2015 Oscar En İyi Film Tahminleri | Toronto Sonrası

Etkilendiğine göre sevmen lazım aslında. Film yansıtmak istediği duyguyu yansıtabildiği kadar başarılıdır.
O insanlardan nefret ettiğine göre film doğru yolda. Siyahi insanlar nefret etmesinler diye bu olaylar saklanmamalı asıl öyle daha çok nefret ederler. Bir de mesela 12 Years a Slave'de her beyaz kötü diye genel bir ırkçılık yapılmamış. Kötü insanlar vardı filmde ve iyi insanlar vardı.
Filmin sonunda da zaten kurtaran isim ve bir anlamda kahraman bir beyaz oldu.

zencilerin hak arayışlarıyla ilgili dönem filmlerini izlemek çok iyi severim bu tarz filmleri , yalnız selma yakın dönem filmi gibi , martin lutherli dönem1950 lerin ortasını anlatıyor 1900 lerden öncesine ait film olsa muhteşem olurdu harika olurdu , ama martin lutherle ilgili dönemle alakalı pekde merak edeceğim bişey yok hatta mad men de bile o dönemi izleme imkanım oldu çeşitli defalar karşımıza çıkan yakın tarihi anlatan bir konu bu yüzden soğuk bakıyorum ama eleştirmenler ödül dağıtacak etkin ve yetkin vatandaşların dikkatini çekeceği kesin bazen bu tarz konularda çok hassas olduklarından haketmeyen filmler hakkından fazla ödülle dönüyor
yalnız yinede izlemeden yorum yapmak sakıncalı ?

american sniper ı bu sezon mutlaka izlerim clint amcanın yönetmenliğine soğuk bakıyordumda güzel filmler yaptığını iddia etmiştin bu sezon bir bakalım haklımısın bu konuda haksızmı
) başroldeki bradley cooper geçen seneki düzenbaz filminde benim açımdan berbattı bakalım burda nasıl iş çıkarmış

Açıkçası o 1950 dönemini ben de çok izledim ve artık pek ilgi çekici gelmiyor. Ama Martin Luther King'in kendisini çok da iyi tanımıyorum filmlerde adını sıkça duymama rağmen. O açıdan bu filmden de öğrenilecek bir şeyler çıkabilir. Yine de listede en az hevesli olduğum filmlerden biri.

Clint Eastwood'un yönetmenliği iyidir ama çok film çıkarıyor ve bunlardan bazıları pek iyi çıkmayabiliyor. Ama yönetmenlikte iyi olduğunu kanıtlamak için şöyle söyleyim bugüne kadar 2 oyunculuk Oscar'ı adaylığı almış ama hiç kazanamamış, yönetmenlikte ise 4 Oscar adaylığı almış ve 2 tanesini kazanmış.
Unforgiven, Million Dollar Baby, Mystic River cidden izlemeye değer önemli filmler. Diğer bir aday olduğu film Letters from Iwo Jima'yı geçen sezon etkinlikle izledim (çok az kişi izledi) onu pek beğenmedim mesela.
Ama American Sniper'ın iyi çıkmasını çok isterim. Clint Eastwood'u Oscar gecesinde görmek harika olur.

The Imitation Game'in bu yükselişini pek sevmedim. Neyse uzatmadan ilk 9'umu yazayım.

Ben ödül alacağım diyenler:
Boyhood (filmin pek Oscarlık bir havası yok. Adaylık bile alamayabilir. Tabi bunu istemem.)
The Imitation Game
Foxcatcher
The Theory of Everything
Unbroken (her ne kadar The Imitation Game'in arkasında kalmış olsa da umut fakirin ekmeğidir.)

Adaylık alıp, ödüle oynamam diyenler:
Wild
Birdman (bu türde bir filmin ödül alması için ya çok iyi olacak, ya da çok büyük boşluk olacak film kategorisinde. O yüzden adaylığı cepte görülse de ödüle ulaşamaz gibi.)
Interstellar
Inherent Vice / Gone Girl (GG düşüşte, Inherent Vice'a karşı da eski heyecanım kalmadı. Ama IV'nin daha fragmanı çıkmadı. Çıkınca tekrar yükselir.)

Adaylık alayım yeter diyenler
Men & Women and Children
Trash (aslında bana iddialıymış gibi gelmiyor ama yönetmenin filmlerinin çoğu adaylık almış. Dikkat etmek gerek.)
Fury (tepkileri çok iyi ama bence buhar olur o döneme kadar. Zaten türünü de hiç sevmem.)
Selma (zenciler...)

Herhangi bir şey diyemeyenler
Big Eyes (yani oyuncu kadrosundan dolayı çıkışa geçebilir ama adaylık kazanamaz gibi bence.)
American Sniper (hmm canısı.
)))))))
Into the Woods (Streep adaylığını alır çekilir kenara. Kadın oyuncuya mı geçmiş bu arada?)

Aklıma gelmeyenler de var tabi ama şimdilik bu kadar.

Bu da eski tahminlerimmiş. Kopyalama olmadığından kopyalamayamadım ama ilk 9 için The Imitation Game girmiş, Gone Girl çıkmış sadece.

merly streep into the woods filmiyle tekrar gündemde @OzaN

bu seferki filminde pamuk prenses oluyormuş kadın

pamuk prenses ağaçta

'Seyirci ödülü' Oscar'ın yarısını almak gibi. Benim tercihimde Benedict Cumberbatch'den dolayı The Imitation Game olacak çünkü kendileri bana göre muhteşem oyuncudur.
(Tabi en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanamaz.)

Filmin konusuda ilginç, Cinsel tercihi sebebiyle hapse atılıp, hala ölümünün arkasındaki sır perdesinin aralanmaması, tercih edilmeyen bir yaşam. @OzaN Filmin henüz Türkiye’de dağıtımcısı yok sanırım, belki birileri harekete geçebilir.

Unbroken'in başarılı olacağını düşünmüyorum. Angelina Jolie'den de bir Kathryn Bigelow çıkarmı bilinmez. Bigelow'un aksiyon ve korku türlerini severim, yanılmıyorsam Oscar'da en iyi yönetmen ödülünüde kazanmıştı.

Foxcatcher, The Imitation Game'den sonra en güçlü ikinci film adayım, Cannes'de de olumlu tepki almıştı.
14 Kasım'da Türkiye'de vizyona giriyor. İzleyin, izletin!

Türkiye dağıtımcısı hakkında bilgim yok ama mutlaka dağıtımcı bulacaktır ve Oscar öncesi izleyiciyle buluşturacaklardır.

Ön fikir açısından güzel konu olm uş.
Meraklandırdığın filmelr oldu şimdiden.