2014 Creative Arts Emmy Ödülleri Kazananları Belli Oldu!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,399
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
thumbnail_1408392237.jpg

Televizyon dünyasının merakla beklediği Primetime Emmy ödüllerine bir hafta kala, aynı ödül törenine bağlı fakat daha az öneme sahip olduğu için farklı güne alınan, teknik ödüllerin sahiplerini bulduğu Creative Arts Emmy ödüllerinin bu yılki kazananları belli oldu.

Gecenin en önemli kategorilerinin başında gelen ve kazananlarının Emmy gecesinde de sunucu olarak çıkıp onurlandırıldığı konuk oyuncu kategorilerinde kazanan isimler drama dalında erkek oyuncu ödülünü Scandal'dan Joe Morton kazanırken, kadın oyuncu ödülünü beklenildiği gibi Masters of Sex'ten Allison Janney kazandı. "Mom" ile komedi yardımcı kadın oyuncu dalında da aday olan Allison Janney orada da ödülü kazanırsa bir yılda iki ödül birden kazanma başarısını göstermiş olacak.

Komedide konuk oyunculuk ödüllerini ise erkek oyuncu kategorisinde "Saturday Night Live" programındaki sunuculuğuyla Jimmy Fallon kazandı. Jimmy Fallon böylece kariyerindeki üçüncü Emmy ödülünü almış oldu. Kadın oyunculardan ise ödüle kavuşan isim Orange Is The New Black'in yıldızlarından biri olan Uzo Aduba oldu.

En iyi cast ödülünü dramada True Detective, komedide Orange Is The New Black kazanırken mini-dizide ise Fargo kazandı.

Kurgu kategorilerinde drama dizisinde ödülü Breaking Bad kazanırken, mini-dizi / filmde Sherlock, tek kameralı komedide Orange Is The New Black, çok kameralı komedide ise The Big Bang Theory kazandı.

Görüntü yönetmenliğinde mini-dizi / film kategorisinde Sherlock ödüle ulaşırken, tekli kamerada True Detective, çoklu kamerada ise final sezonuyla How I Met Your Mother ödülün sahibi oldu.

Beş Emmy kazanan eğlence programı "Saturday Night Live" gecenin en çok ödül kazanan yapımı olurken Game of Thrones, Sherlock ve True Detective dörder Emmy ödülü ile dizilerin başını çektiler. Belgesel yapım Cosmos da dört Emmy ödülüyle geceye damgasını vuranlardan oldu.

Onlarca farklı kategoride verilen Creative Arts Emmy ödüllerini tek tek ele alamayacağız belki ama en çok ödül kazan dizilere ve tv filmlerine bakacak olursak: (Belgesel ve reality vb yapımlar dahil olmadan)

Game of Thrones (4)
En İyi Özel & Görsel Efekt
En İyi Sanat Yönetmenliği
En İyi Kostüm
En İyi Prostetik Makyaj

True Detective (4)
En İyi Makyaj
En İyi Görüntü Yönetmenliği
En İyi Jenerik
En İyi Cast

Sherlock: His Last Vow (4)
En İyi Müzik
En İyi Kurgu
En İyi Ses Kurgusu

Orange Is The New Black (3)
En İyi Kadın Konuk Oyuncu (Uzo Aduba)
En İyi Cast
En İyi Kurgu

American Horror Story: Coven (2)
En İyi Saç Tasarımı
En İyi Kostüm

Black Sails (2)
En İyi Ses Kurgusu
En İyi Yardımcı Rolde Görsel Efekt

The Normal Heart (1)
En İyi Makyaj

Downton Abbey (1)
En İyi Saç Tasarımı

The Blacklist (1)
En İyi Dublör Yönetimi

Brooklyn Nine-Nine (1)
En İyi Dublör Yönetimi

The Big Bang Theory (1)
En İyi Kurgu

How I Met Your Mother (1)

Boardwalk Empire (1)

House of Cards (1)
En İyi Ses Miksajı

House of Lies (1)

Breaking Bad (1)
En İyi Kurgu

Fargo (1)
En İyi Cast

Nurse Jackie (1)
En İyi Ses Miksajı

Masters of Sex (1)
En İyi Konuk Kadın Oyuncu (Allison Janney)

Scandal (1)
En İyi Konuk Erkek Oyuncu (Joe Morton)

Kanal bazında ise en çok ödül toplayan kanal 15 ödülle HBO olurken onu 10 ödülle NBC ve 8 ödülle PBS izledi. Fox ve Netflix ise 7 ödülle geceden ayrıldı...

Adaylı tam liste: http://www.emmys.com/awards/nominees-winners

Son düzenleme:
dün bu konuyu gördüm çok uzundu vazgeçtim :F

sherlock a birazfazla ödül çıkmış dikkatimi tek o çekti:)

dün bu konuyu gördüm çok uzundu vazgeçtim :F

sherlock a birazfazla ödül çıkmış dikkatimi tek o çekti:)
Ben de geciktim uzunluğundan dolayı.

Sherlock gerçekten dikkat çekti. Herkes Fargo'nun süpürmesini bekliyordu ama Sherlock süpürdü teknik ödülleri. Fakat asıl büyük ödülü kazanamaz. The Normal Heart kazanacaktır. :):)