2016 Zamları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Asgarinin 1300 TL'ye çıkarılması ile başlayan ve iliğimizi kemiren zamlardır. Yemeden içmeye, elektrikten suya hatta toplu taşımaya kadar her alanda zamlar yapıldı. Marketlerde neredeyse her ürün zamdan nasibini aldı. Ulan her şey zamlandıktan sonra 1300 yaptınız da ne oldu? 1300 istediniz biz de yaptık, iyi hoş ettiniz! Gerçek sosyal devlet anlayışıyla hareket eden bir hükümet olsa bu asgari zammına karşılık enflasyonu zaptetmesini bilir, a dan z ye her şeye zam yapılmasını engellerdi.

Yakında soluduğumuz havanın bile vergisi alınacak bunların döneminde! Sonuçta Sarayları nasıl geçinecek halk olmazsa? Adamlar sadece rakam değişikliği yaptı, hayat şartlarında değişen hiçbir şey yok hatta daha da kötüleşti! Göz boyama taktiği ile Anadoluda her daim kazanırlar gerçi. 5000 Tl yapsanız ne yazar aynı oranda her şeye zam getirdikten sonra?

Bunu da Saraya bağlandı ya ne desem bilemedim.Sanki saray tek bir kişinin şahsına bağlı değil.Bundan sonraki Cumhurbaşkanları da orda olacak kaldı ki gezi yap 17 aralık yap ekonomiyi döner vurdurt sonra niye saraya para gidiyor diye sorsunlar.Gezi ve 17 Aralık darbe girişimlerinden sonra refah bozulmaya başladı zaten :)

Hamdolsun ekonomimiz süper ama 1300₺ asgari ücreti bile kaldıramıyor. Doların 3₺ oluşu nedeniyle yurtdışından da bir şey alamıyoruz ve teknolojik alet fiyatları uçtu, rezalet.

Seçim zamanları da -şimdiden buraya yazıyorum- bu zamlar değil asgari ücreti 1300 yaptık konuşulur ama verdiğin 300 TL'lik fazla parayı misli misli alışının, eskisinden de zora soktuğun milletin hesabını sormaz.

bunlar hepsi yalan millet fakir söylemleri hepsi yalan birşeye zam geldiği falanda yok
herkes fakir herkesin elinde son model telefon neredeyse herkeste araba var iş beğenmeme var lüks hayat var var oğlu var
insanlar zenginleşmiş kimse hikaye anlatmasın açlıktan ölüyoruz diye ağlayanların da durumları iyi
devlet herkese bi şekilde maaş bağlamış zaten
öğrencilere burs, doğuranlara çocuk yardımı, işten çıkanlara işsizlik maaşı, emeklilere ücretsiz toplu taşıma, fakirlere her türlü sosyal yardım vs. vs. uzar gider bu liste
gözlerime mi inanayım size mi
Allah devletimize zeval vermesin yardım etsin başımızdan eksik etmesin