, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak gönderilirler. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçları izlemek, rapor etmek ve engellemekken her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.
1980'li yılların sevilen komedi-polisiyelerinden olan aynı adlı Amerikan dizisinin beyazperde versiyonu olan yapımda başrolleri Jonah Hill ve Channing Tatum paylaşıyor. Phil Lord ve Chris Miller'ın beraber yönettiği filmin senaryosunda oyuncu Hill'in yanı sıra Michael Bacall'ın da imzası var...

Filmin Fragmanı

Bundan yaklaşık olarak 2,5 ay önce izlemiştim, o yorumumu buraya aktarayım.

Jonah Hill ile Channing Tatum rolüne uygun iki isimdi. Birbirlerine çok iyi uyum sağlamışlar.

İyi bir başlangıçla başlandı ve bu başlangıçla birlikte, son iyi bağlandı. Çok güldüren sahneleri oldu, sesli güldüğüm sahneler. Olaylar iyi gelişti. Birbirleriyle bağlantılı başarılı sahneler vardı.

Jonah Hill ve Channing Tatum iyiydiler. Jonah Hill yaşını göstermiyordu ama Channing Tatum gösteriyordu az çok. Aslında bu diyaloglara da yansıdı. İşin içine Brie Larson ve birkaç güzel kız daha eklenince, daha bir güzel oldu film.

Filmde genel olarak sıkıcılık yoktu. Polisiye bir olayı eğlenceli bir dille anlattılar. İyi bir gençlik filmi diyebilirim rahatlıkla aynı zamanda. Belaltı espriler, şakalar da vardı. Sonuç olarak iyi bir iş.

8/10

İzlemediğim çok popüler komedilerden biriydi, sonunda izledim.

Çok iyi olmasa da iyi bir komediydi. Yer yer güldürdü, hiç sıkılmadan izledim. :)

Channing Tatum'u sanırım ilk kez izlemiş oldum. Jonah Hill her zamanki gibi iyiydi. Benim için filmin sürprizi Brie Larson oldu. Kendisini çok sevmeme rağmen bu filmde oynadığını bilmiyordum ya da unutmuşum... Ayrıca Dakota Johnson'ı da küçük bir rolde de olsa görmek güzeldi.

Johnny Depp'i görmek iyi sürpriz oldu ama 21 Jump Street dizisini izleyenler herhalde çok daha fazla keyif almıştır o kısımdan. :)

Pek beklenti içinde olunmaması gereken, içinde klişeler barındıran ama yer yer iyi güldüren bir komediydi. 22 Jump Street'i de izleyeceğim yakında. :)

6.5/10