2014 Oscar En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Tahminleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Oscar tahminleri için hazırlanan yazı dizisi "yardımcı erkek oyuncu" dalındaki tahminlerle devam ediyor...

Son Güncelleme: 15 Ocak 2014

Oscar adayları açıklanana kadar tamamen belirsiz bir şekilde olan belki de tek kategori bu kategori. Sadece iki ismin adaylığı kesin. Adaylık olma ihtimali olan ise pek çok isim mevcut. Ödül törenlerinde farklı kişilerin aday olarak tercih edilmesi kategoriyi karmaşıklaştırıyor.

Yarışta öne çıkan isimler:

Jared Leto / Dallas Buyers Club

Requiem for a Dream, Lord of War, Mr. Nobody gibi filmlerle tanınan Jared Leto, daha önce hiç Oscar radarına girmeyi başaramamıştı.. Fakat bu yıl bu durum artık değişti diyebiliriz. Filmde bir transseksüele hayat veren oyuncunun performansı eleştirmenlerce büyük beğeni topladı. Şimdiden Altın Küre dahil pek çok ödülü kazanan Jared Leto, önemli adaylıkların hiçbirini de kaçırmadı. Eğer büyük bir sürpriz olmazsa yarışın bu yılki kazananı Jared Leto olacak.

n7ky9C53vyfy8nMbO0h6meK3.jpg

Michael Fassbender / 12 Years A Slave

Yıla damgasını vurması beklenen 12 Years a Slave'in en büyük umutlarından biri de Michael Fassbender. Geçtiğimiz yıl yine yönetmen Steve McQueen ile Shame filminde çalışan oyuncunun Oscar adaylığı kazanabileceği tahmin ediliyordu fakat Altın Küre adaylığıyla yetinmek zorunda kaldı. Bugüne kadar hiç Oscar radarına giremeyen oyuncunun son yıllardaki yükselişi de göz önünde bulundurulursa Akademi bu sefer en azından adaylığı vermeye çok yakın. Adaylığına kesin gözle bakmak yanlış olmaz.

Sz1b57cfIPjY7g1lTdNDNcdD.jpg

Barkhad Abdi / Captain Phillips

Filmin Somalililerinden birini canlandıran genç oyuncu, ilk oyunculuk deneyimiyle büyük beğeni topladı. Film çıktığından beri oldukça iyi tepkiler alan oyuncunun ilerleyen dönemde yarışta gerilemesi söz konusuydu fakat tam tersi oldu ve önemli adaylıkların hiçbirini kaçırmayarak yarışta iyice güçlü hale geldi. Adaylığı çok yüksek ihtimal fakat fazla rekabetçili bir kategori olması nedeniyle temkinli olmakta fayda var.

K1RsZ64rRlc4mrF3dEUdVeuR.jpg

Daniel Brühl / Rush

Çoğu ana kategoride adı gerilerde kalan Rush'ın en önemli umutlarından biri Daniel Brühl. Daha önce hiç Oscar radarına girmeyenlerden olan oyuncunun performansı filmin en iyisi olarak nitelendiriliyor. Aslında yarışta gerilediği ve ilk beşe kalamayacağı düşünülmeye başlanmıştı ki önemli adaylıkların hepsine dahil olması yarıştaki yerini yeniden güçlendirdi. Yine de adaylığını kesin görmemek gerek.

HpMkMOfs4gHfksBEDG9kZ33h.jpg

Bradley Cooper / American Hustle

Geçen yıl Silver Linings Playbook ile ana kategoride adaylık kazanan Bradley Cooper, bu yıl da yine David O. Russell ile çalıştığı filmiyle adaylık peşinde. Cooper'ın filmin iyilerinden olduğu söyleniyor. American Hustle'ın ödüllerdeki genel durumunun da oldukça iyi olması işini kolaylaştıracak. SAG adaylığını kaçırması soru işareti oluşturdu fakat yine de adaylık kazanabilir.

DeDDzJ1LGpU0endhujaIMJZ9.jpg

James Gandolfini / Enough Said

The Sopranos dizisiyle tanınan Gandolfini, bu diziyle Altın Küre dahil pek çok ödül kazanmayı başarmıştı. Bu yıl içinde erken sayılabilecek bir yaşta vefat eden James Gandolfini'nin duygusal oyların da yardımıyla adaylık alması olası. Altın Küre dışındaki adaylıkları da kaçırmadı bu yıl. Üsttekilerden bir fire olması halinde ilk beşe girmeye en uygun aday.

rE6I8nkzS73N2ErgU0YmdMh2.jpg

Jonah Hill / The Wolf of Wall Street

İki yıl önce Moneyball filmiyle ilk Oscar adaylığını kazanna Jonah Hill, ikinci adaylığını kazanmayı hedefleyen bir diğer isim. Filmin geç görücüye çıkmasının da etkisiyle pek çok ödül adaylığını kaçırdı ve kendinden pek söz ettiremedi. Fakat yine de sürpriz yapabileceğine inanan ciddi bir kesim var. Sürprize açık olarak gözüken bu kategoride adını ilk beşte görebiliriz.

1J1VnZUSg6y908Lvdgjyn4MM.jpg

Tom Hanks / Saving Mr. Banks

Bu yıl iki iddialı filmle birden Oscar sahnesine dönmeye hazırlanan Hanks'in Saving Mr. Banks'teki performansı ile şansının daha yüksek olduğu ve bu kategorinin güçlü adaylarından olacağı konuşuluyordu. Fakat önemli ödüllerden adaylık kazanmayı başaramadı ve beklentinin aksine ana kategoride Captain Phillips ile daha iddialı konuma geldi. Walt Disney gibi 22 Oscarlı bir Hollywood efsanesini canlandırması avantaj ama görünen o ki Hanks, bu zorlu yılda ikide iki yapmayı başaramayacak. Yine de hala adaylık kazanabileceğini düşünen tahminciler yok değil ve sürpriz ihtimaline karşın listede tutmakta fayda var.

ycgjVdhyp7rYc9MySHtI1mMM.jpg

Will Forte / Nebraska

Filmin genel durumunun oldukça iyi olması Will Forte için bir umut ışığı doğurdu. Büyük ödülleri kaçırdı ama kendisinin adını anan birkaç yer de yok değil. Akademi'nin filme tamamen hayran kalması durumunda sürpriz bir adaylık kazanabilir.

h2DUnlKAjc2zNC7t2AUvYVpN.jpg

Güncel tahmin sıralaması:

1. Jared Leto / Dallas Buyers Club
  2. Michael Fassbender / 12 Years A Slave
  3. Barkhad Abdi / Captain Phillips
  4. Daniel Brühl / Rush
  5. Bradley Cooper / American Hustle
  6. James Gandolfini / Enough Said
  7. Jonah Hill / The Wolf of Wall Street
  8. Tom Hanks / Saving Mr. Banks
  9. Will Forte / Nebraska
  10. James Franco / Spring Breakers

Konu sürekli güncellenecek, sizler de tahminlerinizi bu başlıktan yapabilirsiniz...

28 Aralık tarihli eski tahminler:
  1. Jared Leto / Dallas Buyers Club
  2. Michael Fassbender / 12 Years A Slave
  3. Barkhad Abdi / Captain Phillips
  4. Daniel Brühl / Rush
  5. Bradley Cooper / American Hustle
  6. James Gandolfini / Enough Said
  7. Jonah Hill / The Wolf of Wall Street
  8. Tom Hanks / Saving Mr. Banks
  9. Will Forte / Nebraska
Çok uzak ihtimaller:

• Harrison Ford / 42
  • James Franco / Spring Breakers
  • John Goodman / Inside Llewyn Davis
  • Matthew McConaughey / Mud
  • Jeremy Renner / American Hustle

23 Kasım tarihli eski tahminler
1- Jared Leto (Dallas Buyers Club)
2- Michael Fassbender (12 Years a Slave)
3- Tom Hanks (Saving Mr. Banks)
4- Barkhad Abdi (Captain Phillips)
5- James Gandolfini (Enough Said)

6- Daniel Brühl (Rush)
7- Jonah Hill (The Wolf of Wall Street)
8- Bradley Cooper (American Hustle)
9- John Goodman (Inside Llweyn Davis)
10- Matthew McConaughey (Mud)
Biraz daha düşük ihtimaller:

11- Jeremy Renner (American Hustle)
12- David Oyelowo (The Butler)
13- Harrison Ford (42)
14- Chris Cooper (August: Osage County)
15- Jake Gyllenhaal (Prisoners)
16- Paul Dano (Prisoners)
17- Josh Brolin (Labor Day)

Son düzenleme:
jared leto birinci olur bence çünkü muhteşem oyunculuğu varr🙂

Ben de tahminlerimi yapayım. :)

Bradley Cooper: Geçen yıl Silver Linings Playbook'taki performansını çok beğenmiştim ve bence ödülü de almalıydı. Ancak diğer adayları izlemediğimden bu konuda yorumuma güvenmeyin. :D Bu sene American Hustle filmindeki oyuncular arasından aday olma şansını çok yüksek gördüğüm biri. Bence aday olacaktır.

Jared Leto: Aday olma ihtimali çok yüksek biri daha. Fiziksel değişim çok fazla. Ancak fotoğraflarına baktığımda ödülü alacak kadar iyi olduğu hissine kapılamıyorum. Aday olur ancak ödülü alamaz.

Michael Fassbender: Karakteri iyi. Adaylığı kesin gibi bana göre. Ödül için Bradley Cooper'dan sonraki favorim.

Barkhaad Abdi: Aday olacağını düşündüğüm biri daha. Ancak ödülü alma ihtimali yok gibi. Yine de izlemeden kesin konuşmaya gerek yok.

Bu 4'lü dışında sırasıyla; Jonah Hill, James Gandolfini -ölmüş yani verebilirler adaylık-, Tom Hanks aday olabilir diye düşünüyorum. Tom Hanks'i bu kadar geriye koyma sebebim ise ana dalda aday olacağını düşündüğümden. 2 yerde aynı kişiye adaylık vermezler bence.

James Gandolfini favorim ve bence kazanma ihtimali bir hayli yüksek. Bunu sadece ölümüne bağlamıyorum ölümünün de etkisi olacaktır illa ki ama ben oyunculuğunu en azından The Sopranos'tan gördüğüm kadarıyla çok beğeniyorum ve gözüm kapalı bu filmde de çok iyi bir iş çıkarabileceğini düşünüyorum.

Jared Leto bence en büyük favorilerden birisi. Kazanma ihtimali fazla gibi geliyor bana.

Bradley Cooper aday olur ama kazanabileceğini zannetmiyorum.

Daniel Brühl aday olabilir mi bilmiyorum. Daha önce bu tip karakterleri canlandıran birinin aday olduğunu hatırlamıyorum. (b)

Tom Hanks'te aday olabilir fakat En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ında daha etkin olabileceğini düşünüyorum ve şansı bu yüzden düşük bence.

Ben de tahminlerimi yapayım. :)

Bradley Cooper: Geçen yıl Silver Linings Playbook'taki performansını çok beğenmiştim ve bence ödülü de almalıydı. Ancak diğer adayları izlemediğimden bu konuda yorumuma güvenmeyin. :D Bu sene American Hustle filmindeki oyuncular arasından aday olma şansını çok yüksek gördüğüm biri. Bence aday olacaktır.

Jared Leto: Aday olma ihtimali çok yüksek biri daha. Fiziksel değişim çok fazla. Ancak fotoğraflarına baktığımda ödülü alacak kadar iyi olduğu hissine kapılamıyorum. Aday olur ancak ödülü alamaz.

Michael Fassbender: Karakteri iyi. Adaylığı kesin gibi bana göre. Ödül için Bradley Cooper'dan sonraki favorim.

Barkhaad Abdi: Aday olacağını düşündüğüm biri daha. Ancak ödülü alma ihtimali yok gibi. Yine de izlemeden kesin konuşmaya gerek yok.

Bu 4'lü dışında sırasıyla; Jonah Hill, James Gandolfini -ölmüş yani verebilirler adaylık-, Tom Hanks aday olabilir diye düşünüyorum. Tom Hanks'i bu kadar geriye koyma sebebim ise ana dalda aday olacağını düşündüğümden. 2 yerde aynı kişiye adaylık vermezler bence.

Altın Küre ve SAG'dan sonra bu kategoride en büyük çıkışı Daniel Brühl yaptı ve adaylığını kesinleştirdi bence.

1-Bradley Cooper
2-Michael Fassbender
3-Jared Leto: Bana itici gelen birisi. Ödülü alacağını sanmıyorum.
4-Barkhaad Abdi
5-Daniel Brühl

Bu 5'liyi zorlayacak tek kişi James Gandolfini olabilir. Ancak Gandolfini'nin aday olması halinde kimin çıkacağını kestirmek zor. Altın Küre ve SAG'dan birine aday olamayan tek kişi Bradley Cooper. Ancak James Gandolfini de Altın Küre'de aday olamamış. Kestirmek zor ama Bradley Cooper'ın aday olmasını isterim. :)

Altın Küre ve SAG'dan sonra bu kategoride en büyük çıkışı Daniel Brühl yaptı ve adaylığını kesinleştirdi bence.

1-Bradley Cooper
2-Michael Fassbender
3-Jared Leto: Bana itici gelen birisi. Ödülü alacağını sanmıyorum.
4-Barkhaad Abdi
5-Daniel Brühl

Bu 5'liyi zorlayacak tek kişi James Gandolfini olabilir. Ancak Gandolfini'nin aday olması halinde kimin çıkacağını kestirmek zor. Altın Küre ve SAG'dan birine aday olamayan tek kişi Bradley Cooper. Ancak James Gandolfini de Altın Küre'de aday olamamış. Kestirmek zor ama Bradley Cooper'ın aday olmasını isterim. :)
Aslında Gandolfini'nin Altın Küre adaylığı alamaması biraz özel bir durum. Altın Küre'de komedi kategorisi olmasından dolayı komedinin ana kategorisinde yarıştı. Fakat orada da güçlü rakiplere yenik düştü. (Belki oylamacılardan bazıları yardımcıda bazıları ana kategoride oy kullanmıştır kuralları net bilmiyorum. :))

Jared Leto'nun almamasını isteyeceğim yüksek ihtimal ama kesin alacak. Cate Blanchett'tan bile kesin ödülü. :(

Aslında Gandolfini'nin Altın Küre adaylığı alamaması biraz özel bir durum. Altın Küre'de komedi kategorisi olmasından dolayı komedinin ana kategorisinde yarıştı. Fakat orada da güçlü rakiplere yenik düştü. (Belki oylamacılardan bazıları yardımcıda bazıları ana kategoride oy kullanmıştır kuralları net bilmiyorum. :))

Jared Leto'nun almamasını isteyeceğim yüksek ihtimal ama kesin alacak. Cate Blanchett'tan bile kesin ödülü. :(

İşler daha da karışacak o zaman. :( Ama bence yine de ikisi arasında bir seçim yapılırsa Cooper'ın galip geleceğini düşünüyorum. :)

:(

James Gandolfini favorim ve bence kazanma ihtimali bir hayli yüksek. Bunu sadece ölümüne bağlamıyorum ölümünün de etkisi olacaktır illa ki ama ben oyunculuğunu en azından The Sopranos'tan gördüğüm kadarıyla çok beğeniyorum ve gözüm kapalı bu filmde de çok iyi bir iş çıkarabileceğini düşünüyorum.

Jared Leto bence en büyük favorilerden birisi. Kazanma ihtimali fazla gibi geliyor bana.

Bradley Cooper aday olur ama kazanabileceğini zannetmiyorum.

Daniel Brühl aday olabilir mi bilmiyorum. Daha önce bu tip karakterleri canlandıran birinin aday olduğunu hatırlamıyorum. (b)

Tom Hanks'te aday olabilir fakat En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ında daha etkin olabileceğini düşünüyorum ve şansı bu yüzden düşük bence.
James Gandolfini anlaşılan beklediğim gibi çıkmayacak. Yani oyunculuk olarak değil ama ödül olarak sanırım favori görmekle yanılmışım...
Jared Leto büyük favori gibi bekleyip görüceğiz ama kazanacağını düşünüyorum...
Tom Hank aday olabilir düşük bir ihtimalde olsa. Ama kazanamayacağı bariz belli malesef...
Daniel Brühl'e şans vermiyordum ama bu konuda da fikrim değişti adaylık ihtimali yüksek.
Barkhaad Abdi adaylığını kesin görüyorum. Kazanma şansının da düşükte olsa olduğunu inanıyorum.

Kısacası, Jared Leto kazanır gibi ama yine Gandolfini'nin ya da Barkhaad Abdi'nin kazanmasını isterdim.

Edit: Jonah Hill'i eklemeyi unutmuşum. :D Adaylık şansı düşük ama kazanmasını isterim. Ya da en azından aday olmasını. :D

Son düzenleme:
Konu adaylıklar öncesi son kez güncellendi. Aslında neredeyse tüm yorumlarım hala geçerli olduğundan pek de bir şey değişmedi. Sadece uzak ihtimalleri tamamen çıkardım James Franco dışında. :)

@gundix123 @berkann

Yıl içerisinde birçok kez aynı şeyleri yazdık. Adaylar öncesinde ben de son kez düzenliyim...

1- Michael Fassbender
2- Daniel Brühl sanırım bu dalda kazanmasını en çok istediğim kişi.
3- Jared Leto
4- Barkhaad Abdi
5- James Gandolfini

James Gandolfini'nin aday olabileceğini düşünüyorum hala. :D

Dur bende kısa tahmin yapayım.:D

Tabi ki açık ara Michael Fassbender.Karakter ve oyunculuk süperdi.Kesin gibi benim gözümde.
Jared Leto'nun alacağını sanmıyorum.Rolü iyi götürmüştü ama o kadar Oscar'a gerek yok.
Barkhaad Abdi'de bir ihtimal diyorum ama çok düşük.

Aday tahminlerinde 5'te 4 yapmışım. Daniel Brühl ve Jonah Hill yerleri değişse tam tutacakmış. :) Final oylamasına dair oylama konuları açılacak 1-2 güne o zaman yazarız son duruma dair yorumu. :)