2017 Anayasa Referandumu Anket Analizi

Peki siz referandumda Evet mi diyeceksiniz yoksa Hayır mı?

• Evet

Oy: 0 0.0%
  • Hayır

Oy: 16 100.0%
  • Kararsız

• Boykot

• Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .

BesaleT

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
5,968
Puanı
1,061
2017 Referandum anketleri yayınlandı hala da yayınlanıyor. Peki başkanlık sistemi konuşulmaya başlandıktan sonra,18 madde meclisten geçtikten sonra, Hollanda krizi yaşandıktan sonra vs. nasıl değişti oylar ve anketlere göre son durum...

Yayınlanan tüm anketlerin ortalaması alınıp bakıldığında başa baş giden bir durum göze çarpıyor. 0.15 gibi bir farkla Evet önde.

Halk aslında ilk başta daha maddeler meclisten geçmeden önce %52'ye yakın Evet desteği varken maddeler açıklanıp, meclisten geçince bu destek %49'lara kadar düşmüş.

Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz öncesi Evet oyları biraz toparlanıp %50.23'lere gelmişken aslında söylenenin aksine bu durum çok az da olsa Hayır'a yaramış gibi görünüyor zira kriz sonrası Hayır %50'yi geçen taraf oluyor.

O0Drz3.png

Aylara göre sonuçlara bakarsak Aralık-Ocak ayında Evet %52'lerde iken Şubat ayında Hayır %53'lere dayanmış. Mart ayına girdiğimizde ise Evet, Hayırla olan farkı kapatıp az bir farkla öne geçmişe benziyor.

69NDjv.png

Hayır dedim.:)

Bu kadar başa baş bir sonuç çıkmaz bir taraf 55 çıkacak bence.:X

Ben de oyumu kullandım geçen hafta çarşamba günü ama %52-55 arası evet çıkar gibi geliyor bana.

Yurtdışından ne yazık ki %65-75 civarı bir Evet oyu gelecek, eğer durum kafa kafaya giderse büyük ölçüde Alamancılar sayesinde kaybedeceğiz ve onları memleketlerine dönmeye davet edeceğiz, aksi takdirde hakkımız haram olsun şimdiden, adamlar refah içinde 1.sınıf şartlarında yaşıyor, bizi 3.dünya ülkesi politikasına uygun görüyorlar. :)

Fakat o kadar kafa kafaya gideceğini sanmıyorum hele ki son Hollanda piyesinden sonra. %58 civarı Evet bekliyorum, bu civarda farklı bir Evet çıkarsa bizim de demokrasi inancımız ölmeye yüz tutacak iyiden iyiye. :)

Zor ama 7 Haziran gibi bir şey gelirse bakarsın yüzde 53 hayır gelir, çok düşük bir ihtimal ama yine de bir umut. :)

Anket gizli olarak değiştirildi. Forumda kim evet demiş kim hayır demiş ne önemi var. :)

Bakalım bekliyoruz 16 Nisan'ı...

Bugün çok sayın başbakanımız Binali Yıldırım'dan ıslak imzalı(?) mektup aldım. 18 yaşında milletvekili seçimine vurgu yapılan bu mektubu bana 2 seçim önce göndermeleri lazımdı :A Ha bir de 200 lira falan koysalardı belki tercihim değişirdi :D

#HAYIR'da hayır vardır :)

Bugün çok sayın başbakanımız Binali Yıldırım'dan ıslak imzalı(?) mektup aldım. 18 yaşında milletvekili seçimine vurgu yapılan bu mektubu bana 2 seçim önce göndermeleri lazımdı :A Ha bir de 200 lira falan koysalardı belki tercihim değişirdi :D

Banada gelmişti 18 yaşında milletvekili halk için hayal. Çünkü malum milletvekili olmak için ödenen para + reklam için para lazım. 18 yaşında hangimizin o kadar parası var gerçekçi olmak lazım. Yine zenginin çocuğu milletvekili olacak yine onlar askerden muaf olacak üniversiteye gitmesi gerekmeyecek yaşıtları YGS-LYS ile çırpınırken. Heee sistem değiştirirlir orası ayrı ama bu sisteme gitmez 18 yaş olayı.

#HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR

Banada gelmişti 18 yaşında milletvekili halk için hayal. Çünkü malum milletvekili olmak için ödenen para + reklam için para lazım. 18 yaşında hangimizin o kadar parası var gerçekçi olmak lazım. Yine zenginin çocuğu milletvekili olacak yine onlar askerden muaf olacak üniversiteye gitmesi gerekmeyecek yaşıtları YGS-LYS ile çırpınırken. Heee sistem değiştirirlir orası ayrı ama bu sisteme gitmez 18 yaş olayı.

#HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR #HAYIR
Partiler adaylık için kapıyı 30-40 bin liradan açıyor. Miting broşür hediyeler irtibat ofisi falan hepsini toplasan bir milletvekili adayının en az 200-300 bin lira harcaması lazım. Mantıklı düşünen birisi zaten sade vatandaşın bu paraları rüyasında göremeyeceğini bilir. Kim ne derse desin ben babadan amcadan torpilli velet milletvekili görmek istemiyorum.

Bana da dün geldi yırtıp attım :F

Partiler adaylık için kapıyı 30-40 bin liradan açıyor. Miting broşür hediyeler irtibat ofisi falan hepsini toplasan bir milletvekili adayının en az 200-300 bin lira harcaması lazım. Mantıklı düşünen birisi zaten sade vatandaşın bu paraları rüyasında göremeyeceğini bilir. Kim ne derse desin ben babadan amcadan torpilli velet milletvekili görmek istemiyorum.
İşte bunlar mesela Urfa'da yaşayıp İstanbul'a köprü yapılmasına sevinen, hiç İstanbul'a gitmeyip İstanbul havalimanına sevinen kişiler. Fazla bir şey de beklememek lazım aslında.

Ciddi misin? 200-300 bin mi? Evet diyecek bir insanın -ki bu muhtemelen asgari ücret alan birisi olacak- 142 ay çalışması lazım bu para için. Çok net hayır diyorum.

Bana da dün geldi yırtıp attım :F
Bana gelmedi la. :A Sizin ne ayrıcalığınız var ki? :A