2014 Kral Türkiye Müzik Ödülleri Kazananları Belli Oldu!

EFE UYSAL

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
26,880
Puanı
1,050
2014 Kral Türkiye Müzik Ödülleri kazananları belli oldu.

İŞTE KAZANANLAR:
-EN İYİ ŞARKI
"KALBİMİN TEK SAHİBİNE" İREM DERİCİ

-EN İYİ ALBÜM
"YENİ AY" SILA

-EN İYİ ERKEK SANATÇI
"MUSTAFA CECELİ"

-EN İYİ KADIN SANATÇI
"SILA"

-EN İYİ GRUP
"ZAKKUM"

-EN İYİ ÇIKIŞ
"EDİS"

-RADYOLARDA ŞARKILARI EN ÇOK ÇALINAN SANATÇI
"SILA"

-RADYOLARDA EN ÇOK ÇALINAN ŞARKI
"İLTİMAS"

-EN İYİ SINGLE
"KALBİMİN TEK SAHİBİNE" İREM DERİCİ

-EN İYİ PROJE
"KAYAHAN'IN EN İYİLERİ 1"

-EN İYİ COVER
"EMRİN OLUR" GÜLŞEN

-EN İYİ DÜET
"ŞEKER" RAVİ İNCİGÖZ & MUSTAFA CECELİ

-EN İYİ KLİP
"SAKİN OL" KEMAL BAŞBUĞ

-EN İYİ REMIX ŞARKI
"YABANCI" BEDÜK

-EN İYİ ENSTRÜMANTAL ALBÜM
"SAY PLAYS SAY" FAZIL SAY

-EN İYİ ÖZGÜN DİZİ MÜZİĞİ
"DİRİLİŞ - ERTUĞRUL"

-EN İYİ ÖZGÜN FİLM MÜZİĞİ
"HADİ İNŞALLAH"

-ONUR ÖDÜLÜ
"SEZEN AKSU"
NASIL SEÇİLDİLER
Aday adayları 50 kişilik uzman jüri, 150 Yerel Televizyon ve Radyo temsilcilerinden oluşan jüri ile birlikte:
-MÜYAP 2014 Fiziki Satış Rakamları,
-MÜYAP 2014 Dijital İndirme Raporları,
-Radyomonitör 2014 Radyolarda Şarkıları En Çok Çalınan Şarkıcılar ve Radyolarda En Çok Çalınan Şarkılar listesi verileri ışığında jüri ve halkın oylarıyla "20 Nisan - 1 Mayıs 2015" tarihleri arasında değerlendirildi ve finale kalan adaylar, her kategoride 5 aday olacak şekilde belirlendi.
Bu aşamadan sonra, rakamsal veriler devreden çıktı ve sadece SMS ve KRAL aplikasyonundan alınan halk oyları neticesinde 2014 Yılının kazananları belirlendi.

mustafa ceceli,kayahan,diriliş ertuğrul ve sezen aksu ödüllerine sevindim diğerleri hiç umrumda değil

Kazananlara tebrikler, özellikle Ceceli'ye Diriliş Ertuğruluma.

ödüllre sevindim valla sevdiğim şarkılar almış ödülleri

Beğendim genel olarak seçimleri ayrıca Sezen Aksu'yu da unutmamaları sevindirdi. Tebrikler ödül alanlara.

Kaç senedir Mustafa Ceceli'ye veriyorlar. Bu sene Gökhan Türkmen yada Murat Dalkılıç'ın hakkıydı.

Koskoca ödül töreninin sonuçlarını artık böyle öğreniyoruz. Üzgünüm gezegen ama iyiye götüreceğim derken batırdın bu etkinliği. Ülkede tek düzgün ödül töreni vardı (neredeyse) onu da batırdılar bir gecesi bile yapılmıyor.

Ödüllere gelecek olursak fena değil ama İrem Derici'ye en iyi kadın sanatçı ödülünü de vermelilerdi.

Mustafa Ceceli Müzik Ödülleri de denilebilir gelecek sene bu ödüllere.
Hadi erkek sanatçıyı falan anlayabiliriz de en iyi düetin Mustafa Ceceli'ye gitmesi nedir? Oradaki en zayıf adaydı açık ara.

Klip, cover, proje, albüm, şarkı ödülleri doğru yerlere gitmiş.

Çak Bir Selam'ın da bir ödül almasını isterdim, olmamış, sağlık olsun.

En iyi şarkıya ve single'a aday olan İltimas, radyolarda en çok çalan İltimas; ama en iyi düet ödülü alan Şeker. Burada bir terslik yok mu sizce de sayın gezegen
)
KTS'nin en iyi şarkı seçilmesi yanlış olmuş. Geçen sene İrem'in hakkını yediler bu sene de hak etmediği bir ödülü verdiler

En büyük tebrik Sıla'ya. 3 kategoride ödül almış, sonuna kadar hak etmişti tebrikler.

@hayret bi şey'e katılıyorum Ceceli yerine Murat Dalkılıç ya da Gökhan Türkmen ödülü almalıydı. Ceceli ve Tarkan'ın kayrıldığını düşünüyorum bu ödüllerde.

Kalbimin Tek Sahibine'yi ben pek sevmem ama ödülü hak ettiğini söyleyebilirim.

En İyi Klip açık ara Sakin Ol'un hakkıydı ödülü almasına sevindim.

En İyi Grup, En İyi Çıkış, radyolarda en çok çalınan şarkı, en iyi düet, en iyi proje, en iyi cover ödülleri de hak edenlere gitmiş.

Onur ödülü alan Sezen Aksu'ya da büyük tebrikler.

Ben ödülleri genel olarak başarılı buldum. Gönül isterdi ki ödül töreni ile öğrenelim ama neden yapmadıklarını anlayamadım. Kral Müzik Ödülleri Türkiye'nin en önemli ödül törenlerinin başında geliyor ve böyle bir organizasyonun gerçekleşmemesi Türkiye ve müzik camiası adına üzücü, Doğuş Grubu adına da utandırıcı... Kral TV'yi alırken bu törenleri devam ettirmeyeceklerse neden aldılar?

Ben bir tek en iyi grup ve remix ödüllerinin farklı kişiler alsa daya iyi olabileceğini düşünüyorum ama Model nedense bu yıl çok göz önünde olmadı yani Emre Aydın ile olan şarkısı haricinde çok fazla ön plana çıkamadı. Şarkıları yine çok güzeldi ama nedense belirgin bir çıkış yaşayamadı. Zakkum'da gidiyorum yolcu et, ben ne yangınlar gördüm şarkılarından dolayı kazandı sanırım.

Onun dışında en iyi kadın ve erkekte de hak edenler kazanmış. İrem Derici bu yıl iyi bir şekilde öne çıktı ama daha da pişmesi gerekiyor bence. Kalbimin Tek Sahibine öne çıktı ama her şarkıda aynı ses tonunu duyuyoruz. Yorum gücünü biraz daha geliştirmeli bence. Değmezsin Ağlamaya'yı Kalbimin Tek Sahibine gibi yorumlamıştı mesela, o şarkısını da beğenerek dinliyorum ama daha iyi yorumlayabilirdi bence...

En iyi klipte de bence Hande Yener alt dudak ile alabilirdi ama sanırım sevgilisi ile partner olması ona bu ödülü kaybettirdi.
(Adaymıydı bilmiyorum gerçi.)

Genel olarak daha adaletli bir dağılım olduğunu düşünüyorum ödül törenlerinin geçen yıllara göre. Ama keşke bir tören ile dağıtımı gerçekleşseydi...

şeker şarkısı çok güzeldi en çok oyu almışlar demek ki