2014 BAFTA Ödülleri Sahiplerini Buldu!

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,298
Puanı
1,060
İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu ve buna göre ödül alan isimler ise şöyle oldu.

En iyi film kategorisinde kazanan "12 Years a Slave" filmi oldu. En iyi yönetmen kategorisinde ise kazanan "Alfonso Cuaran - Gravity" oldu.

En iyi erkek oyuncu kategorisinde kazanan "Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave" olurken , en iyi kadın oyuncu ise "Cate Blanchett-Blue Jasmine" oldu.

En iyi yardımcı oyuncu erkek kategorisinde "Barkhad Adbi - Captain Phillips" ödülü alırken, kadın yardımcı kategorisinde ise ödül "Jennifer Lawrence - American Hustle" gitti.

En iyi uyarlama senaryo ödülünü ise "Philomena" alırken, en iyi animasyon filmi ise "Frozen" seçildi.

En iyi sinematografi ödülünü "Gravity" alırken, en iyi belgesel dalındaki ödülü ise "The Act of Killing kazandı.

En iyi yabancı film kategorisinde ödül "The Great Beauty" olurken, en iyi prodiksiyon tasarımı ödülünü ise "The Great Gatsby" kazandı.

En iyi görsel efekt dalında ödül "Gravity" ödül alırken, en iyi makyaj ve saç ödülünü ise "American Hustle" kazandı.

Ve son olarak en iyi ses ve en iyi müzik kategorisinde ise yine "Gravity" ödülleri topladı.

12 years kesinlikle bu yılkı ödülleri hak ederek kazanıyor

12 yıllık esaret haketmiş ve kazanmış tebrikler izlediğim filmler arasında en iyilerinden biri

en iyi erkek oyuncuda fena sayılmaz ..

en iyi yardımcı kadın oyuncu tamda yerini bulmuş
) jeniferim lawrence ım topkekim aybalam
)

BAFTA ödülleri
Enİyi İngiliz Filmi:Gravity
Enİyi Sinematografi:Gravity
En İyi Görsel Efekt:Gravity
Enİyi Ses:Gravity
EnİyiMüzik:Gravity

Normalde bir ödül töreni için ayrıca konu açmak yasak ama dün diğer konuyu düzenleyemediğim için bu seferlik böyle olsun. Buradan devam edelim.

Ödüllerde pek çok ilginçlik var.

Gravity'i çok sevmişler ama birçoğu beklenecek ödüller. Aynısı Oscar'da da olacak. İlk başta Gravity bütün ödülleri süpürecek ve acaba en iyi filmi de mi alacak derken 12 Years a Slave kapacak ödülü.

Oyunculuk ödüllerinin ilginç olma sebebi adaylarda Dallas Buyers Club'ı tamamen dışlamaları. Normalde Fassbender'ın öne çıkması beklenirken Barkhad Abdi gecenin sürprizine imza attı. Açıkçası sevindim bu ödüle. Hemen her yerde aday olmasına rağmen pek ödül alamamıştı. Bu ödülle birlikte bu ödül döneminin kazananlarından oldu.

En merak edilen Chiwetel Ejiofor'un mu yoksa DiCaprio'nun mu kazanacağıydı ve Ejiofor kazandı. Ama bu durum bence DiCaprio'nun Oscar şansını çok da azaltmıyor. Ejiofor ve McConaughey arasında oyların bölüneceğini düşünüyorum. DiCaprio'nun ise bu oy bölünmesinden yararlanma ihtimali hala var. Fakat Ejiofor'u da tamamen yabana atmamamız gerektiğini bir kez daha gördük.

En iyi senaryonun Her dururken American Hustle'a gitmesi hata.

Nesini beğendiklerini anlamadığım The Great Beauty'i maalesef yine ödüllendirdiler.

Philomena'nın aldığı ödül sürpriz olarak görülebilir ama Philomena'ya bir yerde torpil geçeceklerini biliyorduk. O dal senaryoymuş...

En iyi film bence gravity en iyi yönetmen ise McQueen olmalıydı.Burada yer değişmeliydi olmamış.
Ödülleri genel olarak beğenmedim.
En iyi yardımcı erkek Michael Fassbender olmalıydı açık ara onuda sevmedim.

En iyi yardımcı kadında Lawrance gitmemeliydi Nyong'o daha iyi gibiydi.American Hustle'ı ödülsüz göndermemek için yapılmış gibi sanki.

En iyi erkeğide sevmedim pek görüşüm yok bu konuda ama Ejiofor benim için en iyi değildi.

En iyi kadını daha izleyeceğim.Ama şüphesiz Cate gibi.

Diğerleri tahmin edildiği gibi.Ama genel olarak sevmedim ödülleri.

En iyi senaryoda çok yanlış.Her açık ara almalıydı bu ödülü.

Çok çok itici buldum ödülleri.

Barkhad Abdi sürpriz olmuş gerçekten. Ama sevindim kazanmasına o kadar ödül boş geçiyordu. Fakat Fassbender bence en çok hak eden kişi. Ama neredeyse hepsinden boş döndü. Bence haksızlık yapılıyor.

Açıkçası bu törende en merak ettiğim kısım 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisiydi. Ben DiCaprio'nun kazanacağını düşünüyordum. Çünkü Ejiofor son zamanlarda ortalardan kaybolmuştu. Fakat o "ben de varım" demiş oldu. Bence bu ödül töreni son zamanlardaki tabuları yıktı desek yanlış olmaz herhalde.

'En İyi Film' kategorisinde sürpriz olmamış ve bence hak ediyor.

Son olarak, senaryo ödülü olmamış. Her gibi bir film varken.

Son düzenleme:
En İyi Film'i 12 YAS'ın alacağını düşünüyordum zaten ancak Gravity'inin ardı ardına ardına ödülleri kazanması ve 12 YAS'ın bir ödül dışında gözükmemesi kazanmayacağına inandırdı. Ve bana kalırsa hiç bir kategoride -erkek oyuncu hariç- en iyi olamayan bir filmi en iyi film seçmek bana yanlış. Maalesef Oscar'ı da alacak gibi.

Erkek oyuncuda favorim DiCaprio. İyi bir performansı var. Olmadı McConaughey almalı.-burada aday değilmiş.- Ejiofor'a kötü demiyorum ama bu ikilinin çok gerisinde. -Sen 12 yıl kölesin, bir kilo ver en azından.

Barkhad Abdi iyiydi bence. Fassbender-Leto-Abdi 3'lüsünden hangisi kazanırsa kazansın itirazım olmaz benim. -Ancak Abdi diğer ikisine göre daha geride.-

Lawrence'ı konuşmaya gerek yok. -Sanırım geçen sene BAFTA'yı alamamış. Belki bir özür dileğindedir bu ödül. Umarım öyle değildir.-

Uyarlama Senaryo'da Philomena'ya torpil geçilmiş gibi duruyor. 12 YAS'ın kazanmasını da istemem o ayrı.

Özgün Senaryo'da adaylık bile alamamış Her var. Böyle bir filmi aday bile etmemek nasıl bir iştir.

Prodüksüyon tasarımını 12 YAS'ın alacağını düşünüyordum. Ama The Great Gatsby de o yönden iyiydi. Kostüm dalında da American Hustle-The Great Gatsby yarışını Gatsby kazanmış. Bana kalırsa American Hustle'dakiler daha karakteristik duruyordu.

Makyaj&Saç'ı American Hustle almış, hak ediyor. Ancak Oscar'da aday bile gösterilmemiş. 😕

The Great Beuty.

Frozen'ın diğer animasyonlardan bariz derecede önde olduğunu düşünmüyorum. Diğerlerinden daha iyi olduğunu kabul ederim ama her yerde ödülü alması abartı gibi geliyor.

Genel olarak doğru olduğunu düşünüyorum ödüllerin.