2015 Independent Spirit (Bağımsız Ruh) Adayları Açıklandı!

Yarış gerçekten çok belirsiz ve aslında bu durum hoşuma gidiyor. Keşke bir yerde Birdman kazansa bir yerde Boyhood bir yerde The Imitation Game...

Özellikle geçen sene ezbere yarış görmekten sıkıldık.
Aynen öyle de çok sıkıcı oluyordu ama bu da çok belirsiz ya.
Bu kadar istememiştim ben.
Ama belki ileride başka ödüller de açıklanınca farklı kazananlar görmek hoşuma gidebilir.

Aynen öyle de çok sıkıcı oluyordu ama bu da çok belirsiz ya.
Bu kadar istememiştim ben.
Ama belki ileride başka ödüller de açıklanınca farklı kazananlar görmek hoşuma gidebilir.
Ya aslında belli de olmaz. Belki Boyhood veya Birdman hepsini silip süpürecek ödüller açıklanmaya başladığında. Sadece şimdilik belirsizlik var gibi gözüküyor olabilir.

1 Aralık'ta başlıyor bakalım ilk ödüller.

The Imitation Game öndeydi bir ara ne oldu ona? Selma atak yapacaktır kesinlkle. Zaten ilk başta adaylık için yarışıyordu, şimdi ödül için savaşanlardan olacakmış gibi duruyor.

Unbroken hiç gündemde değil. O da çıkış yapacaktır bence.

Toronto'daki seyirci ödülünden dolayı önde dedik ama sonrasında pek bir şeyini göremedik. Eleştirmenler pek beğenmedi zaten. Weinstein zorlayacak zorlayabildiği kadar ama bakalım ben en iyi filmi alabileceğini düşünmüyorum şimdilik.

Selma atak yaptı, beklenenden de iyi çıktı ama bilmiyorum bence onun hakkında da çok kesin konuşamayız şimdiden. Hızlı düşüşe geçebilir de...

Unbroken daha çıkmadı. 2 Aralık'tan itibaren eleştiri ambargosu kalkacak. O zaman belki yarıştaki konumu şekillenebilir. Bir anda en büyük favoriye de dönüşebilir.

bu seneki filmler şu ana kadar bir ikisi haricinde fiyasko, geçen sene daha çok alternatif vardı sanki..

Daha izleyemedik ki hiçbirini. Çoğu filmi gelecek aydan itibaren izleyebileceğiz.
konularına bakıyorum da öyle büyük beklentiler içinde olduğum konuya sahip bir film yok ?

mesela serena diye bir filmde oynamış jenifer lawrence imdb si 5 lerde o kadar berbatmıdır nasıl oluyor bu iş anlamadım

Serena Oscar yarışında yok. Amerika'da gösterilmeyecek bu yıl içinde. Bilmiyorum o kadar kötü mü ama ben şansımı deneyeceğim.

Benim beklentilerim olan pek çok film var. Zaten yarıştaki Interstellar ve Boyhood'u sevdim. Birdman, The Imitation Game, Wild, Whiplash, Gone Girl, The Theory of Everything, Into the Woods gibi seveceğimi düşündüğüm pek çok film var.
Ayrıca bazen hiç ummadığım filmleri de çok beğendiğim olabiliyor. Geçen sene en çok beğendiğim filmlerin çoğu hiç merakla beklemediğim hatta bazıları haberim bile olmayan filmlerdi.

senin konu olarak sevdiğin filmler çoğunluktadır belki o yüzden beklentin fazla
benim konu olarak en büyük beklentim boyhood içindi ama fiyasko çıktı bana göre tabi
sonra mesela interstellar var ne kadar mat mc için izlemeyi düşünüyor olsamda konu bana uzak ve soğuk geliyor , şimdi diğer favori dediğin film birdman konu yine bana uzak , geçen sene bir 12 yıllık esaret vardı tamda istediğim konuya sahipti ama işlenişi pek iyi değildi vasatın biraz üstüydü, dallas buyers club benim açımdan sürpriz oldu konuyu sevmememe rağmen filmi sevdim , nebraska vardı hiç iddialı olmamasına rağmen konu benlikti filmde güzeldi .. bu sene bakalım konusu soğuk olupta sürpriz yapıp ortaya güzel bir film çıkarmış olabileceklermi? tek merak ettiğim orası ?

tabiki serenayı izleyeceğim jenifer var orda
isterse imdb si 2 olsun

Sen konuya çok fazla takılıyorsun ben pek konuya takılmam. İyi bir yönetmen, iyi oyuncular en kötü konuyu bile ilgi çekici hale getirebilir. Birdman'in konusunu açıkçası açıp da okumadım ama paylaşılan fotoğraflar çok güzel, yönetmen çok sevdiğimiz Amores perros'un yönetmeni, oyunculardan da özellikle Emma Stone'u çok severim. Edward Norton da sevdiğimiz bir abimiz tabii.

Konunun yanıltıcı olabileceğine en iyi örneklerden biri Interstellar aslında. Normalle uzayla ilgili şeylerden nefret ederim. Herkesin bayıldığı pek çok uzay filminden bile hiç hoşlanmamışımdır ama yönetmen ve oyuncu etkisiyle bambaşka bir şey çıkmış ortaya.

Tabii sana diyorum ama bende de biraz bazı türlere karşı önyargı var. Selma, Unbroken gibi birkaç filme baya olumsuz bakıyorum şimdiden, inşallah beni yanıltırlar.

ister istemez konuya takılıyoruz mesela birdman filmi favori dediklerinde son hızla konuyu açtım komedi olduğunu anladığımda, sonrada bir çizgi roman kahramanının maceralarını çağrıştırdığını anladığımda benim için film tüm cazibesini kaybetti

selma nın konusu benlik te, benzerlerini çok izlediğimiz bir konuya sahip(martin luther in hikayesi) o yüzden ben de filmi merak etmiyorum
onun yerine bilmediğimiz dönemlere ait bilmediğimiz kahramanların sıradan hikayeleri (mesela afrikadan abd ye veya amerika kıtasına getirilen sıradan kölelerin hikayeleri işlense daha cazip olu,r martin luther in artık optiğini çıkarmışlar pek merak ettiğim bir yeri yok
)
ayrıca western tarzı bir film olsa her yıl araya renk olurdu güzel olurdu

Seneye Tarantino yapacak western
Bu senenin western filmi The Homesman ama daha çok dram sayılır o.

Sen Tangerines filmini izle bence. Sanırım Estonya'nın Oscar aday adayı filmiydi.
(Western değil yanlış anlaşılmasın da biraz daha farklı bir hikaye.
)

https://fav10.net/forum/threads/tangerines-mandalinalar-2013-film-bilgileri-yorumları.235007/

homesman benden uzak olsun
film vasatı aşamadı ? aslında ilginç bir konusu vardı farklı bir hikaye aktarıyorlardıda keşke hikayenin içine etmeseydiler

tangerines e bakarım ..