2024 Yılı Türkiye Nüfusu Açıklandı!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
35,132
Puanı
1,060
TÜİK 2024 yılı verilerini bugün açıklayarak Türkiye'nin yeni nüfusu hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladı.

TÜİK'den gelen bilgilye göre önceki yıla göre 292 bin 567 kişi artarak 85 milyon 664 bin 944 oldu.

Buna bağlı olarak
Erkek nüfus: 42 milyon 853 bin 110

Kadın nüfus: 42 milyon 811 bin 834

Erkek nüfus oranı: %50,02

Kadın nüfus oranı: %49,98

Yıllık nüfus artış hızı, 2023 yılında binde 1,1 iken, 2024’te binde 3,4 olarak ölçüldü.

İlk 5 il;

İstanbul: 15 milyon 701 bin 602 kişi
Ankara: 5 milyon 864 bin 49 kişi
İzmir: 4 milyon 493 bin 242 kişi
Bursa: 3 milyon 238 bin 618 kişi
Antalya: 2 milyon 722 bin 103 kişi

Son 5 il;

Bayburt: 83 bin 676 kişi
Tunceli: 86 bin 612 kişi
Ardahan: 91 bin 354 kişi
Gümüşhane: 142 bin 617 kişi
Kilis: 156 bin 739 kişi

İstanbul'dan sonra Nüfusun en yoğun olduğu il Kocaeli oldu.

En tenha iller ise
Tunceli – 11 kişi/km²

Ardahan – 19 kişi/km²

Bu yılın en dikkat çekici verisi ise düşen doğum oranlarına bağlı olarak artan nüfusun yaşlanması oldu!

Bizim gibi ülkelerin doğum hızı düşerse iş gücü azalıyor ve sıkıntılar yaşanıyor. Ekonomi iyi olmadığı için doğum azalıyor. Doğum olmayınca iş gücü düşüyor ekonomik sıkıntı büyüyor. Feci bir döngü var burada. Bu döngüyü nasıl kıracaklar merak ediyorum.

Bizim gibi ülkelerin doğum hızı düşerse iş gücü azalıyor ve sıkıntılar yaşanıyor. Ekonomi iyi olmadığı için doğum azalıyor. Doğum olmayınca iş gücü düşüyor ekonomik sıkıntı büyüyor. Feci bir döngü var burada. Bu döngüyü nasıl kıracaklar merak ediyorum.
Güzel konuya deginmissin ama şöyle birşey De var. Herkes çocuğunu özel okula gondemek istiyor ve sonrasında rahat masa işi istiyor bundan dolayı kısır döngü var :(

IMG_2565.jpeg

Güzel konuya deginmissin ama şöyle birşey De var. Herkes çocuğunu özel okula gondemek istiyor ve sonrasında rahat masa işi istiyor bundan dolayı kısır döngü var :(
Televizyona çıkıp 3 çocuk yapın demekle olmuyor o işler...
Önce o 3 çocuğun altyapısını oluştursunlar!

Bir bez olmuş bilmem kaç tl... 3 çocukmuş.. Adam kendine zor bakar hale gelmiş.

Bu işin sığınmacı kaçağı da var gerçek rakam bence bundan çok daha fazladır. Ama resmi rakamlara göre bakarsak kadın erkek nüfusu oldukça dengeli. İstanbulun bir şekilde azaltılması için çalışma gerek hem bu genel şehir için hem de deprem için Anadolu'yu geliştirmek ve yönlendirmek gerek doğru politikalarla

Doğum oranlarının düşüşünün tamamen ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Herkese mantıklı geliyor evet ancak gelişmiş ülkelere gittikçe bunun daha da beter olduğunu görüyoruz. Okur yazar gelişmişlik seviyesi arttıkça çocuk yapma evlenme oranı azalıyor boşanma artıyor. Bu dünyanın genel yaşadığı bir sorun en azından gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde.

Televizyona çıkıp 3 çocuk yapın demekle olmuyor o işler...
Önce o 3 çocuğun altyapısını oluştursunlar!

Bir bez olmuş bilmem kaç tl... 3 çocukmuş.. Adam kendine zor bakar hale gelmiş.
Peki bu kadar erkek kadın sayısı birbirine yakınken neden herkes yalnızlık çekiyor çok ilginç :F

@Yakamoz-Asi @Royal_Highness yakılır buna :D

Bu işin sığınmacı kaçağı da var gerçek rakam bence bundan çok daha fazladır. Ama resmi rakamlara göre bakarsak kadın erkek nüfusu oldukça dengeli. İstanbulun bir şekilde azaltılması için çalışma gerek hem bu genel şehir için hem de deprem için Anadolu'yu geliştirmek ve yönlendirmek gerek doğru politikalarla

Doğum oranlarının düşüşünün tamamen ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Herkese mantıklı geliyor evet ancak gelişmiş ülkelere gittikçe bunun daha da beter olduğunu görüyoruz. Okur yazar gelişmişlik seviyesi arttıkça çocuk yapma evlenme oranı azalıyor boşanma artıyor. Bu dünyanın genel yaşadığı bir sorun en azından gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde.
Kariyerimi yaparım, paramı biriktiririm, her ay bir ülkeye giderim...

Pandemi yıllarında düşen yıllık nüfus artış hızının biraz artmış olması olumlu ancak genel nüfusumuzun yaşlanmasını yavaşlatacak kadar iyi değil maalesef.

Emeğine sağlık @The_Erinch abi :bhr:
Pandemide arkadaşlarımın hep çocuğu oldu. Bence evde kalınca herkes daha çok çocuk yaptı ama istatistik ne diyorsa odur :D

Pandemide arkadaşlarımın hep çocuğu oldu. Bence evde kalınca herkes daha çok çocuk yaptı ama istatistik ne diyorsa odur :D
Yanlış hatırlamıyorsam yıllık nüfus artış hızı azalmıştı ama şimdi sen böyle deyince yanlış hatırlıyor olabilirim gibi geldi :D Araştırmaya üşenmesem bakardım :A

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü

Forum İstatistikleri

Konular
173,101
Üyeler
8,483
Son Üye
justking