2014 Oscar En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Tahminleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Oscar'a doğru giden yolda ana kategorileri inceleyip tahminler yapmaya devam ediyoruz. Bu kez sırada oyunculuk kategorilerinin en sonuncusu olan "yardımcı kadın oyuncu" kategorisi var.

Bu konu ödül mevsimi süresince belirli aralıklarla güncellenecektir.

Son Güncelleme: 15 Ocak 2014

Geçen yıl Les Miserables ile Anne Hathaway'ın ödüle ulaştığı bu kategoride galibi hemen herkes aylar öncesinden biliyordu. Çünkü Anne Hathaway otoritelerin tamamından çok büyük destek görmüş ve hemen hemen tüm büyük törenlerde ödülü kucaklamıştı.

Bu yıl ise henüz geçen yılki kadar net bir tablo oluşmadı. Kazanan son ana kadar belli olmayacak gibi gözüküyor. Adaylar ise neredeyse kesin.

Öne çıkan adayları inceleyecek olursak:

Lupita Nyong'o - 12 Years A Slave

Bu yıla damga vurmasına kesin gözüyle bakılan 12 Years a Slave'in en iyi kadın performansı kariyerinin henüz başındaki oyuncuya ait. Şimdiden pek çok ödül ve adaylık kazandı. Yarışın favorisi durumunda fakat kazanmasına kesin gözle bakmak için henüz oldukça erken.

id7aYIVNvBMUnjAAeMH87nFE.jpg

Jennifer Lawrence - American Hustle

Hollywood'un son yıllardaki gözbebeği olan Lawrence geçtiğimiz yıl Silver Linings Playbook ile en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmayı bilmişti. Bu yıl yine aynı yönetmenle, David O. Russell ile çalışan Lawrence bir kez daha ödül potasına girmeye çok yakın. Birçok kişiye göre geçen yıl ödülü kazanmasaydı bu yılın kesin favorisiydi ama geçen yılki ödül düşünülürse bu kadar kısa sürede ikinci ödül için Akademi biraz daha düşünceli davranacaktır. Altın Küre'de ödülü kazanan isim oldu ve adaylığı kesin.

TEaDcf55542sdcrctNmo8foi.jpg

June Squibb - Nebraska

Bu yılın önde gelen filmlerinden olan Nebraska'nın kadın oyuncularından en iyisiymiş June Squibb. Daha önce pek çok filmde rol almasına karşın büyük ödül törenlerinde herhangi bir adaylığı bulunmayan 84 yaşındaki oyuncu belki de ilk kez adaylık kazanmaya bu kadar yakın. Önemli etkinliklerin çoğunda adaylık aldı. Adaylığı kesin gibi.

UcrzyoC6Nsr4lHNPIhUt32zc.jpg

Julia Roberts - August: Osage County

2001 yılında kazandığı en iyi kadın oyuncu ödülünden beri Akademi'den epey uzakta kalan Julia Roberts, yeniden Oscar sahalarına dönebilir. Filmi her ne kadar sevilmese de Julia Roberts adaylığı kaçıracak gibi gözükmüyor. Hemen hemen tüm önemli organizasyonlardan adaylık aldı.

Op4IgC70NSyzuT95y2tAavbC.jpg

Oprah Winfrey - Lee Daniels' The Butler

The Butler'ın belki de yarıştaki en büyük ödül umudu olan Oprah Winfrey, 1986'daki Oscar adaylığından bu yana ilk kez Oscar'a bu kadar yakın. Winfrey'in yarışı kazanabileceği bile düşünülüyordu fakat sürpriz şekilde Altın Küre adaylığını kaçırması kafaları karıştırdı. Winfrey'in Oscar çevrelerinde güçlü bir isim olması avantaj gözükse de filmin genel durumunun pek iyi gözükmemesi dezavantaj. Yine de yüksek ihtimalle beşinci aday olacak.

T1ACkU4RZ5RkC110P7cbj9Ei.jpg

Sally Hawkins - Blue Jasmine

Ana kategoride ödülü kazanmasına kesin gözüyle bakılan Blue Jasmine'in bir diğer iddialı kadın oyuncusu ise Sally Hawkins. Altın Küre ve BAFTA başta olmak üzere çeşitli yerlerden adaylık aldı. Akademi'nin de beşinci ismi olabilir.

PCVs8eOeSlc0FYvsMLMspl4P.jpg

Son tahminler:

1. Lupita Nyong'o / 12 Years a Slave
  2. Jennifer Lawrence / American Hustle
  3. June Squibb / Nebraska
  4. Julia Roberts / August: Osage County
  5. Oprah Winfrey / Lee Daniels' The Butler
  6. Sally Hawkins / Blue Jasmine
Uzak ihtimaller:
  • Naomie Harris / Mandela: Long Walk to Freedom
  • Scarlett Johansson / Her
  • Margot Robbie / The Wolf of Wall Street
  • Octavia Spencer / Fruitvale Station
  • Jennifer Garner / Dallas Buyers Club
  • Lea Seydoux / Blue is the Warmest Color

29 Aralık tarihli eski tahminler:

1. Lupita Nyong'o / 12 Years a Slave
  2. Jennifer Lawrence / American Hustle
  3. June Squibb / Nebraska
  4. Oprah Winfrey / Lee Daniels' The Butler
  5. Julia Roberts / August: Osage County
  6. Sally Hawkins / Blue Jasmine
  7. Octavia Spencer / Fruitvale Station
  8. Naomie Harris / Mandela: Long Walk to Freedom
  9. Sarah Paulson / 12 Years a Slave
  10. Scarlett Johansson / Her
  11. Jennifer Garner / Dallas Buyers Club
  12. Lea Seydoux / Blue is the Warmest Color
  13. Margot Robbie / The Wolf of Wall Street

28 Kasım tarihli eski tahminler:

1. Lupita Nyong'o (12 Years a Slave)
  2. Oprah Winfrey (The Butler)
  3. Jennifer Lawrence (American Hustle)
  4. June Squibb (Nebraska)
  5. Julia Roberts (August: Osage County)
  6. Margo Martindale (August: Osage County)
  7. Octavia Spencer (Fruitvale Station)
  8. Sarah Paulson (12 Years a Slave)
  9. Sally Hawkins (Blue Jasmine)
  10. Scarlett Johansson (Her)
  11. Amy Adams (Her)
  12. Melissa Leo (Prisoners)
  13. Naomie Harris (Mandela: Long Walk to Freedom)
  14. Lea Seydoux (Blue is the Warmest Color)

Son düzenleme:
Bu kategoride kesin olarak Jennifer Lawrence'ı desteklerim. Fakat ödül için öne çıkan iki oyuncu da ödülü kazanmaya çok yakınmış gibi duruyor. O yüzden tahmin etmesi zor bir kategori.

1-Jennifer Lawrence: American Hustle filminde ödül için en iddialı isim. Burada da en iddialı oyuncuların başını çekiyor bence. Geçen yıl ödülü kazanmış olması dezavantaj olsa da, ödül almasını engelleyeceğini sanmıyorum.

2-Lupita Nyong'o: Aday olacağı kesin. Ödül için de iddialı bir isim. Hatta şöyle düşünüyorum ben. Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Bradley Cooper kazanarsa, Nyong'o'nun kazanma ihtimali artmış olacaktır. Fakat Michael Fassbender kazanırsa -onun da şansı yüksek- bu kategoride ipi Jennifer Lawrence göğüsler. Gidip Jared Leto kazanırsa bilemeyeceğim. :D

3-Opray Winfey: The Butler'ın ne yapacağını ya da ne yapamayacağını merak ediyorum. Filmin en iddialı olduğu kategori bu. Onda da ödülü alacak kadar iddialı değil. Ancak aday olacağını düşünüyorum. Ödülü kazanamaz.

Diğer adaylar: Margo Martindale ve June Squibb olabilir. Julia Roberts'ın adaylık kazanabileceğini düşünmüyorum. :)

Bu kategoride kesin olarak Jennifer Lawrence'ı desteklerim. Fakat ödül için öne çıkan iki oyuncu da ödülü kazanmaya çok yakınmış gibi duruyor. O yüzden tahmin etmesi zor bir kategori.

1-Jennifer Lawrence: American Hustle filminde ödül için en iddialı isim. Burada da en iddialı oyuncuların başını çekiyor bence. Geçen yıl ödülü kazanmış olması dezavantaj olsa da, ödül almasını engelleyeceğini sanmıyorum.

2-Lupita Nyong'o: Aday olacağı kesin. Ödül için de iddialı bir isim. Hatta şöyle düşünüyorum ben. Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Bradley Cooper kazanarsa, Nyong'o'nun kazanma ihtimali artmış olacaktır. Fakat Michael Fassbender kazanırsa -onun da şansı yüksek- bu kategoride ipi Jennifer Lawrence göğüsler. Gidip Jared Leto kazanırsa bilemeyeceğim. :D

3-Opray Winfey: The Butler'ın ne yapacağını ya da ne yapamayacağını merak ediyorum. Filmin en iddialı olduğu kategori bu. Onda da ödülü alacak kadar iddialı değil. Ancak aday olacağını düşünüyorum. Ödülü kazanamaz.

Diğer adaylar: Margo Martindale ve June Squibb olabilir. Julia Roberts'ın adaylık kazanabileceğini düşünmüyorum. :)
En iyi yardımcı erkek oyuncuyla yardımcı kadın oyuncuyu 12 Years a Slave ve American Hustle aralarında paylaşır diyorsun yani. :D

Yazıda da dediğim gibi şu an 12 Years a Slave oyuncuları üç oyunculuk kategorisinde favori ama en fazla ikisini kazanır. (Bence birini kazanacak. En iyi film - en iyi prodüksiyon - en iyi uyarlama senaryo ödüllerini alır. Bir de kostüm veya kurgu ödülü falan alırsa 5 civarı Oscar bu yıl için harika sonuç olur.) Hangisinin kazanacağını ise bence rakiplerinin gücü belirler. Hangi kategoride daha güçlü rakipler çıkarsa orada yarışı kaybedebilir 12 Years a Slave. (Şu an erkek oyuncu ve yardımcı erkek oyuncuda rakipleri daha güçlü gibi.)

American Hustle için ise net yorum yapamıyorum şu an çünkü karışık yorumlar geliyor. Eleştiri yasağı da kalkmadı daha ama geçen seneki Silver Linings Playbook gibi bol adaylık kazanan ama 1 olmadı en fazla 2 ödül alacak bir film olması muhtemel. Erken bir tahmin olacak gibi ama o 1 ödül bu sefer özgün senaryodan gelecek gibi geliyor bana. Cooper ve Lawrence yine aday olur ama kazanamazlar gibi geliyor. Lawrence'ın geçen sene ödülü alması mutlaka etkiler. Sonuçta bir anda 2 Oscarlı oyuncular arasına, bir anlamda gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasına koyuyorsun bu genç yaşında. :) Lawrence'ı çok severim ama bu yıl ödülü almasını çok da istemiyorum. (Rakiplerine bakınca yine onu destekleyeceğim gibi, keşke daha destekleyebileceğim birileri yarışa dahil olsa. :))

Bu kategoride favorim yok. Kim hak etmişse o kazansın. :D Genel olarak oyuncu ödüllerinde 12 Years Slave'a gittim, ama bu sefer öyle olmuyacak. :D

Jennifer Lawrance büyük favori ve kazanacak gibi gözüküyor en azından bana öyle geliyor.

Lupita Nyong 2. en güçlü aday bence. Bana göre sebebi, filminin hemen her kategoride iddialı isimler çıkarıyor olması. Eğer akademi diğer oyunculuk ödüllerinde 12 Years Slave'a giderse ki bence öyle olacak. Diğer filmleri de ödülsüz bırakmaz gibime geliyor.

Diğer adayların şansını düşük görüyorum. Tabi bunu zaman gösterecek ama bu ikiliden biri kazanır...

1-Jennifer Lawrence
2-Lupita Nyong'o
3-June Squibb
4-Julia Roberts (Altın Küre'deki adaylıktan sonra Oscar'a da aday olması muhtemel gözüküyor.)
5-Oprah Winfrey (Filmi izlemeden önce adaylığının kesin olduğunu düşünüyordum. Ama izledikten sonra bu görüşüm değişti. Çünkü iyi bir sahnesi yoktu. Ama yine de adaylık ihtimali yüksek. Ödülden uzak.)

Bu 5'liye girebilecek kişi Sally Hawkins olabilir. Ancak ondan da emin değilim. Belki Mandela filmi de unutulmayarak Naomie Harris'e adaylık gelebilir. :)

Yarışın Lawrence ve Nyong'o arasında geçeceğini düşünüyorum.

Bu kategoride favorim yok. Kim hak etmişse o kazansın. :D Genel olarak oyuncu ödüllerinde 12 Years Slave'a gittim, ama bu sefer öyle olmuyacak. :D

Jennifer Lawrance büyük favori ve kazanacak gibi gözüküyor en azından bana öyle geliyor.

Lupita Nyong 2. en güçlü aday bence. Bana göre sebebi, filminin hemen her kategoride iddialı isimler çıkarıyor olması. Eğer akademi diğer oyunculuk ödüllerinde 12 Years Slave'a giderse ki bence öyle olacak. Diğer filmleri de ödülsüz bırakmaz gibime geliyor.

Diğer adayların şansını düşük görüyorum. Tabi bunu zaman gösterecek ama bu ikiliden biri kazanır...

Jennifer Lawrance hakkındaki düşüncem son ödüllerle birlikte iyice pekişti. Hala en büyük favori bence.
Lupita Nyong'o o da iddialı hatta kazanma ihtimali de bir hayli yüksek. Ama yine de Jennifer'ı bir adım önde görüyorum...
Julia Roberts aday olur ama kazanamayacağı aşikar bence.
Oprah Winfrey ilk başlarda iddialı gibiydi ama ödüller sonrası biraz gerilerde kaldı. O da aday olur ama kazanamaz.
June Squibb'i iddialı görmüyorum ama aday olma ihtimali yüksek.

Daha önce de söylediğim gibi Lawrance ya da Nyong'o ikilisinden biri ödülü kazanacak bence...

Jennifer Lawrence için ben de biraz daha olumlu bakıyorum. Yazıda da dediğim gibi geçen yıl kazanmasa en büyük favoriydi ama yine de adı yükseliyor. Nyong'o ile aralarında çok fazla fark yok bence.

12 Years A Slave'den büyük ihtimal Chiwetel Ejiofor ödülü alacak. En iyi film ve en iyi yönetmeni de alması yüksek ihtimal. Bu kadar büyük ödül yeterli olabilir film için. :):) (Kurgu, prodüksiyon vb ödüller de alacaktır zaten.)

Benim tahminlerimde de bir şey değişmedi. Yine bu 5'li:

1-Jennifer Lawrence
2-Lupita Nyong'o
3-June Squibb
4-Julia Roberts
5-Oprah Winfrey

Bu kategoride de pek değişen bir şey yok aslında. Fakat Lawrance'nin Altın Küre'yi kazanması acaba Oscar'ın tesellisi mi diye düşündürmüyor değil. :D Üst üste 2. kez kazanma durumu olmasa kesin favoriydi ancak bu durum biraz şansını düşürüyor gibi... Yine de son güne kadar Lawrance'yi favori görmeye devam edeceğim galiba. :D

1- Jennifer Lawrance
2- Lupita Nyong'o
3- Oprah Winfrey
4- Julia Roberts
5- June Squibb

Muhtelemen bu beşli aday olur. :)

Oscar'a 5 gün kalmışken bir dokunayım konulara.

En iyi hiç bence Lupita Nyong'o idi.Alması muhtemel bir ödül.(%85 diyorum.)
Jennifer alabilir ama geçen yıl alması etkiler bu yılı gibi vermeyebilirler.(%15 'lik bir ihtimali var.)

Jennifer alabilir ama geçen yıl alması etkiler bu yılı gibi vermeyebilirler.(%15 'lik bir ihtimali var.)

jenifer ablamız ve june squib nenemiz aralarında çekişir gibi :)

june nene çok iyiydi bence,
lupita iyiydi hoştu da ödül alacak kadar değil sanmıyorum

julia roberts ı izlemeden son kararımı vermeyeceğim :)

Bende sadece Jannifer ve Lupita'ya baktım.
Ona göre tahmin yapıyorum ve biraz haberlere göre ama Lupita çok iyiydi.açık ve net.:)

Dokunmasan iyiydi ben açacaktım başka konu. :D