2015 Oscar En İyi Film Tahminleri | Toronto Sonrası

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2015 Oscar'larına dair erken tahminleri geçtiğimiz ay şu konuda yapmıştık. Fakat oradaki tahminler çoğu film daha gösterime girmeden yapılmış tahminlerdi ve artık Eylül ayıyla birlikte Oscar yarışı hakkında çok daha fazla bilgiye sahibiz.

Ardı ardına yapılan Telluride, Venedik ve Toronto Film Festivalleri ile birlikte birçok Oscar adayı film görücüye çıktı ve yarış biraz daha şekillenmeye başladı. Bugünden itibaren her gün bir Oscar kategorisinde son durumları değerlendirip tahminleri paylaşacağım. Bir önceki tahmin konusunda çok da fazla iddialı değildim fakat artık tutturma ihtimalimiz daha fazla ve evet açıklanan Oscar adaylarıyla tahminler büyük ölçüde örtüşebilir.

Teker teker filmleri yorumlamaya geçmeden önce en iyi film kategorisi yarışının genel durumundan bahsetmek gerekirse henüz ödül için belirgin şekilde öne çıkan bir film olmadığını söyleyebiliriz. Özellikle Unbroken, Inherent Vice, American Sniper, Gone Girl gibi pek çok filmin görücüye çıkmadığını hatta bazılarının fragmanlarının bile çıkmadığını düşünürsek gerçekten güçlü rekabetin yaşandığı bir yıla tanıklık edebiliriz. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok fazla aday olduğunu söylemek mümkün.

Artık benim tahminlerimde en güçlüden en güçsüze doğru teker teker filmleri incelemeye başlayabiliriz...

The Imitation Game
Toronto'da kazandığı "Halkın Seçimi" ödülü sonrası bir anda listenin zirvesine yerleşti. Öyle ki aldığı ödülü daha önceden alan "12 Years a Slave", "The King's Speech", "Slumdog Millionaire" gibi filmler Oscar'da en iyi film ödülünün de sahibi oldu. Tabii ki daha ödülün favorisi olarak görmek için çok erken fakat yarışın içinde olacağını ve adaylığı garantilediğini söylemek mümkün. Buna karşın eleştirmenler filmi pek beğenmediler ve çok da parlak eleştiriler almadı. Bu durum Oscar için sıkıntı yaratır mı muamma ama eleştirmen gruplarından destek görmemesi filmin yarışta yükselmesini engelleyebilir. Unutmadan filmin dağıtımcısının yaptığı kampanyalarla ödüllerdeki başarısı çok iyi bilinen Harvey Weinstein olduğunu belirtmekte fayda var.

thumbnail_1407255847.jpg

Boyhood
Eleştirmenlerin gözde filmi olan Boyhood, Metacritic'teki eleştirmenlerden 100 tam puan alarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı. 12 yıldır çekilen ve bu özelliğiyle fark yaratan film, Oscar'da da şu an için yarışın favorilerinden biri konumunda. Özellikle Ekim ayından itibaren eleştirmen ödüllerinden arka arkaya galibiyetler alması halinde filmin Oscar şansı yükselebilir. Fakat, filmin Oscar için biraz küçük kaçtığını ve bu nedenle geride kalabileceğini düşünenler de var. Öyle ki Richard Linklater'ın Before Midnight'ı da geçen yıl harika eleştiriler almasına karşın iş Oscar'a gelince adından söz ettirememişti bile. Yine de Boyhood'un adaylık şansının çok yüksek olduğunu belirtmek gerekir.
thumbnail_1398597143.jpg

Birdman
Konusu itibariyle aslında Oscar'a çok da yakın gözükmeyen film, daha fragmanıyla bile şaşırtıcı bir şekilde ses getirdi ve yarışın güçlülerinden biri haline geldi. Filmin gösterime girmesiyle de iyi eleştiriler aldı ve yarışın güçlülerinden biri olduğunu kanıtladı. Filmin pek çok kategoride adaylık alması ve ödül içinde iddialı olması bekleniyor. Hal böyleyken en iyi film kategorisini ıskalaması pek düşünülecek bir durum değil. Ödül alacağına dair elimizde bir şey yok şu an ama adaylığının güvende olduğunu söyleyebiliriz.

thumbnail_1407255729.jpg

Foxcatcher
Geçen yıl yarışın içinde beklenen ve rekabetten kaçarak bu yıla taşınan Foxcatcher aslında yine güçlü bir rekabet buldu karşısında fakat bu yıl erken bir şekilde adını üstlere yazdırdı ve oradan da kolay kolay indirilebilecek gibi gözükmüyor. Büyük ihtimalle bu kategoride ödülü alamayacak ama toplamda 5-6 adaylıkla birlikte bu kategoride Oscar adaylığını alacak.

thumbnail_1407176895.jpg

The Theory of Everything
Festivallerdeki ilk gösterimleri sonrası film bir anda favorilerden biri haline dönüştü. Stephen Hawking'in biyografisi niteliğindeki filmin Oscar'da yarışın içinde olacağını söylemek mümkün fakat bence en iyi film kategorisi için şimdilik ortada bir yerde ve yarışın kalabalıklığına göre ilk 9 dışında da kalabilir.
thumbnail_1407396188.jpg

Unbroken
Angelina Jolie'nin yönettiği film henüz gösterime girmedi fakat fragmanı sonrası herkes yarışta favorilerden biri olduğunu iddia ediyor. Böyle bir ortam varken filmin iyi çıkması halinde yarışta üst sıraları zorlaması çok yüksek ihtimal. Fakat iyi çıkacağından neden herkes bu kadar emin, açıkçası fikrim yok. Sanırım Kathryn Bigelow etkisi bekliyor herkes...

thumbnail_1407255607.jpg

Gone Girl
İlk tahminlerde listenin başına yerleştirmiştim fakat daha henüz gösterime girmeyen film, güçlü rakiplerin gelmesiyle geride kalmaya başladı. Hala filmden ümitli olsam da sanırım ödüle oynayacak kadar büyük bir film olmayacak. En iyisi Ekim'de film gösterime girdikten sonra konuşmak...

thumbnail_1407177161.jpg

Wild
Geçen sene Dallas Buyers Club'a adaylık kazandıran Jean-Marc Vallee'nin yeni filmi de aynı yolda ilerliyor. Geçen sene iki erkek oyuncu kategorisinde de ödülü kazanan Vallee, bu kez ise iki kadın oyuncu kategorisinde iddialı bir filmle geliyor. Filme gelen eleştiriler de genel anlamda olumlu. Dallas Buyers Club'ın yolunu izleyerek adaylardan biri olabilir. Fakat aday olsa bile yarışta güçlü bir rekabetçi olamayacağını söylemek mümkün.

thumbnail_1405092768.jpg

Interstellar
Aslında Akademi ile pek uyuşmayan tarzda filmler çeken fakat yine de filmleriyle Oscar'da iddialı olmayı başarabilen Christopher Nolan'ın son filminin yine Oscar peşinde olacak. Film henüz vizyona girmedi, vizyona girdikten sonra konuşmak daha doğru olacaktır ama şimdiden ilk 9'a koymakta pek bir sakınca görmüyorum.

thumbnail_1407255793.jpg

Inherent Vice
Yarışın erken favorilerinden biri olarak görülüyordu fakat henüz gösterime girmedi ve diğer filmlerin getirdiği sesin etkisiyle gerilerde kaldı. Filmle ilgili şu an çok az bilgi olduğu için yarıştaki konumu hakkında bilgi sahibi değiliz. Filmin iyi çıkması halinde yarışta kolayca yükselip ilk 9'a girebileceğini söylemek mümkün.

thumbnail_1407255588.jpg

Fury
Geçen sezon yapımcı olarak ilk Oscar'ını kazanan Brad Pitt bu kez oyunculuk performansıyla Akademi karşısına çıkacak. Filmden aslında pek büyük bir beklenti yoktu ama ilk gösterimler beğenilince bir anda yarışta yükselmeye başladı. Filmin ne yöne gideceği Ekim'de vizyona girdikten sonra belli olacak.

thumbnail_1407356579.jpg

Selma
Hemen her sene Oscar yarışında görmeye alıştığımız siyahileri anlatan film kontenjanını bu yıl Selma dolduracakmış gibi gözüküyor. Film gösterime girmedi fakat iyi çıkması halinde hızla yükselebilir.

thumbnail_1407356740.jpg

American Sniper
Film aslında gelecek yıl vizyona girecekti fakat Jersey Boys'un fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından Clint Eastwood filmi öne çekti. Usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood benzer bir hamleyi zamanında Million Dollar Baby ile de yapmış ve o yıl The Aviator'un elinden Oscar'ı kapmış. Şimdi tarihin tekerrür edip etmeyeceği konuşulmakta fakat Clint Eastwood'un son yıllarda Akademi'nin gözüne giremeyen işlere imza attığı düşünülürse çok ümitlenmemekte fayda var.

thumbnail_1410769467.jpg

Yarışta iddialı olacağı yüksek ihtimal olan filmler yukarıdaki gibiydi. Bunun dışında da yarışta yükselme ihtimali olan pek çok film mevcut. Şimdi kısa kısa onlara da bakalım...

The Grand Budapest Hotel: Yılın ilk kısmının en çok konuşulan filmlerinden biriydi fakat rüzgarı dinmeye başladı. Büyük ihtimalle birkaç kategori dışında Oscar yarışında adı pek anılmayacak.

Trash: Tüm filmleriyle Oscar adaylığı kazanan Stephen Daldry'nin işi bu kez zor gözüküyor. Gerçi işinin çok zor olduğu düşünülen "Extremely Loud & Incredibly Close" ile bile Oscar adaylığı almışken bu filmle de yükselebilir. Film henüz gösterime girmedi.

Big Eyes: Tim Burton'un bu kez Oscar yarışına iddialı geldiği düşünülüyor. Film henüz vizyona girmediğinden konuşmak için erken ama sanki en iyi film dışındaki bazı kategorilerde iddialı olacak fakat en iyi film adaylığını alamayacak gibi bir hava var şu an için.

Into the Woods: Yine vizyona girmeyen bir başka film. Şu an hakkında yorum yapmak zor. Bir anda üstlere de tırmanabilir, yarıştan adı tamamen silinebilir de.

Men, Women & Children: Film festivallerden pek de parlak yorumlarla dönmedi. Yarışı es geçecekmiş gibi gözüküyor.

Whiplash: Sundance şampiyonlarının genelde Oscar yarışında da iddialı olması beklenir ama Whiplash şu an için o kadar iddialı gözükmüyor. Yine de bazı kategorilerde iddialı olduğunu ve buna bağlı olarak ödül sezonu boyunca adını sıkça duyacağımızı belirtelim.

A Most Violent Year: Hakkında çok az bilgimiz olan bir film. Jessica Chastain'in filmle iddialı olacağı konuşuluyor ama filmin en iyi film yarışına oynayacak bir film olup olmadığını bilmiyoruz. Yine de bir anda yükselebilir.

Mr. Turner: Harika eleştiriler almasına karşın en iyi film kategorisi için küçük gözüken bir film şu an için.

Exodus: Gods and Kings: Aynı zamanda gişeye de oynayacak yüksek bütçeli bir yapım. Henüz gösterime girmediğinden en iyi film kategorisinde sürpriz yapma ihtimali olup olmadığını bilemiyoruz.

Still Alice: Yarışa Toronto'dan dahil oldu. Filmin iyi olduğu ve kadın oyuncu kategorilerinde iddialı olacağı söyleniyor. En iyi film için güçlü olduğunu söylemek ise şu aşamada pek mümkün değil.

Nightcrawler: Festivaller sonrası yarışa dahil olan bir başka film. Film çok beğenildi ama en iyi film kategorisinde yarışacak kadar iyi mi bilemiyoruz.

Gösterime girmiş ve bu kategoride pek şansı gözükmeyen filmler: Chef, Tracks, The Fault in Our Stars, The Lego Movie, The Disappearance of Eleanor Rigby, The Homesman, St. Vincent, Rosewater, The Judge, Get On Up, Love is Strange, The Most Wanted Man, The Good Lie

Gösterime henüz girmemiş ve girme şansı da düşük olan filmler: The Hobbit: The Battle of the Five Armies, True Story, Annie...

Özetle ilk 9 tahminlerim şu aşamada şöyle:
  1. The Imitation Game (Adaylığı cepte)
  2. Boyhood (Adaylığı güvende)
  3. Birdman (Adaylığı güvende)
  4. Foxcatcher (Adaylığı cepte)
  5. The Theory of Everything (Düşüşe geçebilir)
  6. Unbroken (Vizyona girmedi)
  7. Gone Girl (Vizyona girmedi)
  8. Wild (Düşüşe geçebilir)
  9. Interstellar (Vizyona girmedi)
Yedekler:
  • Inherent Vice (Vizyona girmedi)
  • Fury (Vizyona girmedi)
  • Selma (Vizyona girmedi)
  • American Sniper (Vizyona girmedi)
Diğer adaylar:
  • The Grand Budapest Hotel (Yükselebilir)
  • Trash (Vizyona girmedi)
  • Big Eyes (Vizyona girmedi)
  • Into the Woods (Vizyona girmedi)
  • Men, Women & Children (Yükselebilir)
  • Whiplash (Yükselebilir)
  • A Most Violent Year (Vizyona girmedi)
  • Mr. Turner (Yükselebilir)
  • Exodus: Gods and Kings (Vizyona girmedi)
  • Still Alice (Yükselebilir)
  • Nightcrawler (Yükselebilir)

Son düzenleme:
Bu sene Oscar takımı içerisinde olmasını umut ettiğim arkadaşların şimdiden konuya hakim olmasında fayda var. :):)

@Arslan Bey @cevaa @gundix123 @berkann @sokak sanati @Danger UA! @destere @sürgünüm @kaan955
ozan hafiften bir filmlerin konusunada değnseydin keşke muhteşem olurdu .. böylede harika olmuş en azından fikir sahibi olabiliyoruz ama işlediği konular, film hakkında yorum yapabilmem için birinci şart bence :)
şu an öylesine baktım başrolde kadınların oynayacağı wild güzel mesela sanki dağda iki kadın yürüyormuşda tesadüfen bana denk gelecekmiş gibi bir hava yaratıyor :)
bayhood daki çocuğun masum duruşuda harika
daha çok yönetmenlerin kim olacağına dair açıklama yapmışsın , ben ise yönetmenlerden çok oyuncular ve filmin konusuyla ilgileniyorum ,
mesela angelina jolie oynayacaksa güzel olur sadece yönetecekse pekde umrumda değil :)
brad pitt mesela oynadığı filmin konusunu bilmesem bile mutlaka izleyeceğim bir film ismi yeter, adam kaliteli oyuncu ,

ozan hafiften bir filmlerin konusunada değnseydin keşke muhteşem olurdu .. böylede harika olmuş en azından fikir sahibi olabiliyoruz ama işlediği konular, film hakkında yorum yapabilmem için birinci şart bence :)
şu an öylesine baktım başrolde kadınların oynayacağı wild güzel mesela sanki dağda iki kadın yürüyormuşda tesadüfen bana denk gelecekmiş gibi bir hava yaratıyor :)
bayhood daki çocuğun masum duruşuda harika
daha çok yönetmenlerin kim olacağına dair açıklama yapmışsın , ben ise yönetmenlerden çok oyuncular ve filmin konusuyla ilgileniyorum ,
mesela angelina jolie oynayacaksa güzel olur sadece yönetecekse pekde umrumda değil :)
brad pitt mesela oynadığı filmin konusunu bilmesem bile mutlaka izleyeceğim bir film ismi yeter, adam kaliteli oyuncu ,
Bu yazıda filmleri tanıtmaktan ziyade filmler hakkındaki yorumları göstermeye ve ne kadar iddialı olduklarını anlatmaya çalışıyorum. Bunda da yönetmen en temel etken oluyor, daha sonra ise konu ve oyuncular geliyor. :)

Filmleri tanıtmak ve fragman konularını açmak @berkann'a kalıyor. Zaten buradaki filmlerin büyük çoğunluğunun forumda konusu var, çoğunun fragmanı da var. Yazarken filmleri etiketliyorum da çoğu filmin üstüne tıklayarak forumda fragman konusu dahil konularının listelendiği linke kolayca ulaşabilirsin. :)

Angelina Jolie'nin yönettiği filmde Angelina Jolie'nin kendisi olmayacak. Zaten o yönettiği için değil de film iddialı film olacağı için ilgilendiriyor bizi. :):)

IMDb'de şu anda en iddialı 9.2 puanla ülkemizde 'Atmaca' ismiyle vizyona girecek olan 'Birdman' isimli film. Diğer ise, 9.0 puanla ülkemizde 'Yapay Oyun' ismiyle vizyona girecek olan 'The Imitation Game' isimli film. Az kullanıcı oy kullanmış ve düşüş yaşayacaklardır da, şu anda bu iki filmin iddialı olması konusunda beklenti, puanlardan bile belli. :)

interstellar konusuda ilginçmiş, oyuncu kadrosuda süper, matthew McConaughey de oynuyormuşki şimdiden en favori filmim ..

yalnız her filmin konusu ayrı yerde, oyuncu kadrosunu ayrı sayfada, fragmanını ayrı sayfada arayıp bulmak çok zor oluyor :)
artık araya sora üçü bir arada konular bulmaya çalışacağım :)

@OzaN angelina jolie konusudna aynı fikirde değilim , diyorsun ya angelina jolie yönettiği için değil film iddialı olduğu için ilgilendiriyor bizi ? demişsin ama öyle değil işte, angelina jolie ismi filmin iddialı giriş yapmasındaki büyük sebep, onun yerine başka biri yönetse şimdiki iddialı konumu yarıdan yarıya düşer :)

IMDb'de şu anda en iddialı 9.2 puanla ülkemizde 'Atmaca' ismiyle vizyona girecek olan 'Birdman' isimli film. Diğer ise, 9.0 puanla ülkemizde 'Yapay Oyun' ismiyle vizyona girecek olan 'The Imitation Game' isimli film. Az kullanıcı oy kullanmış ve düşüş yaşayacaklardır da, şu anda bu iki filmin iddialı olması konusunda beklenti, puanlardan bile belli. :)
Puanlar çok değişir şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. :):)

interstellar konusuda ilginçmiş, oyuncu kadrosuda süper, matthew McConaughey de oynuyormuşki şimdiden en favori filmim ..

yalnız her filmin konusu ayrı yerde, oyuncu kadrosunu ayrı sayfada, fragmanını ayrı sayfada arayıp bulmak çok zor oluyor :)
artık araya sora üçü bir arada konular bulmaya çalışacağım :)

@OzaN angelina jolie konusudna aynı fikirde değilim , diyorsun ya angelina jolie yönettiği için değil film iddialı olduğu için ilgilendiriyor bizi ? demişsin ama öyle değil işte, angelina jolie ismi filmin iddialı giriş yapmasındaki büyük sebep, onun yerine başka biri yönetse şimdiki iddialı konumu yarıdan yarıya düşer :)
Zaten bir anda tüm filmlere hakim olamazsınız benim de konusunu bilmediğim filmler var hala. Boyhood'u zaten biliyordun, geçen gün The Imitation Game konuştuk onda da bilgi sahibi oldun. Şimdi Interstellar'a bakmışsın mesela. Yavaş yavaş filmler oturur. Bazılarının zaten fragmanları bile çıkmadı çıkınca etiketler @berkann seni. :):)

Angelina Jolie'nin yönettiği filmle ilgili elbette filmin duyulmasında Angelina Jolie isminin etkisi büyüktür ama normalde bu kadar ses getiremez bir ünlünün filmi. Zaten Angelina Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi de epey kötü gitmiş. (IMDb'de 4.2 almış film) Bu kez sanırım bütçe farkı, oyuncu kalitesi ve hepsinden önemlisi fragmanın beğenilmesi etkili oldu iddialı olarak öne çıkmasında. Ben sıralamamda neden bu kadar abartıldığını anlayamadığım için 6. sıraya koydum ama pek çok yabancı tahmincinin listesinde ilk üç içerisinde film. :):)

Puanlar çok değişir şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. :):)

Zaten bir anda tüm filmlere hakim olamazsınız benim de konusunu bilmediğim filmler var hala. Boyhood'u zaten biliyordun, geçen gün The Imitation Game konuştuk onda da bilgi sahibi oldun. Şimdi Interstellar'a bakmışsın mesela. Yavaş yavaş filmler oturur. Bazılarının zaten fragmanları bile çıkmadı çıkınca etiketler @berkann seni. :):)

Angelina Jolie'nin yönettiği filmle ilgili elbette filmin duyulmasında Angelina Jolie isminin etkisi büyüktür ama normalde bu kadar ses getiremez bir ünlünün filmi. Zaten Angelina Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi de epey kötü gitmiş. (IMDb'de 4.2 almış film) Bu kez sanırım bütçe farkı, oyuncu kalitesi ve hepsinden önemlisi fragmanın beğenilmesi etkili oldu iddialı olarak öne çıkmasında. Ben sıralamamda neden bu kadar abartıldığını anlayamadığım için 6. sıraya koydum ama pek çok yabancı tahmincinin listesinde ilk üç içerisinde film. :):)
senin dediğin daha doğru aslında yavaş yavaş konuları öğrensek daha çok hazmederiz:)
şu anda konu olarak bana en hoş gelen film Wild oldu , başroldeki reese witherspoon çok iyi oyuncu hemen aklına güzel kadın olduğu için seçtim fikri gelmesin :) iyi oyuncu o yüzden diyorum hem sessiz sakin vahşi doğada uzzuun bir yolculuğu anlatıyor huzur veriyor konusu sevdim şimdiden :)
ayrıca dakota fanning in başrolde oynadığı effie gray adlı film varmışta konusunu sevmedim tarihte geçen aşk hikayesi falan sıkıcı konu... yoksa dakotayı asla kaçırmazdım, hatta dakota keşke wild de oynasa reese ile yer değiştirseler :)

Konuyu daha sonra okurum ama benim merak ettiğim Serena bu yıl girecek mi vizyona @OzaN .(b)
Bazı ülkelerde girecek. Amerika vizyonu belli değil, dağıtımcısı yok sanırım. Bu da Oscar için şu an yarış dışı olduğunu gösteriyor. (Büyük ihtimalle hiç girmeyecek yarışa) Türkiye vizyonu da aynı şekilde belirsiz..

senin dediğin daha doğru aslında yavaş yavaş konuları öğrensek daha çok hazmederiz:)
şu anda konu olarak bana en hoş gelen film Wild oldu , başroldeki reese witherspoon çok iyi oyuncu hemen aklına güzel kadın olduğu için seçtim fikri gelmesin :) iyi oyuncu o yüzden diyorum hem sessiz sakin vahşi doğada uzzuun bir yolculuğu anlatıyor huzur veriyor konusu sevdim şimdiden :)
ayrıca dakota fanning in başrolde oynadığı effie gray adlı film varmışta konusunu sevmedim tarihte geçen aşk hikayesi falan sıkıcı konu... yoksa dakotayı asla kaçırmazdım, hatta dakota keşke wild de oynasa reese ile yer değiştirseler :)
Wild benim de beklediklerimden. Reese Witherspoon'u ben de severim. İnşallah güzel filmdir çünkü biraz zor da bir konu. :)

Effie Gray pek iddialı bir filme benzemiyor daha yeni duydum. :):) Dakota Fanning'i daha parlak filmlerde bekliyoruz. :):)

Bazı ülkelerde girecek. Amerika vizyonu belli değil, dağıtımcısı yok sanırım. Bu da Oscar için şu an yarış dışı olduğunu gösteriyor. (Büyük ihtimalle hiç girmeyecek yarışa) Türkiye vizyonu da aynı şekilde belirsiz..

Wild benim de beklediklerimden. Reese Witherspoon'u ben de severim. İnşallah güzel filmdir çünkü biraz zor da bir konu. :)

Effie Gray pek iddialı bir filme benzemiyor daha yeni duydum. :):) Dakota Fanning'i daha parlak filmlerde bekliyoruz. :):)
HOC un russo su corey stoll unda, Reese ile oynadığı The good lie adlı filmi varmış , konu biraz bana soğuk geldi gibide, başroldeki ikili çok iyi, hiç bu filmin şansı varmıdır acaba ödüllerde ?

Resmi koyulmuş olan dizilerin çoğu beklediğim filmlerdi izleyeceğim şu üçü hariç, Inherent Vice,Interstellar ve Selma.

İsimler tanıdık değil pek ama yinede güzel bir sene bizi bekliyor gibi, Selma geçen sene ki 12 years a slave'in yerini alacak bir film sanırım, ödül kazandımı bilmiyorum ama kötü bir filmdi, amaç farklıydı, ama olmamış yani. Kötülükleri bize göstermesinler, nefret ortamı yaratır ve sevmedim insan olarak bakıyorum ben herkese.

HOC un russo su corey stoll unda, Reese ile oynadığı The good lie adlı filmi varmış , konu biraz bana soğuk geldi gibide, başroldeki ikili çok iyi, hiç bu filmin şansı varmıdır acaba ödüllerde ?
O film beğenilmiş aslında ama söz konusu ödüller olunca biraz iddiasız kalıyor. Reese Witherspoon aslında o filmde de baya iyiymiş eğer Wild olmasaydı belki biraz daha önplana çıkardı ama şu an gerilerde kalacak ve adı pek anılmayacak gibi. Ama yine de ben o filmi de çok yüksek ihtimalle izlerim. :):)

Resmi koyulmuş olan dizilerin çoğu beklediğim filmlerdi izleyeceğim şu üçü hariç, Inherent Vice,Interstellar ve Selma.

İsimler tanıdık değil pek ama yinede güzel bir sene bizi bekliyor gibi, Selma geçen sene ki 12 years a slave'in yerini alacak bir film sanırım, ödül kazandımı bilmiyorum ama kötü bir filmdi, amaç farklıydı, ama olmamış yani. Kötülükleri bize göstermesinler, nefret ortamı yaratır ve sevmedim insan olarak bakıyorum ben herkese.
Benzer bir yorumu Life is Beautiful'da da yapmıştın. Filmlerde kötülüklerin gösterilmesini istemiyorsun herhalde ama bence böyle filmler de lazım. Zamanında insanların nasıl zorluklarda yaşadığını, bugün bizim aslında şanslı olduğumuzu görmek gerekir bazı filmlerle. :):)

Selma, Martin Luther King'in hayatını anlatacak bir film. Kölelik konusu yok ama siyahilerin zorluk yaşadığı bir dönemde geçecek bir film. Büyük ihtimalle izlememişsindir ama geçen sene The Butler vardı biraz daha ona yakın bir film bekliyorum ben. :)

Benzer bir yorumu Life is Beautiful'da da yapmıştın. Filmlerde kötülüklerin gösterilmesini istemiyorsun herhalde ama bence böyle filmler de lazım. Zamanında insanların nasıl zorluklarda yaşadığını, bugün bizim aslında şanslı olduğumuzu görmek gerekir bazı filmlerle. :):)

Selma, Martin Luther King'in hayatını anlatacak bir film. Kölelik konusu yok ama siyahilerin zorluk yaşadığı bir dönemde geçecek bir film. Büyük ihtimalle izlememişsindir ama geçen sene The Butler vardı biraz daha ona yakın bir film bekliyorum ben. :)
Ben kişisel olarak yazdım, etkileniyorum böyle şeylerden. :T: Böyle şeyleri öne sürüyorlar, zorlukları aşırı şekilde anlatıyorlar ve gösteriyorlar ben filmleri nefret ettirsin diye izlemiyorum. Orada o onu kırbaçlıyor derisini yüzene kadar ve görüyorum, hani ben bunları yapanlardan nefret ediyorsam. Siyahi insanlar daha da nefret eder. Kimsede suçlayamaz oları intikam duygusunu yükseltmeye dayalı birşey bu.