2024 Yılı Türkiye Nüfusu Açıklandı!

Televizyona çıkıp 3 çocuk yapın demekle olmuyor o işler...
Önce o 3 çocuğun altyapısını oluştursunlar!

Bir bez olmuş bilmem kaç tl... 3 çocukmuş.. Adam kendine zor bakar hale gelmiş.
Hükümet nüfus düşüşünün farkında ve bir çözüm üretmek istiyor ama bunu yaparsa enflasyon planları sekteye uğrayacaktır. O yüzden enflasyonu normal bir seviyeye çekene kadar çoğu şeyi ezmeye devam edecekler gibi duruyor. Ekonomi biraz düzeldiği anda çoğu şey zaten kendiliğinden rayına oturur.
Ekonomik nedenler bu işin %75'i senin dediğin %25'i gibi bir şey ama gün geçtikçe oranlar değişiyor. Ekonomiden daha büyük bir sıkıntı aslında. Parası olan insanlar bulundukları coğrafyanın gerçeklerini çok çabuk unutup "american dream" olayına kendilerini fazla kaptırıyorlar. Burada devreye aile propagandası girmeli de önce şu ekonomi işi bir çözülsün buna da sıra gelir.

1990 yıllarından babam, ikimizide(kardeşimle ben) aynı anda özelde okutabildi🙏🙏🙏 şimdi? Adam tek çocuğun kitabını nasıl alsam diye düşünüyor.

Ekonomik nedenlerin bu işin yüzde 75i olduğunu düşünmüyorum hatta senin dediğinin tam tersi bir oran olduğunu düşünüyorum. Ekonomi düzelse de başka adımlar atılmadığı sürece bu oran düşmeye devam edecek. Hatta gelişmişlik seviyesi düşük geçim derdi fazla olan insanların daha fazla çocuk yaptığı bir çok yerde gözleniyor bu işin kültürel boyutu da var bu konuda adımlar atılmadığı sürece ekonomi ile bu sorun hayatta çözülmez diye düşünüyorum. Ama genel çerçeveye bakarsak bu ülkedeki bir çok sorunla ekonomi doğrudan ilişkili ve en çok sorunla ilişkili olan ekonomi

Reactions: Royal_Highness