2014 Oscar En İyi Erkek Oyuncu Tahminleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2014 Oscarları için En İyi Film Tahminleri'nin ardından bu kez en iyi erkek oyuncu kategorisini mercek altına alıyoruz.

Son Güncelleme: 15 Ocak 2014


Oscar adaylarının açıklanmasına bir gün kala Altın Küre, SAG, Critics' Choice gibi önemli ödül adaylıklarının açıklanmasıyla birlikte yarış iyice şekillenmeye başladı. Fakat hala çok fazla soru işareti var. Çünkü bu yılın belki de en zorlu kategorisi bu kategori. Çok fazla iyi adayın olması Akademi'nin işini zorlaştıracak. Son ana kadar bir sürpriz yaşanabilir.



Yarışta öne çıkanları inceleyecek olursak...


Chiwetel Ejiofor - 12 Years A Slave

Şimdiden pek çok en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmayı başardı. Yer aldığı filmin yarışın favorisi olması da Ejiofor'un işini kolaylaştırıyor. Adaylar arasında adını görmemiz neredeyse kesin; fakat ödülün net bir şekilde favorisi olduğunu söylemek için henüz erken. Altın Küre'yi kazanamadı.



A1Sl5Yy3oMCmhbBfY0zInygS.jpg





Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club

Son yıllarda hep iyi filmlerde oynayan Matthew McConaughey'in henüz Oscar adaylığı bulunmuyor. Bu yıl Dallas Buyers Club'ın yanı sıra The Wolf of Wall Street ve Mud'da da yer alan oyuncunun nihayet ilk adaylığını alması kesin gibi. Özellikle fiziksel değişime uğraması Akademi'yi etkilemek için yeterli. Altın Küre'de en iyi drama erkek oyuncu ödülünü kazandığını hatırlatalım.


F4MytGIDzjOozCzj1yCaM06g.jpg




Bruce Dern - Nebraska

Cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Dern, başarısını Oscar'a da taşımaya yakın gözüküyor. Filmin de gittikçe güçlenmesiyle birlikte Dern'ün de adaylığı neredeyse kesinleşti. Neredeyse hiçbir önemli ödülde adaylığı kaçırmadı. Ödülü kazanması için ise daha fazla desteğe ihtiyacı var.

9ABFFaR5rLM7sGTU9r4Er2bf.jpg





Leonardo DiCaprio - The Wolf of Wall Street

Artık geleneksel hale gelen DiCaprio'nun adaylık ıskalaması bu yıl sona erecek mi? Herkesin kafasındaki soru bu. Geçtiğimiz yıl Django Unchained ile, bir önceki yıl ise J. Edgar ile adaylığı ıskalayan DiCaprio 7 yıl sonra yine adaylığa çok yakın. Altın Küre'de en iyi komedi oyuncusu seçildi fakat ıskaladığı pek çok ödül töreni de var. Eğer aday olursa bir anda favoriye bile dönüşebilir fakat adaylık kazanamaması çok da büyük sürpriz olmayacak.


A08rHSjEsurpgaDMaz3jDjOD.jpg




Tom Hanks - Captain Phillips

Diğer adaylardan farklı olarak bu ödülü daha önceden iki kez kazanan Hanks, bu yıl iki iddialı filmle birlikte uzun bir aradan sonra ilk kez Akademi'nin bu kadar gözü önüne geldi. Önemli organizasyonların hemen hepsinden adaylık aldı. Fakat çok zorlu bir yılın olması sebebiyle bir anda yarış dışı kalablir.


oEdagyIlLc22EdIpFeodYLf8.jpg




Robert Redford - All is Lost

All is Lost'ta tek kişilik ve repliksiz bir şekilde sıra dışı bir performans gösteren Robert Redford, yarışın erken favorileri arasında görülüyordu. Fakat SAG adaylığını kaçırması kafalarda soru işareti bıraktı. Oyuncunun kampanya yapmaması da gerilemesine sebep oldu. Uzun süre adını en üstlerde andık fakat şu noktada aday olamazsa kimse çok da şaşırmayacak.


da9HRpjzTd4hB29bnkgSJ8dJ.jpg



Christian Bale - American Hustle

İki yıl önce The Fighter ile yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanan Bale, ana kategoride hiç adaylık kazanamadı. Yarışta adı gerilerde anılıyordu fakat American Hustle'ın yarışta iyice favorilerden biri haline gelmesiyle birlikte Bale'in de adı yükselmeye başladı. Her ne kadar SAG adaylığını ıskalasa da sürprize imza atıp adaylık kazanabilir.

1hSdiyvOjD49S8a2jpVS518J.jpg






Forest Whitaker - Lee Daniels' The Butler

Kazandığı SAG adaylığı sonrasında herkesi şaşırttı fakat Altın Küre ve Critics' Choice adaylıklarında aynı başarıyı tekrarlayamadı. Hala sürpriz yapabilir.

ABbH777in75BTuJeK5OouZlB.jpg



Joaquin Phoenix - Her

Her'ün yarışta beklenenden çok daha iddialı olması Phoenix için geçen yılki adaylık başarısını tekrarlama imkanı doğurdu. Filmi tek başına sürükleyen Phoenix, filmin Akademi tarafından da çok sevilmesi halinde bir sürprize imza atabilir.

Et7JYoYy7MZMmhZF3ZSAJEh6.jpg




Oscar Isaac - Inside Llewyn Davis

Filmin öne çıkan ismi olan Oscar Isaac, Altın Küre adaylığı dahil çeşitli organizasyonlardan destek alsa da adaylık için favorilerden biri olduğunu söylemek zor.


kVIG1mMKZEJ7gkSJKlk7kK6N.jpg



Michael B. Jordan - Fruitvale Station

Yılın en iyi çıkış yapan oyuncularından olarak gösterilen Michael B. Jordan'ın filmdeki performansı olumlu tepkiler alsa da bu tepkiler adaylık almaya yetecekmiş gibi gözükmüyor. Yarış onun için çok kalabalık. Yine de sürpriz için son ana kadar bekleyecek isimlerden.

NfS3oDrsMLYn1RcsgHUVUOcN.jpg





En iyi erkek oyuncu ödülünü kim kazanacak?



Güncel tahmin listesi:
  1. Chiwetel Ejiofor / 12 Years A Slave
  2. Matthew McConaughey / Dallas Buyers Club
  3. Bruce Dern / Nebraska
  4. Leonardo DiCaprio / The Wolf of Wall Street
  5. Tom Hanks / Captain Phillips
  6. Robert Redford / All is Lost
  7. Christian Bale / American Hustle
  8. Forest Whitaker / The Butler
  9. Joaquin Phoenix / Her
  10. Oscar Isaac / Inside Llewyn Davis
  11. Michael B. Jordan / Fruitvale Station

16 Ocak tarihli eski tahminler:

  • Chiwetel Ejiofor / 12 Years A Slave
  • Matthew McConaughey / Dallas Buyers Club
  • Bruce Dern / Nebraska
  • Robert Redford / All is Lost
  • Tom Hanks / Captain Phillips
  • Christian Bale / American Hustle
  • Leonardo DiCaprio / The Wolf of Wall Street
  • Forest Whitaker / The Butler
  • Oscar Isaac / Inside Llewyn Davis
  • Joaquin Phoenix / Her
  • Michael B. Jordan / Fruitvale Station

4 Kasım tarihli eski tahminler:

Favoriler:
  1. Chiwetel Ejiofor / 12 Years A Slave
  2. Robert Redford / All is Lost
  3. Matthew McConaughey / Dallas Buyers Club
  4. Tom Hanks / Captain Phillips
  5. Bruce Dern / Nebreska
Görücüye çıkmamış, sürpriz yapabilecekler:
  • Christian Bale / Out of the Furnace
  • Christian Bale / American Hustle
  • Leonardo DiCaprio / The Wolf of the Wall Street
  • Joaquin Phoenix / Her
Görücüye çıkmış, şansı pek yüksek görülmeyenler:
  • Forest Whitaker / The Butler
  • Hugh Jackman / Prisoners
  • Michael B. Jordan / Fruitvale Station
  • Oscar Isaac / Inside Llewyn Davis
 
Son düzenleme:

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
En büyük iki favori var bence şu anlık. Chiwetel Ejofor ve Matthew Mcconaughey. Kesin konuşmak için önce izlemek gerekse de ben bu ikiliden birinin kazanacağını düşünüyorum.

Bunlar dışında; Robert Redford bu ikiliyi en zorluyacak isimlerden birisi olacak gibi. Bruce Dern'in de şansı var bence. Tom Hanks adaylık kesin zaten ama bence Oscar'ı alması zor. Cristian Bale adaylık şansı var ama kazanamıyacağı kesin bence. :D

Leonardo Di Caprio aday olabilir mi ? Bu bir soru işareti. Bence Adaylık şansı bile düşük. Umarım bir gün Oscar kazanır o da, ama bu sene imkansız gibi gözüküyor. :D
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
İzlemeden tahmin etmek çok zor. Ama bence;

12 Years A Slave filminin hem film, hem de oyuncular kategorilerinde şansı yüksek gibi. Chiwetel Ejiofor da aday olur büyük ihtimalle ve en büyük favorilerden biri.

Captain Phillips filmini çok merak ediyorum ve bana kalırsa iddialı bir film. Tom Hanks aday olur, ve Chiwetel Ejiofor ile büyük bir yarış içinde olacaklardır.

Dallas Buyers Club daha çok oyunculuk kategorilerinde iddialı bir film. Ancak ben erkek oyuncu ve yardımcı erkek oyuncu dallarına aday olsalar bile kazanacaklarını düşünmüyorum. (Yardımcı erkek oyuncu da çok büyük rekabet var gibi.)

All is Lost filmindeki tek oyuncu -sanırım- Robert Redford. Film boyunca onu izleyeceğiz. Bu yüzden aday olur ama kazanamaz. Fakat filmi merak ediyorum ve seveceğimi düşünüyorum.

5. aday Bruce Dern, Christian Bale olabilir. Di Caprio'nun adaylık şansını pek görmüyorum. Aday olsa bile ödülü alamaz.

Artık izleyip karar vereceğiz. :D
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
DiCaprio ile ilgili olarak size katılıyorum @gundix123 @berkann. Artık herkes DiCaprio'nun Oscar almasını beklediğinden her yıl adı üst sıralarda geçiyor fakat 2007'den beri adaylık dahi kazanamadı. (Bu süreçte Inception, J. Edgar, Django Unchained gibi ödüle yakın filmlerde de yer aldı üstelik) DiCaprio'nun Oscar almasını ben de çok istiyorum, eminim sinema dünyasındaki pek çok kişi istiyordur ama o yıl maalesef bu yıl da değil. Eğer fragman ile film çok farklı değilse hiç Oscar kokan bir karakter gibi gözükmüyor DiCaprio'nun karakteri. Karşısında çok da güçlü rakipler var, bence adaylık alması bile büyük sürpriz olur.

Chiwetel Ejiofor ve Tom Hanks'in avantajları filmlerinin de iddialı filmler olması. İstisnaları çok olsa da genellikle ödül o yıl Akademi'nin favori filmlerinden birine gidiyor ve diğerleri yarışta geride kalıyor. (Tabii Tom Hanks'in daha önceden iki kez kazanmış olması önemli bir dezavantaj.)

Geçen yıl bakarsak oyunculuk ödülleri Lincoln, Les Miserables, Django Unchained ve Silver Linings Playbook filmlerine gitti ki hepsi de bol adaylık kazanan ve en iyi filme de aday olan filmlerdi.


12 Years A Slave, Captain Phillips ve All is Lost bu ay içinde vizyona girecekler arka arkaya. Bu kategoride Kasım ayında biraz daha net konuşabiliriz gibi. :)
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
4 Kasım itibariyle konu güncellendi. The Monuments Men'in çekilmesiyle Matt Damon listeden çıkarıldı. Yorumlar güncellendi.

Fakat sıralamada bir değişiklik olmadı çünkü hala aynı kişilerin ismi önde. Bu sene en zorlu kategorilerden biri bu kategori olacak gibi gözüküyor. Beş adayın da kazanma şansı olduğu konuşuluyor. Tabii arada sürpriz isimler de bu 5 ismin arasına sızabilir. :)
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
İzlemeden tahmin etmek çok zor. Ama bence;

12 Years A Slave filminin hem film, hem de oyuncular kategorilerinde şansı yüksek gibi. Chiwetel Ejiofor da aday olur büyük ihtimalle ve en büyük favorilerden biri.

Captain Phillips filmini çok merak ediyorum ve bana kalırsa iddialı bir film. Tom Hanks aday olur, ve Chiwetel Ejiofor ile büyük bir yarış içinde olacaklardır.

Dallas Buyers Club daha çok oyunculuk kategorilerinde iddialı bir film. Ancak ben erkek oyuncu ve yardımcı erkek oyuncu dallarına aday olsalar bile kazanacaklarını düşünmüyorum. (Yardımcı erkek oyuncu da çok büyük rekabet var gibi.)

All is Lost filmindeki tek oyuncu -sanırım- Robert Redford. Film boyunca onu izleyeceğiz. Bu yüzden aday olur ama kazanamaz. Fakat filmi merak ediyorum ve seveceğimi düşünüyorum.

5. aday Bruce Dern, Christian Bale olabilir. Di Caprio'nun adaylık şansını pek görmüyorum. Aday olsa bile ödülü alamaz.

Artık izleyip karar vereceğiz. :D
Chiwetel Ejiofor: Oyunculuk kategorilerinin en iddialı filmlerinden birisi 12 Years a Slave. Bu kategoride de kazanacaklar arasında başı çekiyor. McConaughey ile yarış içinde olurlar.

Matthew McConaughey: Düşüncelerim biraz değişti. Artık ödül için şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2 oyunculuk ödülünü birden Dallas Buyers Club'a vereceklerini düşünmüyorum. Erkek Oyuncu kategorisinde daha iddialılar. Bu yüzden Y. Oyuncu'yu kazanamazlarsa burada şansları çok yükselir. (muhtemelen Yardımcı oyuncuda alamazlar.)

Tom Hanks: Ne kadar çok iyi bir performans gösterdiğini düşünsem de kazanamayacakmış gibi geliyor. Belli de olmaz, sürpriz yapabilir.

Robert Redford: Adaylığı kesin. Ama ödül alacağını düşünmüyorum.

Bruce Dern: Aday olabilir. Lakin ödülü kucaklayamaz.

Bence yukarıda saydığım 5 kişi çok net öne çıkan isimler. Bu 5'liye girebilecek şansını en yüksek gördüğüm kişi ise American Hustle filmi ile Christian Bale.
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Chiwetel Ejofor: Adaylığı kesin ve bence büyük ihtimalle kazanacak. Şuan ki durum öyle gösteriyor.

Matthew Mcconaughey: Oynadığı role bakarsak Oscar kokan bir rol gibi duruyor. Açıkçası fragmanda da bana o izlenimi veriyor. Bence Chiwetel Ejofor'u en zorluyacak kişi. Bana göre tek dezavantajı filminin 12 Years a Slave'e göre fazla ön planda olmaması. Yani filminin beğenilmesi de önemli. Tabii bu ne ölçü de etkiler bilemiyorum.

Robert Redford: Daha önce de dediğim gibi bu ikiliyi zorluyacak en büyük aday. Büyük favori olsa da kazanamaz bence.

Bruce Dern: Aday olur ama kazanma ihtimali çok çok düşük. Yalnız oynadığı rol de ilgi çekici duruyor.

Tom Hanks: Yine çok iyi bir oyunculuk performansı bekliyorum. Ama malesef 2 Oscar'ı bulunması dezavantaj. Adaylık kesin ama çok olağanüstü birşey olmazsa kazanması zor.

Leonardo DiCaprio: Çok istiyorum bu adamın Oscar kazanmasını ama bu sene şansı düşük malesef. Özellikle Chiwetel Ejofor ve Matthew Mcconaughey'e göre çok arka planda.

Forest Whitaker: Çok sevdiğim bir aktör. Aday olması beni mutlu eder açıkçası. :D
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Altın Küre, Critics' Choice ve SAG adaylıklarından sonra liste bir kez daha güncellendi. Artık işler büyük ölçüde kesinleşti. Altın Küre ve diğer ödüllerin sahiplerini bulacağı zamana kadar (Ocak'ın ortası) sıralamada değişme olmaz herhalde. :)

@berkann @gundix123
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Chiwetel Ejiofor: Oyunculuk kategorilerinin en iddialı filmlerinden birisi 12 Years a Slave. Bu kategoride de kazanacaklar arasında başı çekiyor. McConaughey ile yarış içinde olurlar.

Matthew McConaughey: Düşüncelerim biraz değişti. Artık ödül için şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2 oyunculuk ödülünü birden Dallas Buyers Club'a vereceklerini düşünmüyorum. Erkek Oyuncu kategorisinde daha iddialılar. Bu yüzden Y. Oyuncu'yu kazanamazlarsa burada şansları çok yükselir. (muhtemelen Yardımcı oyuncuda alamazlar.)

Tom Hanks: Ne kadar çok iyi bir performans gösterdiğini düşünsem de kazanamayacakmış gibi geliyor. Belli de olmaz, sürpriz yapabilir.

Robert Redford: Adaylığı kesin. Ama ödül alacağını düşünmüyorum.

Bruce Dern: Aday olabilir. Lakin ödülü kucaklayamaz.

Bence yukarıda saydığım 5 kişi çok net öne çıkan isimler. Bu 5'liye girebilecek şansını en yüksek gördüğüm kişi ise American Hustle filmi ile Christian Bale.

Adaylarım hala değişmedi. Chiwetel Ejiofor favori durumunda. :)

1- Chiwetel Ejiofor
2- Matthew McConaughey
3- Tom Hanks
4- Bruce Dern
5- Robert Redford
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Adaylarım hala değişmedi. Chiwetel Ejiofor favori durumunda. :)

1- Chiwetel Ejiofor
2- Matthew McConaughey
3- Tom Hanks
4- Bruce Dern
5- Robert Redford

Adaylardan önce son 5'lim:


1- Chiwetel Ejiofor
2- Leonardo DiCaprio
3- Matthew McConaughey
4- Tom Hanks
5- Bruce Dern
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Bence bu kategorideki adaylar kadar kesinleşmiş başka dal yok. :D

1- Leonardo DiCaprio
2- Chiwetel Ejiofor
3- Matthew McConaughey
4- Tom Hanks
5- Bruce Dern

En çok Leonardo DiCaprio'nun kazanmasını istiyorum. :D Ama şansı düşük gibi. Chiwetel Ejiofor kazanacak büyük ihtimal...
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bence bu kategorideki adaylar kadar kesinleşmiş başka dal yok. :D

1- Leonardo DiCaprio
2- Chiwetel Ejiofor
3- Matthew McConaughey
4- Tom Hanks
5- Bruce Dern

En çok Leonardo DiCaprio'nun kazanmasını istiyorum. :D Ama şansı düşük gibi. Chiwetel Ejiofor kazanacak büyük ihtimal...
Tam aksine en çok sürprize müsait dal belki de. Redford veya Bale sızabilir araya. :(
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Dallas Buyers Clup'ü izleyene kadar adayım kesinlikle DiCaprio'ydu.Çokda istiyordum bu ödülü almasını ama Matthew Mcconaughey olayı değiştirdi.
Matthew role çok yakışmış ve çokta başarılı oynamıştı.Benim favorim şuan.
Eğer Matthew almazsa DiCaprio alırsada olur.
Onun dışındaki alma ihtimali yüksek olanlardan Ejifor bence yetersizdi.
Bale ise senaryodan kaybetti benim için.

Matthew Mcconaughey en favori.
DiCaprio onu takip ediyor.Diğerleri alırsa üzülürüm.:(