2025 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Aboneye Sahip Digital Platformlar Açıklandı!

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
38,670
Puanı
1,060
Streaming Rehberi JustWatch. 2025 yılı ilk çeyreğinde en çok aboneye sahip digital platformları açıkladı.

İlk çeyrek verilerine göre Türkiyede pazar lideri el değiştirdi.

İlk 3 ay verilerine göre Blue Tv yeni adı ile Max abone kaybetsede pastadan aldığı %30 luk dilim ile sektörde lider konuma geldi.
Arkasından gene düşüş yaşayan Netflix gelmekte.Dikkat çeken platform ise Amazon Prime oldu,Platformun %20 lik bir dilime ulaşması .özellikle Netflixi rahatsız ettiği aşikar..

ülkemizde birçok kez eleştirilere maruz kalan Disney abone arttırıken,abone arttıran diğer platform ise Mubi oldu.

Blue Tv nin ünlü bir alışveriş sitesinde 1 tl ile karşılığında sunulması bu abone sayısını etkilediği bir gerçek olsada burada az ama kaliteli işlere imza atan ve fiyatı 49 tl olan Prime çok hızlı genişlediği dikkat çeken bir veri.

Her zaman pahalı olmakla yada kütüphanesinin geniş olmaması ile suçlanan Netflix ise kemik bir abone sayısına eriştiği gözüküyor.

Bakalım ilerleyen süreçlerde platform arasındaki savaşlar ne gibi değişikliklere gebe olacak hep birlikte göreceğiz.

1745773837219.png

İçerik kalitesine bakınca Max oranını daha da büyütecektir. Netflix zaten yıllardır yabancı dizilerinin ekmeğini yiyordu düşüşü normal. Disney'den de artık bir atak bekliyorum.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
İçerik kalitesine bakınca Max oranını daha da büyütecektir. Netflix zaten yıllardır yabancı dizilerinin ekmeğini yiyordu düşüşü normal. Disney'den de artık bir atak bekliyorum.
Blue yeni adı ile Max bir tek Prens dizisinden ve ilgili alışveriş sitesinin verdiği üyelikden dolayı biliyorum. Ben asıl ilerleyen süreçte Prime pazar sahibi olacağına inanıyorum, çok kaliteli dizi ve filmleri var. Az ama öz iş yapıyorlar fiyatıda daha yeni 49 tl oldu.
Benim için fark etmez :A zor kazandığım parayı bunlara vermek ziyan diye düşünüyorum :bhr:
En azından 1 tanesini deneyebilirsin.. Nelere para vermiyorsun.. Yığınla dizi ve film izleyen biri olarak şaşırdım.
max platformu ilk kez duydum
Eski Blu Tv dostum, Max oldu adı.

• Güldürdün
Reactions: HollyDemon ☾☆
Blue yeni adı ile Max bir tek Prens dizisinden ve ilgili alışveriş sitesinin verdiği üyelikden dolayı biliyorum. Ben asıl ilerleyen süreçte Prime pazar sahibi olacağına inanıyorum, çok kaliteli dizi ve filmleri var. Az ama öz iş yapıyorlar fiyatıda daha yeni 49 tl oldu.

En azından 1 tanesini deneyebilirsin.. Nelere para vermiyorsun.. Yığınla dizi ve film izleyen biri olarak şaşırdım.

Doğru her boş zamanımı dizi , film seyrederek geçiririm severim benim terapimdir.
Lakin para vermek nayıır son çarem olmadıkça veremem

• Beğendim
Daha çok yeni film almazsa netflixin işi zor ve çok pahalı digerleine göre.

Özelikle eskiden 4 hesap paylasimini kaldırması bu durumu etkiledi. Ben tepki olarak bir süre üyeliğimi sonlandirmistim bu aralar tekrar üyeyim :D

Exxen vardı birde dimi ya :F

• Beğendim
Daha çok yeni film almazsa netflixin işi zor ve çok pahalı digerleine göre.

Özelikle eskiden 4 hesap paylasimini kaldırması bu durumu etkiledi. Ben tepki olarak bir süre üyeliğimi sonlandirmistim bu aralar tekrar üyeyim :D

Exxen vardı birde dimi ya :F
Pahalı olsada artık kemik bir kitleye sahip ve bu kadar pahalı olmasına rağmen ve sürekli özellikle hiçbirşeyi beğenmeyen türkler tarafından eleştirilsede %25 iyi bir pazar payı ama tekrar diyorum Prime denemelisin.
Max'in 1. sırada olmasına şaşırdım. Ben Netflix'tir diye düşünüyordum.

Emeğine sağlık Erinç abi, bilgilendirici bir konu :) @The_Erinch
Max benim için süpriz olmadı çünkü 1 tl ye dağıtılıyor.
Max daha çok farkı açacaktır.
Max belki Max oldukdan sonra arayı açar ama arkadan gelenlerin boş olduğunu düşünmüyorum.

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Max, bence açık ara en kaliteli platform Türkiye için. Netflix Türkiye, o satışı bile hak etmiyor. Eskiden ayda 1-2 tane çok iyi belgeseller yayınlanırdı. Uzun zamandır onlar da neredeyse yok. Liste gelecek aylarda daha da değişecektir.

• Okudum
Max ile BluTV birleşmeden önce hep BluTv büyük paydadaydı. Şuan en iyisi Max fakat fiyatı tuzlu ve içerikleri zengin olan en kaliteli platform. İlerleyen süreçte daha da ön planda tutacak kendisini. Amazon Prime'da da sinemada yayınlanan bazı filmleri bünyesine katıyor yeni yabancı içerikleri hoş uygun fiyatlı olması da güzel, çok sık olmasa da yeni şeyler görebiliyorsun. Netflix, Türkiye için yaptığı hiçbir projenin arkasında durmadı doğru düzgün proje de çıkartmıyor bir süredir. Bunu çalıştıkları şirketler yüzünden olduğunu düşünüyorum onun dışında da yabancı içerik olarakta zayıf kaldı artık. Disney+'a gelecek olursak o da artık eski Disney değil; yaptıkları iş ellerinde patlıyor, kalitesiz iş çıkıyor ancak toparlayacağını düşünüyorum ilerleyen süreçte güzel projeler gelecektir duyurulara göre, şuan yayınlanan ve iyi olan Andor var.

• Okudum
dönemsel olarak hepsini kullandım. şu an sadece hepsiburada üyeliğim olması dolayısıyla max kullanıyorum. fakat hiçbir platform tek başına yeterli değil. zaten şu platformda şu varmış deyip asla dizi izleyen biri değilim. imdb ve benzeri sitelerde yorumları detaylı okuyarak izleyeceğim içeriğe karar veriyorum.
------

ilave olarak birçok dizi farklı farklı sitelere düşüyor, buna rağmen bu tür platformlara fahiş ücretler ödemek bana biraz vatana millete ihanet gibi geliyor.

Max sadece Prens ile bile farkı açar. İlk ve Son, Magarsus, İlk Göktürk gelecek daha. Last of Us gibi dev var elinde. Max'in kendi kütüphanesi de çok geniş. HBO yapımcıları tek başına izleme sebebi. 2026 içinde Euphoria, House of Dragon ve Dune dizileri de gelecek. Bu arşive en fazla Disney yaklaşabilir. Netflix böyle devam ederse pazar payını epey kaybedecek. Prime'ın tek avantajı ucuz olması yoksa arşiv bakımından öyle aman aman bir çekiciliği yok.

• Okudum
Max sadece Prens ile bile farkı açar. İlk ve Son, Magarsus, İlk Göktürk gelecek daha. Last of Us gibi dev var elinde. Max'in kendi kütüphanesi de çok geniş. HBO yapımcıları tek başına izleme sebebi. 2026 içinde Euphoria, House of Dragon ve Dune dizileri de gelecek. Bu arşive en fazla Disney yaklaşabilir. Netflix böyle devam ederse pazar payını epey kaybedecek. Prime'ın tek avantajı ucuz olması yoksa arşiv bakımından öyle aman aman bir çekiciliği yok.
hiçbir platformun arşivi 12 ay abone olunacak kadar yeterli değil. max abone sayısının artmasının en büyük nedeni hepsiburada ile işbirliği yapmaları. herkesin sevdiği bir tür var, onları izledikten sonra platformlarda bir şey kalmıyor zaten. ilave olarak max'e eklenen eski hbo dizilerinin hemen hemen hepsini blutv abonleri izlemiştir. ilave olarak max'te olması bir şeyi değiştirmiyor bence. internetle biraz haşır neşir olan kişiler bu tür içerikleri üyeliği olmadan da izleyebiliyor. ez cümle açık konuşmak gerekirse tüm platformalara biraz öfkeliyim xd

Evet platformlar çok fazla ve hiçbiri tam anlamıyla yeterli değil. Misal seri bir film izlemek istiyorsun 1. Film ve 3. Film aynı platformda ama 2. Film yok napcaz. Para ödüyoruz ?

Bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum. Hepsine abone olsak bile istediğin zaman istediğin filmi diziyi izleyeceğimizi düşünmüyorum. Yine eksik kalır.

• Aynen
Reactions: Royal_Highness