- Reaksiyon puanı
- 51,342
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
21-27 Kasım haftalık reyting sonuçları belli oldu.
Öyle Bir Geçer Zaman Ki, iki grupta da en çok izlenen dizi olmayı başardı.
Fatmagül'ün Suçu Ne, son haftalarda artan grafiği ile totalde 2. A/B'de 3.dizi oldu.
Geçtiğimiz hafta ikinci bölümüyle ekranlara gelen Hayat Devam Ediyor, diziler liginde dengeleri epey değiştirdi. Dizi, henüz 2.bölümü olmasına rağmen totalde Muhteşem Yüzyıl'ı bile geride bırakıp en çok izlenen 3.dizi oldu.
Totalde 4.sıraya gerileyen Muhteşem Yüzyıl, A/B'de yine çok yüksek reytingler alarak 2.dizi olmayı başardı.
Adını Feriha Koydum, Umutsuz Ev Kadınları, Arka Sokaklar, İffet, Kurtlar Vadisi Pusu, Yer Gök Aşk ve Kuzey Güney iki grupta da en üst sıralarda yer almayı başaran diğer yapımlar oldular.
Show TV'nin yeni dizisi Pis Yedili de henüz çok yeni olmasına rağmen çok iyi iş çıkarıyor. Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile aynı günde olmasına rağmen dizi hızla üst sıralara tırmandı, 6 reytinge yaklaştı ve beklentileri aştı.
Bu hafta yeni başlayan Bir Ömür Yetmez ise son derece vasat bir başlangıç yaptı. Reytinglerini yükseltememesi halinde dizinin işi zor olacak gibi gözüküyor.
Reyting Sıkıntısı Yaşayan Diziler:
Bir Çocuk Sevdim: Kanal D'de Cuma günleri ekrana gelen dizi özellikle Hayat Devam Ediyor'un gelişiyle birlikte epey gerilerde kalmaya başladı. Haftanın her günü zirve yarışında olmayı hedefleyen Kanal D için bu reytingler yetersiz gözüküyor.
Bizim Yenge: Kanal D için reytingleri yetersiz kalan bir diğer dizi ise Bizim Yenge. Yaz sonunda çok yüksek reytinglerle yayın hayatına başlayan dizi çok çabuk düşüşe geçti. Dizinin son haftalardaki reytinglerinden memnun kalmayan Kanal D, gelecek haftadan itibaren Bizim Yenge'nin yerine Keşanlı Ali Destanı'nı ekrana getirecek. Bizim Yenge ise daha geç saatte ekrana gelecek. Bu durumun Bizim Yenge'yi nasıl etkileyeceği merak konusu.
Firar: Sezona çok iyi başlayan dizi iki hafta öncesine kadar zirve mücadelesi yapıyordu. Fakat, Hayat Devam Ediyor'un gelişiyle dizi birden dibe vurdu! Özellikle A/B grubunda başarı hedefleyen Star yönetiminin Firar'ın bu reytinglere uzun süre sabretmesi zor gözüküyor. Star, dizi için gün değişikliği deneyebilir.
İstanbul'un Altınları: Başarılı isimlerden oluşan kadrosuyla sezonun iddialı dizilerinden biri olarak gösterilen İstanbul'un Altınları reyting yönünden çok sıkıntı çekiyor. Zor bir günde yayınlanan dizi özelikle totalde çok çok düşük oranlar alıyor. Reytinglerin düşük olması karşısında boş durmayan yapımcılar senaristle yollarını ayırıp yeni senaristle anlaşılan. Dizi, yenilenen senaryosuyla gelecek haftadan itibaren yeni şans arayacak fakat işinin çok zor olduğunu belirtmekte fayda var.
Tövbeler Tövbesi: İstenen reytingleri bir türlü alamayan dizi, yine az izlenen diziler arasında yer alıyor. Uzun süre bu reytinglerle devam etmesi zor gözüken dizinin geleceği tehlikede!
Akasya Durağı: Bir zamanların en çok izlenen dizilerinden olan Akasya Durağı artık son demlerini yaşıyor. Star'a geçtikten sonra çok düşüş yaşayan dizinin yakın zamanda kaldırılması bekleniyor.
Tek Başımıza: Star'ın yeni dizilerinden olan Tek Başımıza, çok kötü reytinglerle başladı. Dizinin bu reytinglerle uzun süre devam etmesi çok zor gözüküyor.
Son olarak; Yıllar Sonra ve Arka Sıradakiler Umut'un kötü reytingleri nedeniyle bu hafta final yaptıklarını, bu hafta ise Kalbim Seni Seçti'nin final yapacağını hatırlatalım.
TOTAL
[*=center]Öyle Bir Geçer Zaman Ki 17.68
[*=center]Fatmagül'ün Suçu Ne 17.27
[*=center]Hayat Devam Ediyor 14.99
[*=center]Muhteşem Yüzyıl 14.18
[*=center]Adını Feriha Koydum 9.34
[*=center]Arka Sokaklar 9.14
[*=center]Kurtlar Vadisi Pusu 8.64
[*=center]Umutsuz Ev Kadınları 8.53
[*=center]İffet 8.20
[*=center]Yer Gök Aşk 7.76
[*=center]Kuzey Güney 6.62